WVF voorzichtig op weg naar promotie

Onder een stralende mei-zon, op een krukdroog veld, heeft WVF een voorzichtige stap gezet in de richting van promotie naar de eerste klasse.
Hoewel DTS’35 het de WVF-ers erg lastig maakte waren het de Westenholtenaren die na 90 minuten voetbal aan het langste eind trokken.
In de 35e minuut werd een voorzet van links door Martijn Ruijsch snoeihard in de kruising gejaagd. ( 0-1) Ondanks de druk van DTS ’35 hield WVF stand en bleven tegendoelpunten uit.

Op sportpark “Inschoten” in Ede moesten onder zomerse omstandigheden de WVF-ers hun eerste nacompetitiewedstrijd spelen tegen DTS’35 ( periodekampioen 2e klasse I ) Nadat veel blauwwitte ballonnen het  luchtruim hadden gekozen blies arbiter Beser uit Hengelo voor de aftrap.
DTS’35 probeerde direct, met bij vlagen goed combinatievoetbal WVF onder druk te zetten. De eerste echte kansen waren dan ook voor de blauwwitten uit Ede.

Met een bal op de paal, in de 15e minuut, kwam WVF goed weg. Na een half uurtje deed WVF echt wat terug. Een rush vanaf eigen helft bracht Piet de Jong tot bij de DTS’35 goalie. De bal rolde evenwel aan het doel voorbij. Nog geen 5 minuten later was het wel raak. Een aanval over links resulteerde in een voorzet. Martijn Ruijsch haalde net binnen “de zestien”genadeloos de trekker over. Zijn vlammende schot ging onhoudbaar de kruising in. ( 0-1) DTS’35 kreeg een mentale tik en probeerde met fysiek spel de klap te boven te komen.

De tweede helft begon met een kans voor WVF. Een fraaie “Bouwmeesteriaanse” voorzet kon net niet worden ingekopt. Het fysieke spel van DTS’35 werd door de scheids een halt toegeroepen door een gele kaart voor te hard inkomen op Ard Slot. De WVF defensie had het zwaar te voorduren. In de twintigste minuut was een tegentreffer wel heel dichtbij. Een DTS’35 inzet werd van de lijn gehaald. De coach van DTS’35 wisselde en John Beijen volgde zijn voorbeeld: Peter van der Streek kwam voor Timon Beimers. Geel was er ook voor Fokko Ebbens die de tegenstander onreglementair stopte.

In de 40 minuut kwam Michel van der Aa als winnaar uit een scrimmage toen de bal vlak voor zijn ogen het doel in dreigde te gaan. Opnieuw werd er gewisseld en DTS’35 voerde de druk nog verder op. De WVF coach wisselde verdedigend : Jeroen van Leeuwen kwam voor Richard Bouwmeester en vlak daarna maakte Jonathan Brands plaats voor Berry van Leijen. De leidsman besloot het niet liet  bij 90 minuten voetbal te laten maar floot na een uurtje “tweede helft”, de 0-1 overwinning de boeken in.

“We hebben nog een lange weg te gaan”, zei een goed spelende Danny Reinders direct na afloop. We staan er gunstig voor en na een paar regenbuitjes gaan we er ( dinsdag 8 mei Weide steen ) weer voor”, zei hij lachend. “We staan er weer als groep, sprak een sterk vermoeide Janathan Brands. “We mogen dit niet meer weggeven”

door : John Ruijsch

Artikel delen:

Reageer