WVF verslaat in eigen huis DZC met 4-1

Zwolle – Nadat vorige week door afgelasting de competitie nog niet kon worden hervat na de stage in Spanje, werd DZC direct het slachtoffer van de dadendrang van WVF. Met Koning Winter in aantocht kon er vanmiddag onder prima weers- en veldomstandigheden worden gespeeld. Nadat 2 oefenwedstrijden winst hadden opgeleverd gong het vanmiddag om het “eggie”.

De tegenstander uit Doetinchem werd direct onder druk gezet vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Vrijhof. Al in de 2e minuiut wist Timon Beimers te scoren na een prima aanval via Bouwmeester en Björn Rellum, die goed afgaf aan hem. De bezoeker sleken overdonderd en WVF hield het overwicht. Pas in de 12e minuut moest Mike te Wiele ingrijpen op een schot. De nieuwbakken vader wist waar hij voor stond deze middag. WVf leek bijzonder goed te hebben overwinterd in Sevilla en speelde met flair en bijzonder fris. Misschien was het feit dat de nieuwe schoenen waren aangebonden ook een bepalende factor. WVF wist blijvend te domineren met goed combinatievoetbal.

De aanval met René Dorgelo, Timon Beimers en Björn Rellum was goed op dreef en werd voortdurend gevoed met goede ballen. Het leek vrij eenzijdig en het wachten op een tweede treffer was een kwestie van tijd. In de 36e minuut zette René goed voor en Jakko Slot wist van dichtbij te scoren, volgens mij achter het standbeen: 2-0.

DZC trachtte krampachtig aan te klampen maar kreeg geen greep op het spel.

Na de pauze was het al vrij snel 3-0 via Björn Rellum. In dezelfde minuut volgden nagenoeg twee identieke aanvallen waaruit hij uit de tweede wist te scoren.

DZC was de ploeg die met inzet meende te kunnen forceren met als resultaat 3 gele kaarten. WVF hield de overhand. DZC wisselde met hoop op beter. René Dorgelo, die later als“man of the match” het veld verliet, werd een doelpunt gegund om zijn goede spel en inzet. Vooral zijn inzet ineens, 10 minuten voor tijd, had beter lot verdiend.

Waarschijnlijk door enige gelatenheid kwamen de gasten via Thomas Kleinlugtebeld op 3-1. WVF liet het echter niet verder komen en herstelde het verschil via Björn Rellum kort voor tijd tot 4-1. De wissels Hessel Berends en Iury da Silva bleken zonder problemen mee te kunnen in de flow die het team vanmiddag uitstraalde.

Met een goed gevoel werd zo vanmiddag de competitie hervat en opnieuw een 3-punter bijgeboekt. Volgende week naar DOS Kampen als de winter, in aantocht, dit toelaat.

Een prima prestatie vanmiddag van het gehele team die de woorden van hun trainer “een lekker ploegie” geheel waarmaakten.

Bert Kamerman

Artikel delen: