Extra dubbellaagse fietsenstallingen bij station Zwolle

Zwolle – Bij het NS station in Zwolle zijn 400 extra dubbellaagse fietsenrekken geplaatst. De gemeente Zwolle en ProRail creëren hiermee extra ruimte voor Zwollenaren om hun fiets bij het station te parkeren en gaan zodoende het ‘wildparkeren’ van fietsen tegen. De plaatsing van de rekken is mogelijk dankzij subsidie van de provincie Overijssel.

03-09-2009_dubbele_fietsenstalling_3.jpg

De nieuwe stallingen zijn een aanvulling op de al bestaande dubbellaagse fietsenstallingen aan de Westerlaan. Het voordeel van deze rekken is dat er meerdere fietsen op een beperkte ruimte gestald kunnen worden. De bovenste laag van de stallingen bestaat uit een goot die je aan een handvat naar beneden trekt. De fiets kan in de goot gereden worden, waarna je de goot weer aan het handvat omhoog kunt tillen.

Ketenmobiliteit

De provincie Overijssel stelt de subsidie ter beschikking in het kader van het programma Ketenmobiliteit. Dit programma stimuleert het gebruik van de fiets als onderdeel van de reis, bijvoorbeeld in combinatie met openbaar vervoer of carpoolen. Dit met het doel de auto buiten de stad te houden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. ik zal eens wat foto’s maken voor mijn buitenlandse vrienden, die zullen behoorlijk verbaast zijn over die fietsenjungle hier in Nederland 😉


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.