Wilde achtervolging na doorrijden bij alcoholcontrole

Zwolle – Twee Zwollenaren van 18 en 20 jaar gingen er op zondagavond 29 januari vandoor met hun auto op de Havezateallee.

Daar werd door de politie een alcoholcontrole gehouden. Na een achtervolging over o.a. een fietsbrug stopte de auto op de Paaslostraat en sprongen de mannen uit de auto. De bestuurder, de 18-jarige man, bleek niet over een rijbewijs te beschikken. De twee werden ingesloten op het bureau. De auto werd voor onderzoek in beslag genomen.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. @ doosje, the plantman maakt zich altijd zorgen om de nachtrust van onze medemensch. Ken je Peter van Straten? Ff kijken of ik die hier kan inkopiëren.

  Helaas gaat niet lukken, maar dat vind ik een hele goeie cartoonist. Kreeg vanmorgen een tekening van hem te zien, over man/vrouw verhoudingen op ’t werk.

  ….oh ja on-topic: Wie met drank op rijdt is gek en ik hoop dat ze hem/haar pakken voor er ergere dingen gebeuren. En…heb toch nog een cartoon voor je[/url]


  ⚠️ Meld

 2. Beiden zeer kwalijk welke kwalijker is zal het wetboek voor strafrecht vast weten te vertellen.

  Welke overtreding/misdrijf zou jij kwalijker vinden?

  Persoonlijk heb ik, net als the plantman, geen goed woord over voor rijden met teveel alcohol op. Maar hoe zit het eigenlijk met de controle op mensen die rijden terwijl ze door drugs zijn beïnvloed? Of is die controle (schier) onmogelijk 😮 Sorry, da’s weer een andere discussie. Later.


  ⚠️ Meld

 3. Dick, mijn reactie slaat ook op een andere discussie…

  Zie deze hier: klik!

  En dan verbaast het mij heeeeel erg, dat mensen die daar zeggen dat je best met een paar biertjes op kunt rijden hier zeggen, dat het een goeie zaak is dat mensen zonder rijbewijs van de weg gehaald worden!


  ⚠️ Meld

 4. Hé Plantje; Owwww nog meer discussies 😉

  Volgens mij weet ik al wat er onder de klik staat en volgens mij naaiden ze je gewoon op. Zo niet: geen woorden voor natuurlijk! Ook geen tijd voor mensen die zooooo ondoordacht en ubergevaarlijk zijn.

  Hé groet’n he!


  ⚠️ Meld

 5. Zal ik eens een geheimpje vertellen……..

  Ik drink denk 1 x in het jaar. En word dan wel aangeschoten. Auto rijden dan laat ik aan mijn vrouw over.

  Met drank op om het verkeer vind ik een kwalijke zaak. Ik zou daar dus ook niet op betrapt worden.


  ⚠️ Meld

 6. ik zat in die auto deze hele kk verhaal klopt niet het was geen doorrijden na controle of rijden zonder rijbewijs
  het was omkeren omdat de auto schade had aan de linker zijde
  en de linker spiegel dr af was gesloopt dus niet oordelen en de bestuurder is niet gepakt alleen 2 passegiers lopend dus niks aan de hand dus niks zomaar rond lullen oetlullen!!!


  ⚠️ Meld

 7. Maar had de bestuurder dan wel een rijbewijs? En waarom wegrennen als je niets te verbergen hebt? Waarom is de auto in beslag genomen of is die inmiddels al terug? Ja de politie Ijsseland en vooral die uit Zwolle zijn vrij agressief en als ze de lampen aan kunnen zetten groeit er iets in hun broek: Sensatie, maar wat is nu het werkelijke verhaal? Dit is ook maar een copie/paste van een politie bericht.


