Lezing Paul Teunissen in de bibliotheek

Zwolle – Paul Teunissen geeft op 14 februari een lezing over zijn boek “In de beste families “. Een boek met dertien aangrijpende, waargebeurde verhalen over mensen die leven met iemand met psychische problemen, zoals dementie, depressie, schizofrenie en borderline. Paul Teunissen is journalist en schrijver en werkt momenteel aan een roman.

Naasten van mensen met psychische problemen Psychische problemen komen in alle families voor. Ze hebben een groot effect op de persoon zelf en op de naaste omgeving. Mensen die voor een familielid met psychische problemen zorgen, weten als geen ander dat deze zorg een zware wissel kan trekken op hun eigen leven. Of het nu gaat om een kind met autisme, een zus met borderline, een dementerende moeder of een depressieve partner: er is te weinig tijd voor zorg en onzekerheid over de toekomst. Daar komt bij dat het niet altijd eenvoudig is aan anderen uit te leggen wat er speelt. Mensen met extra taken en verantwoordelijkheden kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken.
De Bibliotheek Zwolle en Dimence organiseren deze lezing voor familieleden en partners van mensen met psychische problemen, en andere belangstellenden. Doel is om naastbetrokkenen een hart onder de riem te steken en om hen te informeren. Voor de pauze vindt de lezing plaats, na de pauze kan men praten met de schrijver en medewerkers van Dimence.

Statenzaal

Op dinsdag 14 februari gaat ’s avonds de Statenzaal open om 19.00 uur. Aanvang 19.30 tot 21.30 uur. Kaartverkoop vooraf via www.bibliotheekzwolle.nl of aan de zaal € 3,- p.p. op de avond zelf. Entree is inclusief gratis koffie/thee.

Artikel delen: