Het weer: ijsdagen

Zwolle – Dinsdag begint de dag koud. Geleidelijk lossen de laatste flarden bewolking op en het wordt het zonnig winterweer. De maximumtemperaturen liggen tussen 0 en -2 graden en er staat een matige oostenwind. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig, windkracht 5. In de avond en nacht is het helder en gaat de temperatuur weer flink onderuit. Het koelt af naar 7 tot 10 graden onder nul. Aan de kust wordt het met -5 of -6 graden iets minder koud.

30-01-2012_weerfoto_wilgen_vanaf_geldersedijk.jpg
Zicht op de IJssel vanaf de Gelderse Dijk bij Hattem

Ook woensdag is er vrijwel geen bewolking en schijnt de zon overdag volop. De temperatuur komt overdag nauwelijks nog boven de -1 of -2 uit en er staat een behoorlijk stevige oostenwind waardoor het schraal winterweer wordt. In de nacht daalt de temperatuur in het binnenland naar 7 tot 12 graden onder nul. Donderdag houden we het heldere koude weer vast met maximumtemperaturen van -2 tot -4 graden. De zon schijnt overdag volop en het blijft schraal. Het noorden van het land wordt wel wat gevoeliger voor velden lage bewolking. In de nacht naar vrijdag wordt opnieuw matige vorst verwacht.

vorstperiode_30_jan.jpg
Bron: www.zwolle.meteostad.nl

De dagen daarna neemt de kans op storingen met bewolking en sneeuw wat toe, al blijft de verwachting vrij onzeker. Ook voor de temperaturen is er enige onzekerheid met wel de grootste kans voor nog een paar koude dagen en nachten.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. temperatuur is al weer aardig aan het dalen buiten (nu -4.4 graden) maar mijn temperatuur stijgt. ff de run van 22.00 uur afwachten, dan weten we wat meer over de dagen na het weekend.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.