Diverse aanhoudingen bij Bevrijdingsfestival Zwolle

Tijdens het Bevrijdingsfestival werd er door de politie met behulp van een drugshond op het bezit van verdovende middelen gecontroleerd. Elf personen werden aangehouden voor het in bezit hebben van geringe hoeveelheden harddrugs zoals XTC, coke, speed en wat wiet.

Twee personen werden aangehouden voor bedreiging, en een voor belediging van politiemensen tijdens het festival. Veel mensen trokken na het festival de stad in waardoor hier en daar wat overlast en/of onenigheid ontstond (kijk bij ‘Lees verder’). Vier personen in het ziekenhuis opgenomen in verband met overmatig alcohol en/of drugsgebruik. Door ambulancepersoon werden 13 mensen op het festivalterrein behandeld voor overmatig drugs- en/of drankgebruik. Enkele tientallen mensen werden behandeld voor kleine ‘ongelukjes’ zoals schaafwonden, blaren en kneuzingen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd aan de Grote Markt een 37-jarige man uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap en baldadigheid. De man was onvast ter been en sprak wartaal uit. Op een gegeven moment pakte hij een op slot staande damesfiets en duwde deze vooruit en gooide deze op de grond.

 

Mishandeling

Zwolle – Aan de Hoogstraat werden op zaterdagavond vier mannen uit Urk in de leeftijd van 19 t/m 23 jaar door een aantal andere mannen mishandeld. Ze werden door vier andere mannen aangevallen en kregen klappen en schoppen waarna de vier mannen er weer vandoor gingen. De identiteit van de aanvallers is niet bekend.

 

 

Twee mannen aangehouden bij vechtpartij

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag 6 mei ontstond er een opstootje in de Tijlspassage. Na wat duw en trekwerk, begonnen meerdere personen zich ermee bemoeien totdat het ontaarde in een vechtpartij. Een 19-jarige man uit Zwolle gaf een andere man vervolgens een kopstoot. Een 20-jarige man uit Zwolle sloeg de 19-jarige man vervolgens weer op het gezicht. Beiden werden aangehouden.

 

 

Vechtpartij op grote Markt

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag ontstond op de Grote Markt een vechtpartij. De politie haalde de vechtersbazen uit elkaar. Niemand raakte gewond of wilde aangifte doen.

 

 

Twee 16-jarige mannen uit Zwolle aangehouden wegens niet voldoen aan bevel of vordering

Zwolle – Aan de Oude Vismarkt werden in de nacht van zaterdag op zondag 6 mei een groep personen gezien die op het festivalterrein al voor de nodige problemen had gezorgd. Deze groep was de binnenstad ingegaan. Om escalatie en problemen te voorkomen werden  de Diezerstraat, Oude Vismarkt en de Grote Markt afgesloten door de politie. Vervolgens werd aan de groep gevorderd om de Oude Vismarkt te verlaten om verdere trammelant te voorkomen. Hieraan werd door een tweetal personen, twee 16-jarige mannen uit Zwolle, niet voldaan. Deze werden aangehouden.

 

Jongeren aangehouden voor baldadigheid

Zwolle – Op zaterdagmiddag 5 mei kreeg de politie een melding dat er op een woonboot aan het Groot Wezeland werd ingebroken. Een aantal jongeren waren in verband met het bevrijdingsfestival naar Zwolle gekomen en waren op een woonboot geweest en hadden een aantal zaken in het water gegooid. Een getuige had gezien dat de jongeren er vandoor waren gegaan in de richting van de Van Karnebeekstraat. Vier jongeren in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar uit Raalte werden aangehouden en voor onderzoek naar het bureau gebracht.

 

 

Man aangehouden

Zwolle – Aan de Jufferenwal werd in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap en niet voldoen aan bevel of vordering. Een groepje had ruzie gekregen op de Jufferenwal en werd door de politie uit elkaar gehaald. De 23-jarige man wilde zich niet verwijderen en werd hierop aangehouden.

 

 

Drie personen aangehouden voor belediging

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag werden aan de Sassenstraat politieagenten beledigd door een 22-jarige man uit Zwolle. Deze man werd aangehouden. Hierop vond een 15-jarig meisje uit Zwolle het ook nodig om de agenten uit te schelden. Ook zij werd aangehouden. Ook een 17-jarige man uit Zwolle uitte beledigingen. De man werd aangehouden.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ik heb zelf de situatie gezien bij de Oude Vismarkt, omdat wij op zoek waren naar een later bleek gestolen fiets. De politie gebruikte hier onnodig hard optreden en met veel machtsvertoon werd iedereen zonder pardon even erop gewezen weg te gaan.
  Alleen maar om een groep die vanaf het festival naar de binnenstad liep 🙁 Op de Oude Vismarkt was helemaal niks aan de hand, totdat onze Oom Agenten het nodig vonden om even te laten zien wie de baas was, zonder enige aanleiding.
  Als je netjes vroeg of je er langs mocht, kreeg je de ene na de andere wenselijke ziekte naar je hoofd geslingerd van oom agent.
  Triest


  Maak melding

 2. “Elf personen werden aangehouden voor het in bezit hebben van geringe hoeveelheden harddrugs zoals XTC, coke, speed en wat wiet.”

  Als ze nou dealers pakken OK. maar dit vindt ik gewoon zielig… maar zegt genoeg over de (narrow minded) politie.. lang leve de bevrijding!


  Maak melding

Reageer