Het weer: zonnige perioden

Zwolle – Maandag is het ’s ochtends overwegend bewolkt en kan er nog een beetje motsneeuw vallen. In de middag is er in het zuidwesten nog veel bewolking en zijn er in het oosten ook zonnige perioden. De temperatuur komt in de middag uit rond het vriespunt en er staat een oostenwind. In het noorden van het land is de wind matig, windkracht 3 tot 4; in het zuiden staat een zwakke oostenwind, windkracht 2. Maandagavond winnen de opklaringen steeds meer terrein en koelt het flink af. De minimumtemperatuur komt ’s nachts uit op -4 graden aan de kust en -7 graden in het oosten.

29-01-2012_weerfoto_oude_ijsselbrug-ijsseltoren.jpg
IJsselbrug – IJsseltoren

Dinsdag bevinden we ons in de koude droge lucht uit Oost-Europa. Het is de hele dag vrijwel onbewolkt, waardoor het in de nacht flink vriest en er overdag veel zon is. De maxima komen op veel plaatsen niet boven nul uit, maar blijven daar 1 of 2 graden onder. In de nacht komt de temperatuur op -7 of -8 graden uit. Ook woensdag zorgt de koude droge lucht voor helder en zonnig weer. De maximumtemperatuur ligt vrijwel overal 1 of 2 graden onder nul en in de nacht vriest het 7 tot 10 graden. De droge vrieskou houden we zeker tot het weekend vast. Daarna nemen de neerslagkansen toe, waarbij de neerslag in de vorm van sneeuw zal vallen. Op deze termijn is de verwachting nog wel behoorlijk onzeker.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Mooie, met romantische gloed omgeven, impressie van Zwolle. Toren als metafoor voor bedrijvig volk met vaak wijdse uitzichten. En dé brug, tja Zwolle blijft een stad van bruggen en bruggenbouwers.

    Aansprekende weerspiegeling ook, in één van Neerlandsch rivieren.


    ⚠️ Meld

  2. Bij de start van deze werkweek beginnen we met een winters neerslagdekje en temperaturen van -2.7 graden. Met een zwakke oostenwind voelt het echter kouder. Temperatuur blijft vandaag rond de -1 graden steken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.