  ⚠️ Meld

 8. Bericht door golf105pk2009, op 30 januari 2012 om 22:05
  ik zat in die auto deze hele kk verhaal klopt niet het was geen

  In de eerste plaats is het “dit verhaal” en niet “deze verhaal”. (De rest ga ik maar even niet op in.)
  Ten tweede (is hier op Weblog Zwolle al meerdere malen voorbij gekomen): Kanker is een verschrikkelijke ziekte! Dat woord (en dus ook “kk”) moet je niet als stopwoordje gebruiken of als woord om je mening kracht bij te zetten. Misschien dat het in jouw kringen stoer is om overal “kanker” en “kk” bij te roepen, maar hier maak je er geen indruk mee. Nee, je maakt een karikatuur van jezelf!
  Ten derde: Als je hier mensen gaat uitschelden overtuig je mensen niet echt van je punt; je jaagt mensen alleen maar tegen je in het harnas.
  Verder: Doe een beetje je best om normaal Nederlands te typen. Misschien dat mensen je dan ook wat serieuzer nemen.

  On topic:

  het was omkeren omdat de auto schade had aan de linker zijde
  en de linker spiegel dr af was gesloopt

  Ook met een auto die niet deugdelijk is mag je niet rijden. Als je besluit dan om te draaien bij een controle en er vandoor te gaan maakt verder de reden niet uit; logisch dat ze achter je aan komen.

  en de bestuurder is niet gepakt alleen 2 passegiers lopend dus niks aan de hand

  Dat is natuurlijk sowieso een raar verhaal! Hoe kun je nu passagiers oppakken?!? En de bestuurder dan? Hij is er nog steeds vandoor gegaan! En de auto is dus volgens jou niet in beslag genomen?

  dus wie was er dronken hun of wij

  Er staat nergens, dat jullie dronken zouden zijn.


  ⚠️ Meld

 9. @ Stef, weet uit ernstig betrouwbare bron…dat poster van o.a.

  Ja de politie Ijsseland en vooral die uit Zwolle zijn vrij agressief en als ze de lampen aan kunnen zetten groeit er iets in hun broek

  vrogger zelf héél graag bij de pliesie wou.


  ⚠️ Meld

 10. @Dick Dan vind ik deze reactie nogal sneu! Verder ben ik van mening dat de pliesie zeker zijn best doet en daar waar nodig harder mag optreden. Daar hoeft in mijn mening niet perse wat van te gaan groeien.

  On topic: dat ‘kk’ gedoe. Hoe sneu!
  Daarnaast alleen als je wat te verbergen hebt, ga je er van tussen. Dus jullie zaten fout.


  ⚠️ Meld

 11. dit is allemaal niks van waar ik ben opgepakt bij mij huis terwijl ik naar de bushalte liep ik werd mee genomen terwijl ik van niks wist en met niks te maken had
  dus dat de politie z,n werk goed doet klopt niks van en wie weet het nou eenmaal beter de betrokenen of jij die er wat over schrijft terwijl je dr niet bij was dat is pas sneu !!
  nogmaals er was geen alchol controle niks nada nopes want dit is bij mij in de wijk gebeurt er is zelfs een wapen getroken op een jonge die aan het lopen was ! en dit allemaal moet maar kunnen ?


  ⚠️ Meld

 12. zo erg hoor ahahaha, is een Golf5 kleur Zilver met Xenon lichten 2 X e op kentekenplaat, kijk uit mensen, deze boyz ken ik (GEVAARLIJK), niet ouwehoeren ze doen dingen waardoor jullie dit hier niet eens bijhouden, gekke jongens.


  ⚠️ Meld

 13. Bericht door ZwolleOUWEE, op 31 januari 2012 om 18:11
  zo erg hoor ahahaha, is een Golf5 kleur Zilver met Xenon lichten 2 X e op kentekenplaat, kijk uit mensen, deze boyz ken ik (GEVAARLIJK), niet ouwehoeren ze doen dingen waardoor jullie dit hier niet eens bijhouden, gekke jongens.

  Wat wil je nu eigenlijk zeggen?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.