Schaatsen in de regio Zwolle

Zwolle – Het is dan eindelijk winter. De komende dagen zijn er ook in Zwolle zogenaamde ijsdagen. Het vriest dan zowel ’s nachts als overdag. Als er een dik laag ijs op het water ligt, dan kan Zwolle de schaatsen uit het vet halen om baantjes te trekken op de ijsbanen van Herfte en Westenholte. En als het dan wat harder doorvriest, dan is ook het ijs op weteringen, plassen en vijvers zoals Wijde Aa, Milligerplas en het Engelse Werk sterk genoeg.

westenholte_311_2.jpg

De gemeente meet op deze en andere wateroppervlakten de ijsdikte. Als het ijs betrouwbaar is, meldt de gemeente dat via deze website en de media. Op de vijvers van Park De Wezenlanden, De Dobbe en de ‘Wavin’-vijver in Holtenbroek zorgt de gemeente bovendien voor verlichting van de ijsbaan. Het mag dinsdag duidelijk zijn dat er nu nog niet geschaatst kan worden. Misschien aan het einde van deze week wel! De ijsbaan van WVF in Westenholte is dan meestal de eerste baan die open gaat voor de schaatsliefhebbers. Weblog Zwolle zal u tijdig informeren over de mogelijkheid om te schaatsen in de regio Zwolle.

westenholte_311_1.jpg
Nog een paar nachtjes stevig vriezen en dan kan Zwolle op de schaatsen, zoals hier op de fraaie baan in Westenholte!

Artikel delen:
Reacties 18
 1. zal toch eerst de wind minder moeten worden en waneer dat gebeurt komt er sneeuw dus als er al geschaatst kan worden zal dat inderdaad heel mischien op de ijsbaan zijn meer ook niet. aangezien de vooruitzichten alweer dooi zijn vanaf volgende week.


  ⚠️ Meld

 2. waar kun je rond zwolle nog meer schaatsen? Ik herinner mij een natuur gebied rond zwolle ergens net over een spoor. misschie richting dalfsen of deventer. Is alweer een paar jaar geleden dat ik daar was. Heeft iemand een suggestie?


  ⚠️ Meld

 3. Ha vrienden!
  Wat een koorts, ook bij mij… Ik denk aan niets anders! Kan iemand me vertellen hoe dik de ijsvloer op de mooie baan in Westenholte moet zijn voor die open mag..? alvast hartelijke dank!


  ⚠️ Meld

 4. @ Phoenix

  waar kun je rond zwolle nog meer schaatsen?

  Ongeveer op het tijdstip van je post, reed ik (expres wat vaart minderend…van Meppel naar Zwartsluis…dichterbij Zwartsluis is, over een hele lengte, zoveel water blijven liggen dat het wel een uiterwaard leek. Er was nog menigeen op aan het schaatsen. Met de ondergaande zon, wederom een prachtig tafreel onderweg naar het mooie Zwolle (Stadshagen).


  ⚠️ Meld

 5. Samenwerking:

  Overijssel helpt nooit gereden Merentocht

  Overijssel heeft er alles voor over om nu eindelijk eens een Merentocht te kunnen schaatsen. Al vijftien jaar bereiden de organisatie en 10.000 leden zich voor op deze tegenhanger van de Elfstedentocht. Nu de kansen serieus groeien, schieten de overheden te hulp.
  Vaarverbod
  Waterschap Reest en Wieden, de gemeente Steenwijkerland en de provincie Overijssel hebben woensdag een vaarverbod ingesteld voor alle recreatieve vaarroutes in de Kop van Overijssel. Op die manier kan het ijs in De Weerribben en De Wieden aangroeien.

  Gemalen stil
  Voor 49 vaarwegen in het gebied geldt een verbod. Gemalen en sluizen zijn stilgelegd. De beroepsvaart kan nog wel doorvaren over het Ganzendiep, het kanaal van Beukers naar Steenwijk en de Goot. In de kernen van de gemeente Steenwijkerland, zoals het stadje Blokzijl en Giethoorn, geldt ook een vaarverbod.

  Nooit gehouden
  De Overijsselse Merentocht van 200 kilometer lang is nog nooit gehouden. In 1997, toen wel de laatste Elfstedentocht werd verreden, was het op een haar na zo ver, maar de dooi viel te vroeg in. Toch is het bestuur elk jaar klaar om de machine op te starten. De tocht moet starten en eindigen in Steenwijk en is zowel voor wedstrijdrijders als voor toerschaatsers. Onderweg komen de deelnemers dertien stempelposten tegen.

  Windwakken
  Ruim 10.000 schaatsliefhebbers zijn lid van de stichting Overijsselse Merentocht en staan te popelen om te starten, zegt secretaris Jente Muis van de Overijsselse Merentocht. Maar daarvoor zijn nog zeker twee nachten strenge vorst nodig. ??Er zijn nog veel windwakken. Die moeten dichtvriezen voordat het dit weekend gaat sneeuwen, anders is het weer einde verhaal.’ Het besluit of de tocht dit jaar kan worden gereden, valt na het weekend.

  Bron: http://www.binnenlandsbestuur.nl  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.