Berkum geeft duel uit handen tegen DETO

Zwolle – Hoofdklasser VV Berkum was thuis tegen DETO lange tijd de betere ploeg maar gaf met een 2-3 nederlaag uiteindelijk toch de punten weer eens weg. In de tweede helft kwamen de Zwollenaren op voorsprong maar door verdedigingsfouten en een geweldig afstandsschot ging een bekeken spelend DETO met de winst aan de haal.

berkum_1.jpg
Foto’s: Rainer Fröhlich

“We begonnen goed, dus het is enorm teleurstellend dat dat niet beloond wordt,” blikte Berkum-trainer Roeland ten Berge na afloop terug. “In de tweede helft werd DETO wel wat beter maar volgens mij hebben ze nog niet eens drie kansen gehad. Maar we krijgen de doelpunten tegen door een klutsgoal en een schot van 30 meter.” Zijn DETO-collega Anton Wennemers was meer dan tevreden met de winst van zijn ploeg. “De eerste helft was duidelijk voor Berkum, toen kwamen wij absoluut niet aan voetballen toe. In de tweede helft kwamen we ook verdiend op achterstand maar toen de 2-2 daar snel achteraan kwam gaf dat veel vertrouwen.”

berkum_2.jpg

berkum_3.jpg

berkum_4.jpg

Berkum begon aanvallend maar moest al na ruim 10 minuten een tegenslag verwerken toen de eerste DETO-kans raak was. Uit een vrije trap kwam de bal bij Koen Roelofs die de 0-1 binnen schoot, waarbij de bal van richting werd veranderd door een Berkums been. De thuisclub kwam echter direct sterk terug want enkele minuten later gaf Jesper Beunk een prima voorzet die door Chris van der Meulen diagonaal achter DETO-keeper Johannes Yarbug werd gekopt: 1-1. In de eerste helft kreeg Berkum nog een aantal behoorlijke kansen om op voorsprong te komen maar vooral Chris van der Meulen zag enkele fraaie acties niet beloond met een doelpunt.

Ook direct na rust haalde Van der Meulen geweldig uit maar Yarbug behoedde zijn ploeg met een fraaie redding voor achterstand. Die kwam er in de 56e minuut alsnog toen rechtsback Roy Supèr een lange rush afrondde met een pass op Kassim Bizimana, die vervolgens in het strafschopgebied omver werd gelopen door de Vriezenveense doelman. De terecht toegekende penalty werd daarna onhoudbaar ingeschoten door Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen, die zijn ploeg zo op 2-1 zette. Merkwaardig genoeg ging de Zwolse ploeg daarna veel te laconiek spelen waardoor DETO terug in de wedstrijd kom komen en Berkum slechts vijf minuten van de voorsprong kon genieten. Na pijnlijk balverlies in de Zwolse defensie schoot eerst Koen Roelofs met zijn tweede doelpunt van de middag de 2-2 binnen en 10 minuten voor tijd bezegelde DETO-spits Vincent Bilanovic het Berkum-lot met een wereldgoal. Van zo’n 30 meter haalde hij verwoestend uit, zodat Berkum met een zure 2-3 nederlaag van het veld moest. Door deze, gezien het spelbeeld, onnodige nederlaag blijft Berkum in de degradatiezone van de Hoofdklasse C. Volgende week wacht voor de Zwollenaren de moeilijke klus om daar bij koploper WHC wat aan te doen.

VV Berkum-DETO, 28 januari 2012

Eindstand: 2-3 (1-1)

Doelpuntenmakers: 12. Koen Roelofs (0-1), 14. Chris van der Meulen (1-1), 56. Marc van der Meulen (2-1) (strafschop), 61. Koen Roelofs (2-2), 81. Vincent Bilanovic (2-3)

Gele kaarten: Vincent Bilanovic, Johannes Yarbug (DETO)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Roy Supèr (90+3. Hiro Gnanapragassam), Edmund Mijnheer, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Jesper Beunk, Felix Hermsen (86. Boy Boeloerditi), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Kassim Bizimana, Frank Hoolsema (65. Youp Kok)

Opstelling DETO: Johannes Yarbug, Kevin Coenraad, Wybe Kram, Jan Herm Zomer (63. Stef Lamberink), Koen Roelofs, Mathijn Schepers (63. Jerry van Staa), Xander ten Hove, Ruud Bruns, John Fraterman, Ferdi ter Avest, Vincent Bilanovic.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Had begrepen dat Jesper Beunk, uit de selectie was gezet, maar goed was alleen maar een gerucht dus?
    wel sneu trouwens weer verloren haha    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.