Be Quick verliest zespuntenwedstrijd in Elburg

Zwolle – Be Quick heeft zaterdagmiddag de uiterst belangrijke wedstrijd tegen ESC uit Elburg verloren. In de strijd tegen degradatie had de ploeg een overwinning uitstekend kunnen gebruiken, maar weer zat het er dus niet in. Door de schorsing van Joram Hendriks verschijnt er bij Be Quick opnieuw een debutant in het veld. Dit keer wordt Bjørn Velda uit A1 overgeheveld.

De wedstrijd tegen Elburg gaat verloren op een manier die typerend is voor dit seizoen: bij fases oogt het voetbal redelijk, alleen domineren, creeëren, dat zit er niet in. Bovendien zijn de Elburgers fysiek duidelijk de betere tegen de jonge Be Quickers. Uiteindelijk gaat de wedstrijd met 2-0 verloren door twee makkelijk weggegeven doelpunten. Jos de Gram tast mis bij een corner in de 14e minuut en Andries van der Beek zet voor ESC de 1-0 op de borden. De genadeklap volgt in de 77e minuut als Thomas van den Berg in het centrum balverlies leidt. Mark Jaket beslist vervolgens de wedstrijd. In  90 minuten voetbal creeërt Be Quick zelf hoegenaamd niets.

Door de nederlaag is de ploeg van scheidend trainer Bert Hendriks afgezakt naar plaats 14. Kansen zijn er nog steeds. Ook ploegen als Zwart Wit en Olde Veste pakken nauwelijks punten en dus moet iedereen hoop houden, hoe lastig het er ook uit ziet. Volgende week wacht Go Ahead Kampen in een thuisduel.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Jordy Hendriks, Taco Reijnen, Bjørn Velda (46. Bram Horstman), Thomas van den Berg, Jeroen Stadler, Frank Oosterhof, Sander Bolt, Bas Buimer, Cas Duiker, Mehran Ali Pour Asli (70. Nima Shimeri).

Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.