Gevonden fietsen op website AFAC

Zwolle – Zwollenaren die hun fiets kwijt zijn, kunnen op de website www.zwolle.nl/afac zien of hun fiets bij de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) staat. De AFAC maakt een foto van alle binnengekomen fietsen. Binnen enkele dagen staan deze foto’s op de website.

Op de website staat, naast de foto, ook een aantal kenmerken van de fiets, zoals merk en framenummer. Verder geeft de site informatie over de plaats, locatie en datum waarop de fiets is gevonden. Eigenaren kunnen deze website doorzoeken om te zien of hun fiets bij de AFAC staat of niet. Zwollenaren die hun fiets terugvinden op de website kunnen contact opnemen met de AFAC om hun fiets te komen ophalen. Voor het ophalen moeten zij €10,- administratiekosten betalen en een legitimatiebewijs bij zich hebben. De AFAC controleert van alle fietsen of er aangifte van diefstal is gedaan. Wanneer dat het geval is, bezorgt de AFAC de gestolen fiets gratis thuis.

Verwijderen verkeerd geparkeerde fietsen

Medewerkers van de AFAC verwijderen fietsen die onveilige situaties of hinder veroorzaken. Dit wordt gedaan om met name de stationsomgeving veilig en leefbaar te houden. Om te zorgen voor voldoende ruimte in de rekken neemt de AFAC ook fietsen in beslag die meer dan twee weken op één plek staan.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.