Daklozenopvang Zwolle gereed voor vorstperiode

Zwolle – De weersvooruitzichten voorspellen voor de komende dagen felle winterkou. Daarom is het geruststellend om te weten dat er in Zwolle geen ruimtegebrek is bij de daklozenopvang. Zowel bij De Herberg als bij de nachtopvang van het Leger des Heils, het Nel Banninkhuis, is voldoende capaciteit om daklozen een warm bed aan te bieden.

Anton van Rooijen, directeur van De Herberg, bevestigt dat het druk is en dat er bedden bijgezet worden. "We sturen nooit iemand weg. Dat is ook de missie van De Herberg. Ook overdag hoeft nu niemand naar buiten." Ook Christiaan Sleurink, manager Zorg bij het Leger des Heils, geeft aan dat er voldoende bedden beschikbaar zijn. "Zoals altijd rijden we rond met de soepbus. Daarbij houden we onze ogen goed open want als we mensen zien die nog geen opvang hebben, bieden we hen een bed aan. Ook bij de politie weet men dat er echt niemand buiten hoeft te slapen. In Zwolle kunnen we samen momenteel voldoende opvang bieden."  

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Alleen ben ik toen ik me bij beiden instanties melde (dus zowel de herberg als leger des heils) afgewezen, kon niet overnachten, omdat ik niet uit zwolle kwam van oorsprong — Heerlijk associaal beleid dus!!!


  ⚠️ Meld

 2. Er staat in dit artikel niet dat je uit deze regio moet
  komen. Wel, om daklozen een warm bed aan te bieden en,
  dat er echt niemand buiten hoeft te slapen. En als je iemand bent zonder vaste woon of verblijfplaats wat is dan je regio. Beetje dom geneuzel dus naar m.i.


  ⚠️ Meld

 3. @ikheetfrank. Als je niet uit deze regio komt heb je blijkbaar wel geld om te reizen? en je hebt ook internet faciliteiten? maar voor een overnachting heb je geen geld? Nee, wees niet bang, ik zal inderdaad geen geld voor dit doel geven.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.