Miele en Librije’s Atelier slaan handen ineen

Zwolle – Op maandag 30 januari 2012 kondigden Jonnie en Thérèse Boer van Restaurant De Librije in Zwolle een unieke samenwerking met Miele aan. In aanwezigheid van algemeen directeur Sjaak Brouwer van Miele Nederland werd het startsein gegeven voor tal van activiteiten.

miele_en_librije-1.jpg

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking komt tot uiting in Librije’s Atelier, dat gevestigd is in Librije’s Hotel. Dit moderne kookatelier beschikt namelijk sinds kort over hoogwaardige apparatuur van Miele voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechten tijdens culinaire workshops. Deze kookworkshops – onder leiding van Jenneke Boer, de chef-kok van Librije’s Atelier – variëren van moleculair koken, het bereiden van viergangenmenu’s tot het maken van de bekende Librije’s mondvermaakjes.

Koken met stoom

Tijdens de kookworkshops in Librije’s Atelier staat onder andere het koken met stoom centraal. Sjaak Brouwer van Miele: “Met maar liefst twee hogedrukstoomovens en elf combi-stoomovens zullen de cursisten veel gerechten met stoom gaan bereiden. Met een stoomoven is het immers mogelijk om in korte tijd een uiterst smaakvolle en tevens gezonde maaltijd te bereiden. Vitaminegehalte, smaak, voedingswaarde en kleur van de gerechten blijven veel beter bewaard dan bij het traditionele koken in water. Verschillende gerechten zijn ook gelijktijdig zonder smaak- en geuroverdracht te bereiden.” Jonnie Boer vult aan: “In de professionele keuken kennen we de voordelen van koken met stoom als geen ander. Daarom willen we nu ook de consument laten kennismaken met deze manier van gezond en smakelijk koken. Ook koken de cursisten op inductiekookplaten. Een hele bewuste keuze, want wij koken in ons restaurant ook op inductie. Het is een heel directe en snelle manier van koken”.

Het Zwolse succes van Jonnie en Thérèse Boer begon in 1993 toen zij Restaurant De Librije overnamen. Twee jonge inspirerende en ondernemende mensen die vanaf dag één zich op hun passie hebben gestort. ‘Passie’ is dan ook de lijfspreuk van Jonnie en Thérèse Boer. Passie voor het koken, de wijnen, de gastronomie. En dat alles op een eigentijdse, moderne wijze, wars van conventies en vastgeroeste gewoonten.

Restaurant De Librije is gevestigd in de bibliotheek van het eeuwenoude Dominicaner kloostercomplex, dat uit de 16e eeuw dateert. Het restaurant biedt plaats aan 40 personen, daarnaast biedt Chef’s Table plek aan minimaal 6 tot maximaal 16 personen en voor groepen boven de 10 personen kan er gebruik worden gemaakt van de salon. De basis van de keuken zijn pure ingrediënten, die zoveel mogelijk direct van diverse leveranciers uit de omgeving worden afgenomen. Jonnie Boer zorgt samen met zijn keukenbrigade voor de perfectie in de keuken en Thérèse en haar sommeliers staan garant voor een bijzondere wijn–spijscombinatie.

De Librije-familie is de afgelopen 15 jaar steeds groter geworden. De basis is nog steeds De Librije, maar door de vraag van hun gasten is deze ‘familie’ de afgelopen jaren uitgebreid. Intussen bestaat de gehele familie uit vijf Broertjes en Zusjes. De Librije is niet meer alleen een restaurant; het is ook een vijfsterrenhotel met het restaurant Librije’s Zusje, kook- en wijnschool Librije’s Atelier, cateringbedrijf Food on Tour en Librije’s Winkel. Kijk voor meer informatie op www.librije.com.

Artikel delen:

Reageer