GRASweek in nieuw jasje via Studentertainment

Zwolle – Na een turbulente periode is besloten dat de organisatie van de studenten introductieweek in handen komt van Studentertainment, onderdeel van poppodium Hedon. Dit na zorgvuldig overleg tussen de Zwolse 8 onderwijsinstellingen, Stichting Papaja, studentenorgaan SOOZ en Hedon. Hierdoor is Studentertainment verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de jaarlijkse introductieweek.

Papaja, de stichting achter de Grasweek, heeft in overleg met de Zwolse 8 en het SOOZ Studentertainment aangetrokken om de introductieweek voor studenten te revitaliseren. De Zwolse introweek had de afgelopen jaren te kampen met dalende bezoekersaantallen, en mede hierdoor werd vernieuwing een belangrijk punt op de agenda. Studentertainment draait alweer een tijdje mee en heeft al jaren een succesvolle en centrale positie als het gaat om laagdrempelige cultuur voor studenten. Omdat Studentertainment onderdeel is van poppodium Hedon pakken Papaja en daarmee de introweek in de volle breedte voordeel van de samenwerking.

Papaja en Studentertainment zijn voornemens de Zwolse introductieweek helemaal anders aan te pakken. “Er zal het één en ander gaan veranderen bij de Grasweek” aldus Jan-Ernst van Driel, voorzitter van Papaja. “Hoe het er allemaal precies uit gaat zien zijn we nu in kaart aan het brengen, maar de plannen zijn veelbelovend. We zijn dan ook buitengewoon enthousiast over de samenwerking, er hangt een zeer goede sfeer bij alle partijen” vervolgt van Driel. “Bijzonder is dat de stem van de student op diverse plekken in de structuur geborgd is. Enfin, nu eerst maar eens de handen uit de mouwen”.

Artikel delen: