Chat Log 47

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 48 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

 

Artikel delen:
Reacties 554
 1. Mogguh, Niemand ONS in HET Nieuwsuur gezien :o:o:o Hier ook niet….tot voor kort menigeen (door mijn tip) inschakelde op http://www.nieuwsuur.nl mijn collega doet het goed. Schitterende beelden, enthousiaste ijsvereniginsboy (over oa lange tochten), mooie kluun anekdote….natuurlijk gemaal Stroink. Best wel goed van lengte ook :D:D:D

  Schreef het al eerder: WP R&D heeft de mooiste en meest gevarieerde natuur van NL…..laat het zo blijven!!!

  :):):) Het linkje is nog niet eens op ons intranet gelust….communiceren moet ook spontaan gaan, daar moet je mensen niet voor betalen 😉


  ⚠️ Meld

 2. Dé carnavalsplaat 2012, gister in de auto gehoord…bij z’n primeur in de NL media:

  PAULTJE PILS (DE WEEKENDAFSLUITER BIJ 3FM)

  MET

  “WAT EEN TOETER”
  —–
  Schijnt al op itunes te staan. En is vandaag ook ongetwijfeld voorbij gefietst op de “wansmaak woensdag”. :D:D:D


  ⚠️ Meld

 3. Och och och, ga toch vooral zo door Ajax en El Hamdoeiiii!

  “Ajax en El Hamdaoui geven elkaar de schuld

  Ajax wilde van hem af en Mounir el Hamdaoui wilde van Ajax af. Toch is de transfer van de Marokkaanse aanvaller naar Fiorentina niet rond gekomen. Volgens het kamp-El Hamdaoui lag dat aan Ajax, maar de club legt de schuld bij de aanvaller.

  Fiorentina meldde dinsdagavond dat de transfer afketste omdat Ajax ineens een bankgarantie vroeg. Het was te laat om daar voor te zorgen, liet de club weten. Ook volgens het kamp-El Hamdaoui was die bankgarantie de oorzaak dat de transfer afketste, maar in Amsterdam heeft men een andere visie. “Die bankgarantie was het echte probleem niet”, zegt Danny Blind op de website van Voetbal International.

  Volgens Blind, de technisch directeur van Ajax, is El Hamdaoui zelf schuldig aan de mislukte overstap. “Het ging om de ontbinding van het contract van Mounir bij Ajax. De speler en zijn zaakwaarnemer kwamen met stevige extra financiële voorwaarden. Terwijl daar nooit sprake van is wanneer een contract vanwege een transfer wordt ontbonden. Normaliter geef je elkaar een hand en gaat ieder zijn weg”, stelt hij.

  Blind betreurt de afloop van de transfersoap, zegt hij. “Ajax is de hele dag bezig geweest om tot een oplossing te komen. Mounir was rond met Fiorentina, Ajax had een akkoord met de club en die bankgarantie hadden de clubs onderling kunnen oplossen. Voor alle partijen is het spijtig dat het op deze manier is afgelopen.”

  Het kamp-El Hamdaoui is laaiend. “Er zijn spelletjes gespeeld bij Ajax en daar is het laatste woord nog niet over gezegd”, kondigt zijn zaakwaarnemer Sigi Lens aan.”

  Het kan mij niet lang genoeg duren! 😀


  ⚠️ Meld

 4. Idd, superdomme Ajax-Actie. Maar ged. asie ertoggg loopt….hij kan natuurlijk wel ut een ander onze El….en een klein beetje “dwarsgedrag” zijn ze toch bij Ajax wel gewend?

  Bovendien Joppuh, wat zou het leven zijn zonder dwarsgedrag?

  Wat is een spoor zonder dwarsliggers? 😉


  ⚠️ Meld

 5. Beste Natascha Sieders,

  Hartelijk dank voor uw inschrijving voor de 4 Engelse Mijlen, categorie: Vrouwen recreanten.

  Ich bin dabei😀


  ⚠️ Meld

 6. En wat vinden we van de naam Lola-Lily van de kersverse dochter van Nicolette van Dam?

  Ik vind m apart maar leuk, t zou niet mijn keus zijn…


  ⚠️ Meld

 7. Hanteerd de knvb zelf ook gevoelstemperatuur om wedstrijden betaald voetbal af te lassen. Weet nog wat een spektakel het gaf toen Twente in Rusland moest voetballen. Kan het nergens vinden.


  ⚠️ Meld

 8. Bericht door Natascha, op 1 februari 2012 om 14:37
  En wat vinden we van de naam Lola-Lily van de kersverse dochter van Nicolette van Dam?

  Ik vind m apart maar leuk, t zou niet mijn keus zijn…

  Het zou ook niet een naam zijn die ik zou hebben uitgekozen. Voor een kind, prima. Maar ik zie mezelf nog geen Lola tegen een volwassene zeggen, heel eerlijk…


  ⚠️ Meld

 9. Ach Eva, elke naam went is mijn ervaring. Op zich best een leuke naam, maar zou ook niet mijn keuze zijn, vanwege de associatie met Lolita en Zwarte Lola (Ja ik ben Lola, Zwarte Lola, Ik ben Lola uit de stripteasebar etc).
  Heet de dochter van Herman Brood ook niet Lola?


  ⚠️ Meld

 10. De felicitatiedienst feliciteert:

  JanD met zijn 2e gouden plak!

  Eregalerij:

  met 1: Papa Val, Ingrid, Appie, ps, Dick, Kire, MarKel, ja-tja, Bernard & Emiel
  met 2: Ingrid, Natascha, Derk, Assendorper, Doeksen, Eva, Bert J & JanD
  met 3: Diezerpoorter& Tim
  met 4: Dame & Blauwtje
  met 8: Joppuh


  ⚠️ Meld

 11. Van Harte Gefeliciteerd! Dat meen ik oprecht. Jumbo is een gouwe formule….en een familiebedrijf. Aardige mensen. In de Veerallee werkt verdorie nog gewoon 1 (leuke!) dame die er ook al werkte toen ik bij NieuweWeme vakken mocht vullen.
  Jumbo hier in Meppel is ook helemaal voor mekaar….kon de boodschappen….met 2 (dienst)fietstassen amper houden.

  Maar bij ons is de C1000 ook wel goed hoor. Heb er laatst op een krat Amstel (wat ik nooit koop, maar ut was niet duur en niet vies) 2 (welliswaar incourante) kaartjes voor Amstellive vorige week gewonnen.

  Gelezen over DIRK? Wat zal ie lachen dat ie de zaak die Appie tegen em aanspande (oneigenlijke reclame: 20% goedkoper dan AH :D:D:D:D:D:D) verloren heeft en nog eens extra graties reclame MAG maken met zijn rectificatie.

  —————–

  Dierbare (potentiële) klanten, we zijn welliswaar niet precies 20% goedkoper dan die ander…Maar reken erop dat u goedkoop slaagt bij ons. Reken het maar na: wie zijn er goedkoper?

  ———winkel ze, DIRK——————-

  WOW BLOF NU OP RADIO 2…..DIT IS WAT UT IS :D:D:D:D:D


  ⚠️ Meld

 12. 100% NL

  IOS-Uit de Schaduw net 😀

  nu ut gezellige:

  Nick & Thomas-Sterker Nu Dan Ooit

  Iemand gister trouwens Sticks-AliB-Liesbeth List gezien?
  Goeie tekst maar ik vond het iets te lang duren?!


  ⚠️ Meld

 13. Viel niet mee om goeie muziek te vinden….dacht radio Veronica nog ff en dan pak ik de digitaal verpakte DIJK van een DIJK-verzameling….

  Maar….TINA_TURNER …THE BEST :D:D:D

  Waarom weg bij 100&#xNL;? Gingen een redacteur interviewen over…..Linda de Botoxmol…..dan heb je mij niet meer.
  ————-
  Je zou d’r nog bijna druk mee worden met die digitale radio….’t is dat mijn registratie/analysewerkzaamheden (momenteel) vlotten als een speer 8)


  ⚠️ Meld

 14. Within Temptation vindt onze stagaire leuk http://www.youtube.com/watch?v=uy_UmgjXGk8&ob=av2e
  Faster is idd niet verkeerd

  Kende de sex on fire (kings of leon) en sex met die kale-link overigens niet.

  Net Coldplay en Blauw van The Scene bij Veronica

  Iene nog dah: http://www.youtube.com/watch?v=2XeJNBjMFa8
  Deze plaat is voor mij onbekend, toevallig (omdat stagaire zei wat ze tof vond) kwam onze collega met Mumford & Sons – Sister

  IJS? Oh ja, ruim op tijd de nodige voorbereidingen getroffen: mooie reportage van de week in Nieuwsuur….stukje over samenwerking met de Provincie vandaag gepost op ’t WLZ-nieuws. Nog ff goed an de bak tot goed 17 uur. Laterrrrrrrrrrrrr


  ⚠️ Meld

 15. Sander d.H: Frank Boeiend: Winter in Hamburg :D:D:D

  Giel beloofde Icequeen van Within Temptaion nog :D:D:D
  As ik m mis zoek ik m wel op.

  Gisteravond ook allemaal genoten van (vooruit nog maar eens reclame)
  AMSTELlive
  :D:D::o Plantje: Guus Meeuwis en Rowwen H?ze duelleerden als een soort gezellig duel Brabant/Limburg :-*:-*:-*

  Vele toppers deden nummers van DOE MAAR: feest der herkenning en ja hoor al mocht het niet van de jongens…..kon niet de hele tijd blijven zitten :):D

  Hoorde net overigens ook Kizzzz nog: Wat een heerlijke herinneringen!  ⚠️ Meld

 16. Succes Tim! Hoe laat moet je?

  Overigens is sneeuw niet zozeer een verzachtende omstandigheid. Bij mij is ook wel eens een examen afgezegd vanwege sneeuw. Ik heb toen wel gewoon rijles gehad…dus autorijden kon wel.

  Ik vind de sneeuw hartstikke mooi, maar alsjeblieft mensen! Je kunt gewoon autorijden hoor! Vanochtend gaat voor me iemand op de rem…en gaat 80 km/uur rijden… Ik denk:”Wat is er aan de hand?!?” En ja hoor…dán pas zie ik de eerste sneeuwvlokjes!
  Gelukkig is het vrijdag…dan zijn er iets minder idioten op de weg!


  ⚠️ Meld

 17. Thanks iedereen. Ik doe om 12.05 nog een rondje door zwolle en om 13.05 moet ik me aan de wolweverstraat melden… (CBR). Dan dus afrijden 😉


  ⚠️ Meld

 18. @Dick, weet nu hoe het nu is maar een buurmeisje van mij is er inderdaad op gezakt. Jaaaaaaaaaaaren geleden. En ook onderweg met een lege benzinetank stranden, betekend gezakt.


  ⚠️ Meld

 19. En een slaapzak hoorde ik van de week ook noemen 😮

  Aj dan toch bezig bent neem dan ook maar een liter vuurwater mee.

  =============================================

  Méén je niet Ingrid: vertel!


  ⚠️ Meld

 20. @Dick, ze kreeg een lekke band tijdens haar examen, kon hem zelf niet verwisselen, geen rijinstructeur mee in de auto. En gezakt. Helaas pindakaas zeggen ze dan.:(


  ⚠️ Meld

 21. [urlhttp://www.ad.nl/ad/nl/1441/Ajax/article/detail/3153600/2012/02/03/Ajax-moet-de-homoclub-van-Nederland-worden.dhtml[/url]

  He? dat waren ze toch al lang????;)


  ⚠️ Meld

 22. Jank toch niet Tim…stapvoetsrijden, weinig schakelen en de tijd vliegt voorbij: MOET KUNNEN! Suc6

  Te gek voor woorden Ingrid!

  Klasse Derk….Ik ben een Zwollenaar….moej ook uut ’t hoofd kunn’n! Stied wel op Internet. :D:D:D


  ⚠️ Meld

 23. Inderdaad Ingrid, dat is te gek voor woorden! Ach….over rij examens kun je hele boeken schrijven! Sommige examinatoren zijn gewoon geboren sadisten!

  Bericht door dick, op 3 februari 2012 om 12:40
  Jank toch niet Tim…stapvoetsrijden, weinig schakelen en de tijd vliegt voorbij: MOET KUNNEN! Suc6

  Als hij te voorzichtig rijdt (wat ik me kan voorstellen als hij nog niet gewend is in deze omstandigheden te rijden) kan dat ook reden zijn om hem te laten zakken.
  Bij mij werd toen besloten vanwege het weer het examen niet door te laten gaan. Met als gevolg dat je (terwijl je er zeker klaar voor bent!) weer een aantal weken rijlessen mag gaan betalen tot het volgende examen! >:(


  ⚠️ Meld

 24. @ Plantje; Goed mogelijk en balen idd bij afgelasting. Denk dat (wanneer het toch doorgaat) de examinator ook nog opgelucht is dat ie niet voor nixxx komt. = extra goed gemutst. En idd alles met “té” ervoor is niet goed.

  Gister Amstellive (op 3) gezien? Met Guus en Rowwen H?zze in een soort Battle? Vond het geinig.


  ⚠️ Meld

 25. Nope…niet gezien.

  Gelukkig heb ik hier (op het moment) Foo Fighters opstaan. Daarna zie ik al Iron Maiden, Kane, Normaal, Deep Purple, Firewind en Green Day in de lijst staan. Alles beter dan die verschrikkelijke Claudia!


  ⚠️ Meld

 26. 🙁 inderdaad. Voor examen nog 40 minuten gereden, ging heerlijk, top. Maar kom je er aan, alles dicht, nee, gaat niet door. Verdorie 🙁 En dan naar Kampen rijden… man man man. Wat een trage trein. Zelfs ik, zonder rijbewijs, ergerde me aan de traagrijdende mensen.

  Dat was ook de reden dat het niet doorgaat; afrijden kan wel, maar je komt nergens. Eerste dag met sneeuw in de winter, ervaring leert het, niemand durft te rijden. Nja. Niets aan te doen. Hopelijk snel de vervangende rit.


  ⚠️ Meld

 27. Muziek in de Tent

  Alweer een maand voorbij. Afgelopen editie het optreden van de band Bender. Het was best fris, maar de band genoot van het buitenoptreden??en wij daarbij. Prachtige muziek, mooie teksten van een stel muzikanten, die op het punt staan door te breken. En terecht! We gaan nog vaker van ze horen.
  Volgende week zondag een geheel ander concert.
  12 februari: Bobby Bee & The BJ’s
  Daar, in het dorpshuis, begon het allemaal. Robert, alias Bobby Bee, uit Kampen, speelde als gast mee met de coverband No Brakes. Drie Bluesnummertjes met zang en mondharmonica. In het bomvolle dorpshuis (ze hadden zelf twee bussen publiek meegenomen uit Kampen), waren de mensen laaiend enthousiast! Na afloop kwam Wim, de gitarist van de succesvolle Kamper coverband Civilized Men, naar Robert toe met het idee een Blues project te lanceren.

  Hij wist een bassist (Willem) en een drummer (Martijn), beiden van Civilized Men en ook Bobby??s broer Frank, gitarist van No Brakes, wilde wel meedoen.
  Blues moet in je aderen zitten en al gauw moesten mensen keuzes maken: broer Frank en Martijn besloten hun eigen weg te volgen.
  In Marcel, uit IJsselmuiden, vonden we een drummer met Bluesgevoel.

  Kampen is een kleine stad en zodra bekend was dat pianist Robert M na jaren terug was uit Engeland, werd hij meteen benaderd om als toetsenist mee te doen met Bobby Bee & The BJ??s.
  ⤽Blues? Hoe gaat dat dan? Dat ken ik niet?? Heb je daar bladmuziek van?⤝ was zijn eerste hoopvolle reactie. Na 1 keer wat oefenen was er meteen een optreden tijdens de Bluesnacht in de Moriaan in Kampen. En na het optreden vroeg iemand aan hem: ⤽Hoelang zit jij al bij deze band?⤝ ⤽Eh ??.drie uur?⤝??.was het antwoord!

  Een jaar en wat optredens later, was het Wim die de band ging verlaten. Dat was ook min of meer de afspraak. Het ging hem om het lanceren. Bedankt voor het afduwen, Wim! Via het internet, kwam Bobby Bee in contact met Bennie Veldman van de Veldman Brothers. Hij wist nog een bluesgitarist, waarmee hij een tijd had samengespeeld en die ging stoppen met ⤽Brother Jake⤝, een Bluesband die jarenlang succesvol aan de weg getimmerd heeft.
  Richard kwam, zag, deed zijn ding en deed ons achteroverslaan van verbazing. Wow??
  Meer dan tien jaar ervaring in de Bluesscene en dat merk je. Het effect was dat het ons meteen naar een hoger plan trok. Ook de pianist transformeerde geleidelijk naar een ware Blues Hammond Crack en begint de Blues ook steeds meer te waarderen (Hoe kan ??t ook??hij leeft de Blues hehehe).

  Er werd driftig gesleuteld aan het repertoire en stevig geoefend. Bobby Bee & the BJ??s groeit nu langzamerhand uit tot Bluesband van formaat, waar terdege rekening mee gehouden moet worden.
  Blues-minnend Nederland. Let op:??
  HERE WE COME!!!!!

  De weersvoorspellingen blijven voorlopig hetzelfde??extreem koud dus?? Hoogstwaarschijnlijk wijken we daarom dit keer uit naar binnen in wijkcentrum de Enk. Het is nu echt te koud.  ⚠️ Meld

 28. Gelukkig heb ik hier (op het moment) Foo Fighters opstaan. Daarna zie ik al Iron Maiden, Kane, Normaal, Deep Purple, Firewind en Green Day in de lijst staan. Alles beter dan die verschrikkelijke Claudia!

  Plantje, jij hebt ’n GOEIE smaak!:D:D:D


  ⚠️ Meld

 29. Interview met Mounir El Hamdouie…

  – Do you speak English, mate?
  -Yes !
  -Name ?
  -Monier.
  -Sex ?
  – 5 to 7 times a week
  -No, No,, I mean, male or female ?
  -Yes, male , female, sometimes camel,
  -Holy cow !
  -Yes, cow, sheep, animals in general.
  -But isnt, it hostile ?
  -Horse style, doggy style, any style !
  -Oh dear !
  -No,No! deer runs too fast.  ⚠️ Meld

 30. Joppuh giet sluut’n ier en ploegt zich op de fietse op karakter door de sneeuw noar’t café vör’n welkverdiende alcoholische versnapering!


  ⚠️ Meld

 31. Bron – I always get my sin
  —————————————————————-

  – I thank you from the bottom of my heart and also from my wife’s bottom.
  – How do you do and how do you do your wife?
  – May I thank your cock for the lovely dinner?
  – I fo ck horses. Pardon? Yes, paarden!!!

  Heerlijk toch!!  ⚠️ Meld

 32. (T)ja, ze zullen in Heerenveen nog geen % van de erelijst van Ajax halen…wel een sympatieke club hoor. Met échte dweilmuziek en klompen geverfd in de kleuren van de Friesche vlag enzo.


  ⚠️ Meld

 33. Gapen werkt aanstekelijk. Dat wisten we al. Nu is echter gebleken dat het nog veel aanstekelijker werkt als je je emotioneel nauw verbonden voelt met iemand. En dat heeft niets te maken met hoeveel tijd je samen doorbrengt. Eigenlijk is het dus een manier om ‘ik hou van je’ te zeggen.

  Het onderzoek maakt deel uit van een groter onderzoek naar de betekenis van non-verbaal gedrag. Daaruit is bekend dat mensen de neiging hebben om dezelfde houding aan te nemen als hun gesprekspartner. Ook weten we dat dit afhankelijk is van persoonlijkheidseigenschappen en kenmerken van de relatie. Als je empathisch bent en de ander graag mag, zul je eerder geneigd zijn om zijn of haar gedrag te spiegelen.

  Dat geldt dus ook voor gapen. Empathische mensen nemen dat sneller over. Het is zelfs zo dat gapen pas besmettelijk wordt bij kinderen op het moment dat ze het vermogen hebben om zich in anderen in te leven. Kinderen met weinig empathische vermogens, zoals kinderen met autisme, nemen het gapen veel minder snel over.

  Veel studies naar non-verbaal gedrag vinden plaats in een experimentele situatie. Dat was hier niet het geval: ruim 100 volwassenen werden gedurende een jaar gevolgd in hun dagelijks leven. Behalve de onderlinge gehechtheid waren er geen andere factoren die de aanstekelijkheid van het gapen voorspelden.

  Bron: Scientific American  ⚠️ Meld

 34. We zaten vanavond in het PolitiekeCafé, weet zeker dat jij daar ook wel met een bijzondere invalshoek terecht zou kunnen.

  Of zit je “in” het druk-gezellige P&W over erecties en bordelen & kinderen verwekken op ijs?


  ⚠️ Meld

 35. Die man van die erecties is trouwens erg triest. Blijkt als h*mo misbruikt te zijn door een pedo. Gadverdamme weet niet of ik dit nog wel op wil hebben.

  Onderwerp over bordelen & kinderen verwekken was erg ludiek.


  ⚠️ Meld

 36. Goedenmorgen, Joppuh recupereert van een aantal alcoholische versnaperingen met n lekker vers glas geperste sinaasappelsap, een elkker bakkie pleur en 2 bruine bammetjes met ham en kaas en dan met het wel weer lukken.


  ⚠️ Meld

 37. Ik ben even naar de stad gelopen om Melanie d’r krukken in te leveren en daarna doorgerend naar de sportschool. Nu even sporten en dan weer naar huis rennen!


  ⚠️ Meld

 38. Da’s een strak strijkje plantje! intro doet mij n beetje aan Hammerfall denken. Zang vind ik echt niks maar de instrumenten klinken goed.  ⚠️ Meld

 39. Bericht door Assendörper, op 3 februari 2012 om 22:40
  BertJ, als ik me goed herinner dan ben ik je vanmidddag/vanavond tegengekomen. Lekker gewokt?

  Dat herrinner je je goed, Assie! Ja, was heel gezellig. Heb alleen de halve nacht boven de pot gehangen, brrrr! Ziek als een hond, en niet v/h bier. De pekingeend zal wel over de datum zijn geweest.:o


  ⚠️ Meld

 40. @dick

  T)ja (let op de verpakte T)

  Ze?
  homo-club?
  de fans?

  Is het een film? Een boek? Een wens?

  staat op pownieuws;)

  3 febr. 10-59 uur 😛


  ⚠️ Meld

 41. Bericht door Plantje, op 4 februari 2012 om 11:01
  Ik ben even naar de stad gelopen om Melanie d’r krukken in te leveren en daarna doorgerend naar de sportschool. Nu even sporten en dan weer naar huis rennen!

  LOL… dus je loopt met krukken door de stad, mensen zien je. Dan ren je keihard door naar de sportschool… ben benieuwd of er nog mensen raar opgekeken hebben, hahahahaha.


  ⚠️ Meld

 42. Hier komt Youpiiiiiiiieeeeeeee :D:D:D

  Appeltje eitje

  Het klokhuis noem ik het appartement waar ik me afgelopen week bevond. Waarom? Omdat het een en al Apple is. Met een vriend en mijn kinderen ben ik een weekje skiën. Vooral de vriend is de Applegek. Wijlen Steve Jobs is heilig. Hij is zijn voorbeeld en zijn goeroe. Al jaren. Mijn vriend draagt nog net geen zwarte coltrui. Hij heeft mijn kinderen geïnfecteerd met Steve en al zijn producten. Zij zijn jaren geleden al overgegaan op Apple. Ik niet. Waarom niet? Luiigheid. Bejaard gedrag volgens mijn kinderen. Mijn vriend kijkt me dan vol medelijden aan. Ik ben een microsoftie.

  De avond voor we het appartement konden betreden zaten we in een restaurant onder aan de alp. Het onderwerp aan tafel was uiteraard Apple. De mogelijkheden van de nieuwste iPad en zijn oneindige apps. Voor ik het wist keek ik in het blije gezicht van mijn kleinzoon in Amerika. En hij in het mijne. Dit was geen Skype, maar iets nog beters. Bedacht door Steve uiteraard. Terwijl zij de rest van het diner vulden met wetenswaardigheden uit de wondere wereld van de tablets, zat ik er verloren bij. Geen idee waar ze het over hadden. Ik schreef wat regels in mijn hoofd, bladerde wat door de wijnkaart en wist wat me morgenochtend te wachten stond.

  Het uitpakken van de koffers. Uit hun rugzakjes zouden ze hun snelle, handzame apparaatjes toveren en ik zou worden bedolven onder minachting als ik mijn laptop op de eettafel van het appartementje zou zetten. Mijn ouwe trouwe, op kolen gestookte laptop. Boeken op geschreven, columns op getikt, theaterprogramma??s op gemaakt. Ik hoorde alvast de hoon. Ik viel later in mijn hotelkamer in een rustige slaap. Klaar voor de minachting.

  Aangekomen in het appartement ging het zoals ik mezelf had voorspeld. Iedereen legde zijn apparatuur op tafel en men zocht naarstig naar bereik, wifi, wachtwoorden. Er was wifi, maar geen wachtwoord. We belden de appartementenmelker en die zei dat we dat wachtwoord ook niet kregen. Dat was alleen voor de eigenaar. We konden bij hem wel een stickje huren. Een zogenaamde Internet Everywhere van Orange. 9 euro per dag. Het stickje kwam en toen begon de voorstelling echt. Zowel mijn kinderen als de vriend gingen kopje-onder in de probeersels. Eentje zou het stickje nemen en de rest kon dan via zijn computer ook op het internet. Alleen ik niet. Want ik had geen Apple. Ik was de digitaal demente. Dit Apple-onderonsje was ook door Steve bedacht. Zo makkelijk.

  Het werd een vrolijk schouwspel. Althans voor mij.

  Appeltje dit, appeltje dat, appeltje zus, appeltje zo. Wat ze ook deden: ze kwamen niet op het world wide web. Er werden geloofsgenoten in Nederland gebeld en die hadden stuk voor stuk goede adviezen die niet werkten. Appeltje hupsakee, appeltje hatseflats, appeltje holadiee?? maar helaas: geen bereik. Er werd opnieuw opgestart, procedures van vooraf aan begonnen, er werd op het stickje gescholden, de appartementenmelker werd voor alles en nog wat uitgemaakt, de firma Orange kreeg ervan langs en toen??. toen werd er naar mij gekeken, naar opa met zijn laptop.

  Ik stak het stickje in mijn kreunende en steunende computer, volgde de procedure op het scherm en ja hoor: bereik. Niet glasvezelsnel, maar in elk geval bereik. Buiten sneeuwde het, de open haard snorde gezelligheid, er werd ouderwets gekaart en de Appletjes lagen er een beetje radeloos bij. Goed voor een spelletje Tetris ofzo, leuk voor een filmpje, maar niet voor het contact met het vaderland. Daar hadden ze mij voor nodig. Ze mochten mijn computer uiteraard gebruiken, echter op voorwaarde dat ze het steeds nederig zouden vragen en in die vraag moesten de woorden ouderwets en Microsoft vallen. En het heerlijke woord sorry voor de beledigingen van de afgelopen vijf jaar. Meer niet.

  Gisteravond vroeg mijn vriend waar mijn column over ging.

  ⤸Dat lees je thuis wel⤝, lachte ik.  ⚠️ Meld

 43. Bericht door Bert J., op 4 februari 2012 om 12:07

  Dat herrinner je je goed, Assie! Ja, was heel gezellig. Heb alleen de halve nacht boven de pot gehangen, brrrr! Ziek als een hond, en niet v/h bier. De pekingeend zal wel over de datum zijn geweest.

  Ik heb het je gisteren niet verteld BertJ maar ben er laatst ook geweest en heb de hele nacht boven de pot gehangen.


  ⚠️ Meld

 44. Melanie vond ook al dat ik met de krukken had moeten hardlopen en maar roepen:”Een wonder! Een wonder!” Maar dat heb ik maar niet gedaan. Verbaasde mij ook wel dat er niemand vreemd opkeek, want ik stapte stevig door!


  ⚠️ Meld

 45. 😮 Dat YOUPIE vrijwillig een week met kinderen EN APPLE-mindend-VRIEND in een hok gaat—-Vrienden kies je toch nog altijd zelf uit—-Dat ie de tafelgesprekken schijnbaar niet kon veranderen :o:o:o Er zelfs verloren bijzitten op vakantie….kan niet wachten op de ontknoping……Hoon en minachting waren zijn deel.

  ==== jeugd hier scheld sinds kort trouwens met “appel” 🙂

  ~ Buiten sneeuwde het, de open haard snorde gezelligheid, er werd ouderwets gekaart (zet in op klaverjassen op z’n Mokums)

  Appletjes lagen er een beetje radeloos bij.

  Youp was nodig voor contact met het vaderland: via zijn pc.
  “Ze mochten mijn computer uiteraard gebruiken, echter op voorwaarde dat ze het steeds nederig zouden vragen en in die vraag moesten de woorden ouderwets en Microsoft vallen”.

  Maar vooral: “En het heerlijke woord sorry voor de beledigingen van de afgelopen vijf jaar. Meer niet. Gisteravond vroeg mijn vriend waar mijn column over ging.
  ⤽Dat lees je thuis wel⤝, lachte ik.”….Maar dat Youp uberhaupt digitaal bereikbaar wil zijn op vakantie?

  Grote dank Assie :D:D:D


  ⚠️ Meld

 46. Bericht door dick, op 4 februari 2012 om 15:55
  Grote dank Assie

  Graag gedaan Dick. Ik vond Youp ook fantastisch en heb daarom die lap hier maar neergekwakt. Ik denk dat Joppuh nog steeds in een deuk ligt. 😀


  ⚠️ Meld

 47. Bericht door Dame, op 4 februari 2012 om 16:26

  Nog steeds niet opgeknapt na je eetavontuur, Assie?

  Begin nu pas een beetje op te knappen.


  ⚠️ Meld

 48. JC heeft z’n column al wel weer naar die onverzorgde loopjongen bij de TeleTroepToeTerT gemaild….uh hij zij toch dat….d*ndert niet gemaild of LATEN mailen…….Tuurlijk moet er iets gebeuren. Trouwens alle respect voor de vervangers achterin!

  Ook Johan-3 is nu al in vorm voor morgenavond/zijn site en zijn DD-voor mannen.
  Vaak, zeker bij Ajax gaat de trainert eruit bij voortdurend slecht presteren………………..Frank is een adept van JC

  Voordeel van dit alles: de gebeurtenissen (waar ze ook toe lijden) komen eindelijk in een stroomversnelling. Maar uh Ling moet toch nog voor ’t bankie komen dus hij waar JC alles op heeft gezet wordt um ckus niet. Ondanks dat schafte zoonlief en maat van de week nog een clubcard aan. En zaten er vandaag ook 50.000 in -12…ok -7 (kom er eens in MarKel?).

  Dit instituut leeft gelukkig ook in mindere tijden (in juni waren ze nog kampioen zo heul erg is ’t ook niet allemaal) fier overeind…..over 100 jaar nog vermoed en verwacht ik :-*


  ⚠️ Meld

 49. DOCU: Van Kooten en De Bie sloegen weer toe! (N2, 20:20)

  Kees van Kooten & Wim de Bie

  lieten zich door Coen Verbraak uitgebreid interviewen over hun omvangrijke oeuvre. In drie delen praat het duo over het tot stand komen van hun werk. Wat zat er achter het Simplisties Verbond? Hoe bedachten ze Cor van der Laak, de Vieze Man of de gebroeders Temmes? Dat soort vragen. Leuk!

  we hebben ook beeld


  ⚠️ Meld

 50. 😀 Derk, heb het Stadshaagsche water fietsend geïnspecteerd, anders had ik geen tijd voor een flesje kouwe klats bij m’n moeder. En, onder oergezellige omstandigheden, een vette mok warme chocomelk met slagroom……Nogwel betaald door ex-WVF vedette die met zijn dame van achteruit Westenholte was komen lopen. Hij wou ohhhh zo graag met de taxi terug.
  Heeft me ook mooi, (ondanks aanvankelijke bezwaren eerder die dag….niet tegen feest natuurlijk, en niet tegen WVF maar tegen de muziek die de dj altijd draait :'() over de streep geholpen om hier heen te gaan Zal gelijk maat ff terugmailen en aanbevelen want vol = vol


  ⚠️ Meld

 51. Aanvulling 18:02

  De kaartverkoop voor het eindfeest op 2 juni van het 75-jarig bestaan van WVF is gestart. Kaarten a 5 euro zijn verkrijgbaar bij C1000 Wim Schokker (Petuniaplein 23) en de kantine van WVF op sportpark De Weide Steen (aan de Stinsweg).

  Er is een gelimiteerd aantal kaarten beschikbaar en op = op. De knaller van de avond zijn The Great Piano??s. Twee pianisten ( entertainers ) met zang, en drum en saxofonist. Razendsnelle vingers. Opzwepende ritmes. Pure entertainment die toewerkt naar een schitterende climax. Muziek en show zoals je het het liefst hoort en ziet. The Great Pianoshow is gebaseerd op het Dueling Pianos-concept. Dat is al jaren een enorme hit in Amerika. Fantastische muzikanten on stage die jou rechtstreeks betrekken.

  **** Als de dj bereid is écht dé (mannen-zeker) muziek van de jaren ’70/’80/’90 te draaien, kopieer ik de naam van miin vroggere maat er hier ook in……Nog 4 maand de tijd Henri……De dj heeft hier overigens al eerder topics gehad.

  The Great Piano??s schijnen heel goed te zijn :D:D:D


  ⚠️ Meld

 52. @ Derk 17:25 😮 Besef nu pas dat ze in Gailemuud’n heul geen grachten hebben. En dat (volgens mij nog steeds) schaatschen op zondag “uit den boze” is……’t is toch niet waar he 😮


  ⚠️ Meld

 53. Ik heb een doos met foto’s van zolder gehaald die ik ook eens wil digitaliseren. Zodoende kan ik ze ook mooi voorbij laten komen op mediacenter (en heb ik dus niet alleen foto’s per het digitale tijdperk 😉 )
  Maar nu ben ik niet zo’n expert in inscannen…. Op internet lees ik hier en daar, dat 300 dpi voldoende moet zijn… Iemand hier er ervaring mee?


  ⚠️ Meld

 54. Ik heb een doos met foto’s van zolder gehaald die ik ook eens wil digitaliseren. Zodoende kan ik ze ook mooi voorbij laten komen op mediacenter

  en op WLZ….jong plantje redt zich best in het land van Rowwen H?ze :D:D:D Kanniew8en


  ⚠️ Meld

 55. Op internet lees ik hier en daar, dat 300 dpi voldoende moet zijn…

  Volgens de expert hier in huis wel, Plantje,omdat er “niet meer informatie” in de foto zit.


  ⚠️ Meld

 56. @Tim, hoezo K*T CBR hoelang wist jij al dat je afgelopen vrijdag mocht afrijden? Ze moeten nu eenmaal een poosje voor uit plannen.


  ⚠️ Meld

 57. ingrid, ik wist het al 2 maanden eerder, maar hiervoor hebben ze speciale capaciteit om dit soort gevallen eerder te helpen nou blijkbaar schiet ook dat niet op bij CBR…


  ⚠️ Meld

 58. Ik ben het wel een beetje eens met Tim hoor Ingrid! De omstandigheden waren schijnbaar goed genoeg voor een rijles… als hij de dag ervoor examen had gehad en geslaagd was had hij afgelopen vrijdag ook in de sneeuw mogen rijden… Nu kost het hem (en vele anderen) gewoon een hoop meer geld aan rijlessen!


  ⚠️ Meld

 59. @Plantje, wanneer iedereen stapvoets door Zwolle rijd, kun je toch geen eerlijk beeld krijgen van de rij capaciteiten van diegene die afrijd. Wanneer cancel je zo’n examen dan wel? Wanneer je kunt schaatsen op de straat. De sneeuw 2 kontjes hoog ligt.


  ⚠️ Meld

 60. @Tim, ik vind over 3 weken weer afrijden redelijk. Ik denk dat ze dus inderdaad extra capaciteit hebben ingezet. Je bent helaas niet de enige voor wie het examen niet door kon gaan, iets van 800 volgens mij.


  ⚠️ Meld

 61. Bericht door D’erk, op 5 februari 2012 om 19:01

  Dick ik heb je toch al gezegd dat ik nu officieel een blauwvinger ben en ja ik kijk uit op de Zwolse grachten

  Derk, zit je in het Maagjesbolwerk?8)


  ⚠️ Meld

 62. Bericht door Assendörper, op 4 februari 2012 om 14:06

  Bericht door Bert J., op 4 februari 2012 om 12:07

  Dat herrinner je je goed, Assie! Ja, was heel gezellig. Heb alleen de halve nacht boven de pot gehangen, brrrr! Ziek als een hond, en niet v/h bier. De pekingeend zal wel over de datum zijn geweest.

  Ik heb het je gisteren niet verteld BertJ maar ben er laatst ook geweest en heb de hele nacht boven de pot gehangen.

  Bovenstaande posting Tim.  ⚠️ Meld

 63. Ach Joppuh, foutje van de bank. Stadshagenees was de Utrechtfan. Anderzijds mag ik jou als antifan van Ajax toch ook wel feliciteren? 🙂
  En over NEC denk ik maar even niet na.:(


  ⚠️ Meld

 64. Tja, daar zit wel wat in Ingrid. Maar mij staat wel bij, dat de rijles die Tim op voorhand heeft gehad wel goed ging.
  Ik heb ook een keer zo’n situatie gehad: rijles ging prima en we hebben nog alles door kunnen nemen. Wel een beetje rekening houden met de weerssituatie natuurlijk, maar het was goed te doen.
  Toch besloot het CBR dat het niet te doen was de weg op te gaan om alles door te nemen. En we hadden zojuist alles nog doorgenomen?!?

  Ik denk dat het CBR daar de grenzen iets ruimer trekt en iets minder rekening houdt met de portemonnee van de gemiddelde cursist!


  ⚠️ Meld

 65. KEES & WIM ’s herinneringen waren fantastisch; EN we krijgen nog 2 uitzendingen van dit onvolprezen, ongeëvenaarde, heerlijk taalknutselende, bijzonder sympatieke, vrolijk makende, superprofessionele stel :D:D:D


  ⚠️ Meld

 66. Ze zijn allemaal al afgedrukt Dick! Ik wil ze juist digitaal hebben 😉

  Maar om de één of andere reden is mijn scanner echt POKKETRAAG!

  Ah…ik heb al een vermoeden…het is een netwerk printer…waarschijnlijk is dat ding vooral zo traag omdat ie alle scans over het netwerk wil versturen 🙁


  ⚠️ Meld

 67. Vervelend voor Tim, maar aan de andere kant hebben we “gelukkig” het weer niet in de hand! Zou wat zijn als we ALLES konden beïnvloeden!


  ⚠️ Meld

 68. Heb je dan helemaal geen

  beelden die niet eens hoeven afgedrukt te worden…die blijven wel hangen

  Tot ongeveer het tijdperk van de digitale camera heb ik héél veel foto’s in albums geplakt. Soms tekst of iets tastbaars erbij. Zou ze voor geen goud willen missen. Heb het denk ik van mijn ouders, die hebben ook erg veel foto’s, netjes geordend, in albums. Kreeg gister toevallig nog een erg aansprekende foto per mail…ga niet nazoeken of ik em heb. Hij was absoluut de moeite waard om te bewaren….dan maar dubbel. Natuurlijk heb ik ook veel digitale platen, maar ben meer van het tastbare 😉 Zoveel mensen, zoveel smaken.


  ⚠️ Meld

 69. @Plantje 21:34 volgens de deskundige hier thuis kun je dan beter proberen om te scannen op 75 dpi; dan gaat het scannen sneller en zal het versturen over het netwerk ook sneller gaan. Zeer waarschijnlijk is de kwaliteit voldoende genoeg.


  ⚠️ Meld

 70. Je bent helaas niet de enige voor wie het examen niet door kon gaan, iets van 800 volgens mij.

  dan wel in heel nederland, en auto + brommer etc.


  ⚠️ Meld

 71. scan maar eens een foto op 300 dpi en op 75 dpi, vergelijk ze en weeg dan de scantijd (die flink toeneemt naarmate de dpi’s toenemen!) af tegen het kwaliteitsverschil.


  ⚠️ Meld

 72. 😮 Die sneeuw (met van alles in ’t donker van hoge bulten afglijden) en al dat ijs hebben een beste aantrekkingskracht op de toko hier. Nou ja, de rayonhoofden zitten NU ook al bij elkaar. Nou ja, as d’r ook maar an goan met de lippe as t over huiswerk gaat….We zullen binnenkort wel weer de kreet “IJsvrij!” horen 8)


  ⚠️ Meld

 73. 😀 Plantje, op 5 februari 2012 om 21:35
  We kunnen haast nixxx beïnvloeden. Al zijn velen er van overtuigd dat ze ’t wel kunnen….laat ze in die waan.


  ⚠️ Meld

 74. Bericht door dick, op 5 februari 2012 om 21:40

  Scan ze Plantje, doe ik ook veel. Vooral met de lappen tekst op ’t pol log

  Vergeet je eigen lappen niet te scannen Dick.8)


  ⚠️ Meld

 75. Nee, 75 dpi lijkt me echt te weinig! Ik ga eens kijken of ik dat ding niet gewoon ouderwets met USB kan aansluiten…zien of het dan wat sneller gaat!


  ⚠️ Meld

 76. De DinoShow net op 3:

  2 donkere heren voor een sketch op in het dialect. De 1 heet Dikke Driekus. Erg leuk. Ken het programma niet maar Najib A. (vind ik ook leuk) zit er en kan de sketch waarderen. Misschien maar eens afkijken, ’t is van de NTR.


  ⚠️ Meld

 77. Nee, het wordt ook gewoon 300 dpi. Dat is genoeg. De meeste foto’s zijn dan een halve MB groot. En daarmee bedoel ik een echte megabyte en niet zoals Ziggo/UPC/Tele2/KPN een megaBIT!

  Ik hoef maar een paar honderd foto’s in te scannen denk ik. In de eerste run die ik deed herkende de scanner dat er 4 afzonderlijke foto’s onder lagen… later moest ik dat zelf aangeven… Eens een keer zien hoe ik weer kan triggeren dat ie dat zelf ziet. Dat scheelt nogal wat!
  Dan is dat allemaal zo gepiept! Kunnen de foto’s een doos in en dan de kast in!

  Wel leuk wat je zoal nog tegenkomt 🙂


  ⚠️ Meld

 78. Anderzijds mag ik jou als antifan van Ajax toch ook wel feliciteren?

  Ik ben eerst en vooral Feyenoordfan Dame! En daarna pas eeeuh anti iets anders.


  ⚠️ Meld

 79. Houden zo Joppuh, had het hier net ff met een collega over het feit dat zo(véle) —vergeet niet dat ik bij Bertus Skuit en Marky S wegkom—-Feyenoorders anti-fan zijn.

  Blijft jammer van die laatste zin. Wij (collega, maten en ik) zijn absoluut niet zo…..misschien zou ik op DIT moment (ook na zo’n geschiedenis) Feyenoord het kampioenschap nog wel het meest gunnen.

  In de overtuiging dat wij maar 3 punten achter staan op Feyenoord en nog best Kampioen zouden KUNNEN worden……in de overtuiging dat het dit jaar niet gaat lukken. Helaas….tijd zat om te bouwen aan een nieuw seizoen: En natuurlijk: kappen met onderlinge ruzies……niemand is nog nooit ergens groter dan een voetbalclub geweest: ZEG DAT EENS….. VAN PRAAG!


  ⚠️ Meld

 80. Tuurlijk nog geen datum

  Die wijze kerels zijn wel gewoon verantwoordelijk!

  Westelingen (vooral) willen alleen maar sensatie, feesten (absoluut nixxx mis mee) show en als groep op ijs springen….Met kluunplekken….hebben we dan toch echt 15 cm allover nodig.

  Kuj wel een hotel boeken en janken over Friezen…..maar je kunt ook gewoon ( op de kritische plaatsen) zelf een sneeuwskoever ter hand nemen….een bessem….VRAGEN waj kunt doen. Bedoel JIJ hebt dat hotel geboekt dus JIJ wilt toch ook dat het doorgaat?

  Mijmert terug aan die wedstrijd van een maat en een kennis die bij Walden (Damwoude) in het eerste speelden…….gelijk na de mooie pot: Wat mooi: …staand het Friesche volkslied voor het zoep’n begon….begeleid door zéér passende muziek. Hier werken ook een paar Friezen: Goed én TROTS volk.


  ⚠️ Meld

 81. Nav 5/2 14:27

  In Amsterdam staat alles in het teken van de uitspraak in het hoger beroep tussen de NV Ajax en Johan Cruijff over de aanstellingen van Louis van Gaal, Martin Sturkenboom en Danny Blind bij de club. Cruijff begrijpt nog steeds niets van het hele conflict: “hoe meer ik er over nadenk, hoe waanzinniger deze situatie is”.

  In zijn column in de Telegraaf meldt de nummer 14 van weleer “een raar gevoel te hebben” bij de rechtszaak. “Al drie maanden vraagt de vereniging, met 73 procent grootaandeelhouder van Ajax, aan de raad van commissarissen om op te stappen. Hoewel ze weten dat ze niet meer gewild zijn, blijven ze toch zitten. Intussen hebben ze een directeur aangesteld, die niet uitvoert wat een jaar geleden met de technische leiding van de club is afgesproken. Dus wordt alles geblokkeerd, wat vanuit de door de club gekozen visie uitgevoerd zou moeten worden.”

  De technische visie van Ajax wordt daarmee gedwarsboomd, aldus Cruijff. “De man die vorig jaar nog de assistent van Frank de Boer was, is ineens de baas van Frank geworden. Verder staat zwart-op-wit dat het technisch hart het technisch beleid bepaalt, maar ook daar hebben de commissarissen en directeuren maling aan. Hoe meer ik er over nadenk, hoe waanzinniger deze situatie eigenlijk is.”

  Ok Johan C. en de oplossing? Het alternatief? Hoeveel water doe je zelf in de wijn? Of communiceer je (net als Geert) ook zoveel mogelijk 1-dimenssionaal?

  Wat je ook doet: Maak AJAX niet kapot! >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 82. ⤢ Een vrouw stuurt haar man naar de winkel.

  Zegt ze: ⤽ Haal Eén krat bier…
  … en als ze eieren hebben; neem je er zes.”
  Na een poosje komt de man thuis. Zegt zijn vrouw:
  “Waarom heb je nou zes kratten bier meegenomen?”
  Zegt de man: “Ze hadden eieren!”  ⚠️ Meld

 83. Zuidski1 had een vraag….

  Bericht door Zuidski1, op 6 februari 2012 om 12:56
  Nog steeds geen bericht over het tumult aan een van de markes (thv splitsing provincieroute/gedeputeerdenlaan) gisteravond? 3 politiewagens en hondenwagen voor een ruzie in huis?

  Hier iets van bekend?


  ⚠️ Meld

 84. Ow nu gaat mijn klein-overzichtje wie wel en wie geen nieuws hebben en deze vermelding….De dode man die vanmorgen in Zwolle vlakbij daklozenopvang De Herberg is aangetroffen, is geen slachtoffer van een misdrijf.

  eerst wel naar de Admin:


  ⚠️ Meld

 85. Nee, heb niet in 1 gespeeld. Alleen onder Kees Kist (voor de laatste keer) het Berend Elzermantoernooi gewonnen. Omdat ik Jaap W. (WHC)mocht afstoppen 🙂


  ⚠️ Meld

 86. Maat gaat gewoon de Blokzijlermerentocht as woensdag schaatsen…Er hangt natuurlijk wel een spandoek van ons (mede-organisator) maar ik zie nog nixxx op t intranet 😮


  ⚠️ Meld

 87. Joppuh, zal je helpen omdat de veurzitter er niet echt herkenbaar op staat……Joop de V. & Henk de W……met het risico iemand tekort te doen…..natuurlijk respect voor alle bestuurders (vooral voor penningmeester Jan van D.)…….de besten die we ooit hadden in hun soort.


  ⚠️ Meld

 88. Waarom moet dit bericht eerst naar de Admin?

  Quad zakt door het ijs

  Henny Slokker, een ooggetuige, omschrijft het ongeval als volgt: “Halverwege word ik ingehaald door twee medewerkers van Reest en Wieden rijdend op het ijs met een quad. Nog geen 100 meter verder haal ik hen weer in omdat het ijs te dun was voor de zware quad. Hevig geschrokken en mopperend stonden ze op de wallekant te kijken hoe steeds verder het voertuig in het water zakte.”

  Bron: http://www.destentor.nl/regio/nwoverijssel/10412189/Quad-zakt-door-het-ijs.ece  ⚠️ Meld

 89. Morgennnnn; Warmte zoek’n Plantman 🙂 Vind het lunchwandelen tot nu toe nog geweldig anders. Hoop dat de hier meekijkende (met fotootje rechtsonder) Koopie die toch morgen ook gewoon doet. Knap hoor. Nog meer bikkels in kennisenkring….ow zien zijn dagboekie zo niet: JanJ heeft De Weissensee gedaan :D….Nee, ik kijk alleen: gaaf dat er gister wéér zo’n enorme schijnwerper op watergangen/vijver-knooppunt Stadshagen is geplaatst 😀 Zo kon ik onze zoons ff goed zien schaatsen.


  ⚠️ Meld

 90. :o:o:o

  Tweet van de dag

  ma 06 februari 2012
  Eigenlijk verschilt de #elfstedentocht niet van de #eurocrisis: het zuiden zakt door het ijs en vernaggelt het voor het noorden.

  @hansvdlinden  ⚠️ Meld

 91. Het gerechtshof Amsterdam heeft bepaald dat de Raad van Commissarissen van Ajax Louis van Gaal en Martin Sturkenboom niet mag aanstellen. Dat is de uitkomst van het hoger beroep.

  —————————————–
  volgens mij wordt dit vast vervolgd……………..


  ⚠️ Meld

 92. Eindelijk schot in de zaak hebben we nog een maand of 4 maand competitie en een paar maand voorbereiding: DUIDELIJKHEID en niet alle macht aan 1 persoon maar zo dom zal AJAX toch wel niet zijn……..Wowwww wil ook wel een clubcard…….maar eens informeren wie er mee willen. Wat hebben we een gave tijden in De Meer en het Olympisch gehad! Tuurlijk ook wel in de ArenA, maar te weinig. We doen Mokum sowieso te weinig…..veul te weinig.  ⚠️ Meld

 93. Gelijk al goed nieuws en goeie platen

  Jaaaaa Joppuh, ze evalueren ook wel 😉

  “We moeten vertrouwen houden (bedoel dat heeft de minister van onderwijs al niet meer, laat staan een heer Hillen of een heer Verhagen) en KNOKKEN”. 😀

  En iets eerder:

  AJAX RICHT ZICH WEER OP

  Gave Theo-tekst ook gelijk na de wedstrijd, op de vraag “Wat missen jullie?” :-*:-*:-*


  ⚠️ Meld

 94. Dick.

  Voor Johan zal wel een functie komen waar die de vrije hand zal krijen.

  Ajax te verbieden, zolang de schorsing als gevorderd on-der II. voortduurt, enige handeling te verrichten tot uit-voering van het besluit tot aanstelling van Sturkenboom en Blind tot titulair directeur van Ajax op straffe van een dwangsom van ?? 25.000,= voor iedere overtreding van dit ver-bod, waarbij, in het geval van een voortdurende overtreding, iedere dag, een deel van een dag genomen voor het geheel, waarop de overtreding voortduurt wordt aangemerkt als een afzonderlijke overtreding;
  Blind wordt bij Wet verboden zijn functie als titulair directeur uit te voere


  ⚠️ Meld

 95. Uit het arrest volgt dat de algemene vergadering van aandeelhouders, waarin het vertrouwen in de Raad van Commissarissen al dan niet wordt opgezegd, niet behoeft te worden gehouden. De daadwerkelijke beslissing hier omtrent wordt binnen twee dagen genomen.

  Naar mijn mening zal Ten Have binnen deze 2 dagen eieren voor zijn geld kiezen,om verdere schade op te lopen.


  ⚠️ Meld

 96. Misschien Zwolse, als ie “het” maar niet alleen voor ’t zeggen krijgt. Nooit begrepen waarom ie commissaris wou zijn: Hij was toch tegen beursgang? RvC is enkel bij beursgenoteerde bedrijven.
  Puur om de macht en de rancune? Vond Ling ook een geweldige kerel (alle verhalen). Maar een goede directeur?

  Waarom blokkeerde JC alle uitstekende voordrachten incl Overmars (ook JC-minded, van Basten, Hiddink wilde zich terecht niet laten steken). Ben ook geen fan van Lowie, maar hij zou dat zeker kunnen!

  Jammer, zo’n haantjesgevecht.

  Nu kan er eindelijk een directeur worden gekozen, misschien willen MvB/Hiddink/Overmars (het was toch nogal een algemene functie?). Vind Keje Molenaar ook erg goed. Of wie dan ook nu wel Ling staat nog voor ’t bankie dus die zullen ze toch niet nemen. Maak JC maar TD. Zeg maar wat Martin V. bij BQ doet 😉 Hij moet in elk geval iets op afstand kunnen doen, want hij komt niet voor elke scheet naar AJAX. Ken de organisatiestructuur niet. Misschien moet die ook wel worden aangepast.

  We moeten verder als club!

  PS Vind het ultra-sneu hoe men met Blind omgaat. En volgens mij is JC daar mee begonnen. Zal ook wel rancune zijn om ’t een of ’t ander.  ⚠️ Meld

 97. Dick.

  Blind heeft zich in elke rol gedraaid zolang het hem zelf maar uitkwam. Hij bij zijn aanstelling als TD in 2008 gelijk het contract van zijn zoon heeft verlengt, en nu een verlengstuk van de RvC is die willens en wetens bepaalde handelingen op de toekomst tegenhoud.
  Hij wordt niet voor niets ‘Scholletje’ genoemd omdat hij overal tussendoor glibbert.

  Blind heeft het contract opengebroken, en verlengd met 2 jaar en zwaar opgewaardeerd naar 660.000 euri. We zitten tot, houd je vast, 30 juni 2013 aan deze clown vast
  300 basis salaris + 3 ton kampioensvergoeding  ⚠️ Meld

 98. @ Zwolse, Danny heeft DERTIEN seizoenen bij AJAX gespeeld….bouwde een aardige erelijst op

  Erelijst

  NationaalLandskampioen (5x + 1x = 6x)
  1990, 1994, 1995, 1996, 1998
  Assistent-Trainer: 2011
  KNVB beker (4x + 2x = 6x)
  1987, 1993 (KNVB beker)
  1998, 1999 (Amstelcup)
  Trainer: 2006 (Gatorade Cup)
  Assistent-Trainer: 2010 (KNVB beker)
  Nederlandse Supercup / Johan Cruijff Schaal (3x + 1x = 4x)
  1993 (PTT Telecom Cup)
  1994, 1995 (Nederlandse Supercup)
  Trainer: 2005 (Johan Cruijff Schaal)
  Runner-up: 1996, 1998, 1999
  Runner-up Assistent-Trainer: 2010

  Internationaal

  Champions League (1x)

  1995
  Runner-up: 1996
  Europa Cup voor bekerwinnaars (Europacup II) (1x)
  1987
  Runner-up: 1988
  UEFA Cup (1x)
  1992
  Europese Supercup (1x)
  1995
  Runner-up: 1987

  Mondiaal

  Wereldbeker (1x)
  1995 (Intercontinental Cup)

  Zeer aimabel persoon, lang aanvoerder geweest. Zoon speelde een tijd bijzonder goed. Kan nog (mits in het centrum) in de basis.

  Sta te ver van zijn zakelijk functioneren om erover te oordelen. Lees de Donald Duck voor mannen dan ook niet. Maar als de VI wat over hem geschreven heeft is dat vast niet positief. Gezien de kudde-redacteuren die achter hoofdredacteur Johan-3 aanloopt.

  Oordeel dus slechts op wat ik waarneem. Danny bedankt voor je geweldige staat van dienst voor Ajax en ik hoop (verwacht niet) dat JC zijn excuses heeft aangeboden voor zijn trieste en publieke belediging.  ⚠️ Meld

 99. Of…Zwolse…toevalling tijdens lunchwandeling over gehad: zullen we het eens over alle gladde glibbers hebben in de maatschappij; in werkkring; in de publieke sector en in de topsportwereld?

  Prima hoor, maar dan pas ik. Kost me écht teveel tijd. Zeker als we iedereen er ook nog in betrekken die als zodanig door de omgeving worden gekwalificeerd terwijl ze helemaal niet zo zijn 😮


  ⚠️ Meld

 100. Anouk op 3fm maaaaaar tegelijk net

  De Dijk bij Frits op 2: Kan Ik Iets Voor Je Doen

  :D:D:D

  Nu Coen Verbraak over de Kees & Wim-serie
  * over vorming wereldbeeld enzo 😀


  ⚠️ Meld

 101. Dank je Natas.

  Net in ’t Radio 2-journaal:

  “Sonnema draait sinds het invallen van de vorst….overuren!” Neem er morgen maar een paar slokken op Hans & Koopie :D:D:D


  ⚠️ Meld

 102. ok

  Spanning stijgt: Elfstedentocht uiterlijk zondag, of niet (elsevier.nl)
  Als de Elfstedentocht dit weekend niet doorgaat, dan is de kans erop verkeken. Zaterdag stijgen de temperaturen langzaam en zondag gaat het overal dooien. Als zondag de tocht der tochten niet doorgaat, dan komt het er dit jaar niet meer van.
  Wedstrijd mag ook op zondag
  De rayonhoofden van de Elfstedentocht geven woensdagavond weer een persconferentie. Voorzitter Wiebe Wieling van de Vereniging De Friesche Elf Steden zegt tegen Nieuwsuur dat de tocht ook op zondag kan worden verreden, ondanks dat dit voor christelijke deelnemers een probleem vormt. ‘Als het niet anders kan, rijden we ook op een zondag,’ aldus Wieling. Het is dus uiterlijk zondag, of niet. Dat zegt meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline dinsdag.

  Winterweer
  Ook het KNMI meldt dat Nederland komend weekend ‘waarschijnlijk’ te maken krijgt met invallende dooi. Volgens het weerinstituut is er ‘slechts een kleine kans op voortzetting van het winterweer’.
  De verwachting van MeteoConsult voor volgende week laat voor ’s nachts hooguit een paar graden vorst zien en overdag temperaturen boven nul.

  Vorst in Friesland
  Afgelopen weekend kwamen het bestuur en de 22 rayonhoofden van de Elfstedentocht nog bijeen om de kwaliteit van het Friese ijs te bespreken. Voorlopig houden Nederlandse schaatsadepten hoop. Zo vroor het afgelopen nacht min 20 graden in Lelystad. In Stavoren, in het zuidwesten van Friesland, vroor het 15 graden.

  IJsvrij
  Mocht de Elfstedentocht op een doordeweekse dag worden verreden, dan is een ruime meerderheid in de Tweede Kamer voorstander van een dagje ‘ijsvrij’ voor scholieren. Dit onder de voorwaarde dat de gemiste lesuren op een later tijdstip worden goedgemaakt.
  De PVV vindt zelfs dat de Elfstedentocht moet worden bestempeld als nationale feestdag, waardoor iedereen vrij is om ervan te kunnen genieten. PVV-leider Geert Wilders dinsdag Kamervragen daartoe gesteld aan premier Mark Rutte (VVD).  ⚠️ Meld

 103. Elsevier.nl:

  Elfstedentocht onwaarschijnlijk, ijs op veel plekken te dun

  dinsdag 7 februari 2012 16:08

  Op een groot deel van de route van de Elfstedentocht is het ijs echt nog te dun om de schaatstocht te kunnen houden. Op geen enkele plek heeft het ijs de vereiste dikte bereikt.  ⚠️ Meld

 104. 2 km file bij afrit Neuleuzen.

  @ drama, verwacht ook niet dat ie doorgaat. Maar ze melden dat ze met man en macht alle(?) sneeuw hebben verwijderd. Als het dan even hard blijft vriezen als…..maar volgens mij gaat dat niet gebeuren.

  Hopen dat er van de Blokzijlermerentocht morgen nog beelden op Studio Sport zijn. Ons gebied…..dus vast met Spandoek. Sowieso knap van de hier meekijkende Koopie en maat Hans (=nog koukleum ook :o) dat ze meerijden!


  ⚠️ Meld

 105. Dick

  Wat Danny als voetballer heeft bereikt staat in schril contrast met zijn verdiensten als bestuurder of waarnemend persoon. Dat je hem als aimabel persoon omschrijft, zegt genoeg over jouw onwetendheid in deze situatie. Probeer je eens in te lichten door direct betrokkenen voordat je hem probeert te beschermen met feiten die kant noch wal raken.


  ⚠️ Meld

 106. @ Eppe; Over zijn erelijst als voetballer zijn we het dus eens. Dat ie aimabel op mij overkomt, was misschien beter geweest. Jij komt over als betrokkene. Zelf schrijf ik toch echt duidelijk

  Sta te ver van zijn zakelijk functioneren om erover te oordelen……Oordeel dus slechts op wat ik waarneem.

  Praat ons maar bij dan zou ik zeggen en hoe komt het dat jij meer weet, als ik vragen mag?


  ⚠️ Meld

 107. @Dick

  De vraag of ik meer weet dan jij is minder relevant. De vraag of jij wel mag en kan oordelen over personen waar je geen inhoudelijke informatie over hebt, is denk ik een relevant(er) onderwerp.

  Een simpele blik in de historie van Danny Blind als bestuurder doet elk weldenkend mens fronsen. Ik zal even wat simpele opsommingen maken :

  – Danny Blind wordt in mei 2008 aangesteld als Technisch Manager voetbalzaken bij Ajax (hierboven ook al genoemd volgens mij). De eerste daad die word verricht is het verlengen van het contract van zoonlief Daley. Deze jongen staat tot op de dag van vandaag in de top 100 best betaalde spelers uit Nederland. Over een periode van 4-5 jaar speelt deze beste jongen 41 wedstrijden (ingevallen of basis) waarvan 17 voor FC Groningen en mag hiervoor jaarlijks 300.00 ontvangen wat elk jaar met een ton op word gehoogd. Inmiddels inclusief kampioenspremie zitten we 660.00. Een schande als je bedenkt dat basiskracht Eyong Enoh op 400.00 zit voor een non-europese speler.

  – Marco van Basten mag onder toezicht van Danny Blind als technisch manager een kapitaal aan transfergelden uitgeven. Hieronder schaar ik Sulejmani (16M), Cvitanich (6M), Oleguer (3M + 2M netto basissalaris), Ismail Aissatti (4M), Rob Wielaart.. Ik kan nog wel even doorgaan. Alle spelers zijn stuk voor stuk geflopt bij Ajax en hebben kapitalen gekost. Dit mag je gerust op conto schrijven van De heer Blind als waarnemend persoon. Al is ook Marco van Basten hier deels schuldig.

  – Danny Blind in functie als assistent trainer van Martin Jol, komt openlijk in opstand tegen het beleid van Martin Jol, en eist een basisplek cq. meer speeltijd voor zoonlief. Ikzelf ben geen fan van Jol, maar die zag toendertijd al dat hij geen meerwaarde was voor Ajax1. Het bestuur was op de hand van Blind wat leidde tot een conflict. Herinner je het shot nog van beide heren op de bank waarbij ze elkaar niet aankeken? Dit conflict leidde het ontslag van Jol in. Over lijken gaan heet dit in de volksmond. Hij laad duidelijk weten de hand van het bestuur te kiezen (Van de Boog, Slop en voorzitter Coronel rvc)

  – Als laatste haal ik wat actuelere situaties naar voren. Vorig jaar werdt getracht Bas Dost naar amsterdam te halen. Dit liep spaak op de laatste uurtjes. Aanvankelijk was Heerenveen akkoord op het laatste moment, maar Blind en voltallige directie waren niet meer te bereiken. Wanbeleid

  Dan nog even over het huidige seizoen. Danny Blind laat zich ad-interim aanstellen terwijl dit kruist met de wijze waarop Cruijff het technische hart ingevuld ziet. Ondanks meerdere keren kritiek te krijgen van zowel supporters, leden van de toenmalige ledenraad en kamp-cruijff zelf, laat hij zichzelf contracteren tegen een vorstelijk salaris. Gevoel voor de club?

  Danny Blind zegt eenmaal in functie voluit in de media, te hebben gesproken met Vertonghen, ouders van Boilesen en Bouy over een contractverlenging en de intentie van ajax om door te gaan. Zowel Vertonghen, Ouders van Boilesen reageren geschokt omdat dit nooit ter sprake is gekomen. Bouy is inmiddels als een van de grootste talenten van de toekomst vertrokken naar Juventus. Ik zwijg verder over de handelswijze van Blind in de recente poging om Luciano Narsingh weg te halen uit Heerenveen. Blind meldde zich zelfs een 4-tal uren voor de deadline in Arnhem waar Heerenveen die avond optrad tegen Vitesse. Heerenveen had toen al lang en breed laten weten niet mee te willen werken.

  Dus Dick, hopelijk is je kop gezuiverd en laat je je in het vervolg informeren voordat je wat blaat. Kennelijk is dat het reguliere niveau hier.

  Met vriendelijke groet
  eppe  ⚠️ Meld

 108. ALS IE WEL DOORGAAT…vrees dat het er niet van gaat komen….

  Krijgen we net (doorgestuurd van jaja Wetterskip Fryslân) een wel héél interessant aanbod!!!

  Alleen het aanbod is al gaaf! :D:D:D


  ⚠️ Meld

 109. @ Eppe, ga op je reageren. Moet al wel lachen om je hoop tot zuivering van mijn hoofd…zuiver is ook een synoniem voor “echt” dat wil ik toch écht wel altijd en onder alle omstandigheden blijven….Maar een beetje onzuiverheid in de kop kan wel mooie gesprekken opleveren….anders had ik je niet digitaal gesproken Eppe.


  ⚠️ Meld

 110. oordelen zijn we dus snel over uit
  Jij

  De vraag of ik meer weet dan jij is minder relevant. De vraag of jij wel mag en kan oordelen over personen waar je geen inhoudelijke informatie over hebt, is denk ik een relevant(er) onderwerp.

  Dat vind jij dus minder relevant…..of je het als relevant OORDEELT is wat anders. De vraag te stellen “of ik iets mag” is em beantwoorden: weet dat zelf in het algemeen nogal aardig in te schatten. Je lijkt nogal het e.e.a. te willen bepalen….maar wel lezen door. Al was het maar omdat ik benieuwd ben naar het waarheidsgehalte van jouw persoonlijke info.
  zie mijn mening 20:50

  oordelen……Oordeel dus slechts op wat ik waarneem.  ⚠️ Meld

 111. @Dick, dus alleen al om het aanbod hoop je dat het door gaat.
  Nou ik hoop het ook. Voor alle schaatsers die er naar uitkijken, en alle vrijwilligers die zich de afgelopen dagen 100% hebben ingezet, hoop ik dat we vanavond horen it giet oan.:D:D


  ⚠️ Meld

 112. Bedankt voor de als feiten gepresenteerde zaken….wist ik idd niet. Op deze manier wordt mij dus al snel duidelijk waarom velen wat tegen Daly hebben.

  Die ‘gemengde gevoelens’ waren er bij mij dus niet over Danny’s aanstelling. Uiteraard kan ik enkel voor mijzelf spreken, maar volgens mij vonden mijn Ajax-vrienden het ook geen gekke keuze. Daily: tja
  Waarom moet dat beloningbeleid aan Enoh worden gerelateerd; vind je hem wél heel sterk? Of het veel is wat ie verdient: geen flauw benul, interesseert me ook niet. Je moet niet willen weten wat eredivisiespelers verdienen, ten minste ik hoef dat niet te weten: doorgeslagen!
  Kan me voorstellen dat Daily toen werd gehaald en zo je weet speelt ie regelmatig. Vind em als back tekort komen. Maar denk dat ie (zeker onder deze omstandigheden) goed uit de voeten kan in ’t centrum.

  Maar wat vond je van de door JC gebezigde persoonlijke teksten, voor diverse camera’s, richting Danny?


  ⚠️ Meld

 113. Dus Dick, hopelijk is je kop gezuiverd en laat je je in het vervolg informeren voordat je wat blaat. Kennelijk is dat het reguliere niveau hier.

  Eppe,
  Je stuk is goed maar de laatste zin had van mij niet gehoeven.

  Verder vind ik dat Ajax een voorbeeld kan nemen aan de Feyenoord jeugdopleiding EN aan Martin van Geel als het op het invullen van een Technisch directeurschap aankomt.
  Daarbij ben ik niet BLIND (gratis flauwe woordspeling) voor het verleden en de miskleunen door Feyenoord begaan waardoor noodgedwongen dit jeugdscenario heeft plaatsgevonden. Heeft alle ellende toch iets goeds opgeleverd en dat zou bij Ajax ook maar zo weer ’s kunnen gebeuren als de heer JC zijn zin krijgt.

  Met vriendelijke groeten,
  Joppuh


  ⚠️ Meld

 114. Ok Danny Jol (met zijn hofhouding). Weet niet of die eis zo hard was als door (VI en Telegraaf waarschijnlijk) is vertaald? Zouden dit soort zaken écht gewoon onderling zonder ruggenspraak en verantwoording naar een ander toe worden geregeld?

  Temeer omdat iedere medewerker en supporter/alle media weet dat Daily Danny’s zoon is? Zouden sowieso sommige zaken niet genuanceerder liggen als ze ons gepresenteerd worden door de vrienden van de media?  ⚠️ Meld

 115. @Dick, ben geen Ajax fan (zal het ook nooit worden) maar het lijkt me vreselijk om als supporter te zien dat je club op deze manier naar de kl*te geholpen wordt. Mij als buitenstaander lijkt me dat e.e.a is begonnen na de beursgang van Ajax.


  ⚠️ Meld

 116. ZEKER Ingrid….Beursgang was wel in de goede tijd, maar ik zou idd niet snel een voetbalclub (lees: emotie) naar de beurs brengen.

  Misschien is ut nog terug te draaien, misschien weet Eppe daar wat van. Want die weet veel (zo te lezen)? Dan is in ieder geval geen RvC meer nodig……..Dezelfde RvC waar JC vandaag nog in zit en die (vergeten velen ook) voor nixxx dagelijks kilo’s bagger over zich heen krijgen. Nou ik een tijdje geleden bij een baggerklus: kan je verzekeren dat wanneer er slechts een beetje bagger op je terecht komt (zelf niet genoeg afstand genomen) dat geen pretje is…..Liep ik er ook nog gewoon bezoldigd.


  ⚠️ Meld

 117. Dick, waarom jij Martin van Geel zo moet duiden (9:42) is mij een raadsel en beneden niveau. Martin van Geel is het beste wat Feyenoord overkomen is, net als Ronald Koeman met van Bronckhorst en van Gastel. Ik geef eerlijk toe dat ik het niet in Koeman zag zitten maar op basis van eeeeuh….voortschrijdend inzicht moet ik toegeven dat Koeman het heel goed doet.


  ⚠️ Meld

 118. Slotreactie op Eppe:

  Dost was idd een afgang en Danny zal er idd (op z’n minst) medeverantwoordelijk voor zijn. Natuurlijk is (naar mijn mening) 1 persoon nooit groter dan de club (dus als JC een scheet laat is het nog geen waarheid….hoe gaan ze bij Barca met JC’s adviezen om)?

  Als dat waar is, is de perceptie van gesprekken tussen Blind, spelers en ouders wel een zéér kwalijke zaak!

  Zaak-Narsingh kwam idd (en wéér) nogal knullig over.

  Als alles klopt: misschien kan ie ut idd niet. Als ie niet eerlijk is geweest (verschillende perseptie) lijkt me dat duidelijk! Wie moet em dan “bedanken” en een nieuwe zoeken/structuur aanpassen?
  Maar zal Danny altijd als een geweldige (coachende en motiverende) voetballer blijven herinneren!


  ⚠️ Meld

 119. Feiten Joppuh, zoals ik al schreef: voetbal = emotie. Van Geel zal zeker wat kunnen. Daarom ook geliefd zijn. Maar dit voor een TD…niet eens voor een voetballer of trainer (hou van clubmensen en van spelers die koste wat kost blijven….als Frank de Boer en besef dat ze dungezaaid zijn).

  Technisch directeur[bewerken] Willem IIVan Geel maakte bij Willem II zijn debuut als technisch directeur in 1995. Hij zorgde bij Willem II voor een stabiele en degelijke organisatie, waarmee hij uiteindelijk een tweede plaats in de competitie en plaatsing voor de Champions League wist te bereiken. Na 7 jaar vertrok hij naar AZ.

  [bewerken] AZNa zijn successen bij Willem II, verhuisde hij naar AZ, waar hij, net als bij Willem II, met Co Adriaanse successen behaalde, zoals de halve finale van de UEFA Cup). Zijn overgang naar Ajax in 2005 werd hem door de Alkmaarse club en fans niet in dank afgenomen en kwam hem op een verbale reprimande van AZ-voorzitter Dirk Scheringa te staan. Na zijn vertrek kreeg Van Geel een stadionverbod van AZ. Door ingrijpen van KNVB-directeur Henk Kesler werd het stadionverbod opgeheven, maar Van Geel heeft zich nooit meer vertoond in het AZ-stadion.

  [bewerken] AjaxBij Ajax moest Van Geel leiding geven aan de vernieuwing van de spelersgroep. Op het moment van zijn aanstelling kampte de club met tegenvallene resultaten en veel aflopende contracten. Hij gaf bij zijn aanstelling aan het ‘dichter bij huis’ te willen zoeken, door meer spelers uit de Nederlandse competitie te halen, in plaats van buitenlanders. Als bewijs daarvan werden onder zijn leiding Jaap Stam, Edgar Davids en Klaas-Jan Huntelaar naar Amsterdam gehaald en Kenneth Perez van AZ gekocht voor het volgende seizoen. Ook haalde hij Dennis Gentenaar van Borussia Dortmund, als 2e keeper.

  Ook had Van Geel deel aan het ontslag van trainer Danny Blind en de aanstelling van Henk ten Cate, die in 2007 alweer vertrok. Daarnaast was Van Geel verantwoordelijk voor een aanpassing in de scouting en de jeugdopleiding. Voor de komst van Van Geel werd Ajax vooral door clubmensen geleid. Deze clubmensen benoemden vaak andere clubiconen op essentiële posities benoemden, die ze vervolgens, juist vanwege de band met de club, weer lastig durfden te ontslaan. Van Geel brak met deze traditie om vooral te kiezen voor vakmanschap. Overigens is deze omslag mede gemaakt toen advocaat John Jaakke het voorzitterschap van Michael van Praag, zoon van oud Ajax-voorzitter Jaap van Praag, overnam, en Unilever-directeur Maarten Fontein algemeen directeur werd na oud-Ajax-voetballer Arie van Eijden.

  De conclusies van de commissie-Coronel, over het beleid van Ajax van de laatste tien jaar, zette de positie van Van Geel onder druk. Op 17 februari 2008 werd het rapport openbaar gemaakt. De meeste kritiek werd gericht op Van Geel: spelers waren aangekocht zonder scoutingrapport of na negatief advies van de scouts. Ook werd er gesproken over een slechte verstandhouding met de trainers Danny Blind en Henk ten Cate. Op 22 april 2008 maakte Van Geel bekend op te stappen bij Ajax, omdat hij, in het nieuwe technisch model dat Ajax vanaf het seizoen 2008-2009 wilde gaan hanteren geen plaats meer voor zichzelf zag weggelegd. Later kwam naar buiten dat de Brabander zou zijn ontslagen indien hij niet de eer aan zichzelf had gehouden. [2]

  De drie jaar dat Martin van Geel de technische leiding had bij Ajax waren sportief niet succesvol. Met de hoogste begroting van Nederland werd de club niet één keer kampioen en twee keer plaatste Ajax zich zelfs niet voor de Champions League.

  [bewerken] Roda JCDe werkloze Martin van Geel werd benaderd door Roda JC, ADO Den Haag en Willem II.[3] Enkele dagen later maakte Roda JC bekend Van Geel te hebben gecontracteerd.[4]

  Martin van Geel trad op 1 augustus 2008 in dienst bij Roda JC. Daarmee kreeg Roda JC voor het eerst in twee jaar weer een echte technisch directeur. Onder het bewind van Van Geel werden spelers zoals Mark de Man en Harrie Gommans aangetrokken, en werd trainer Raymond Atteveld, wegens slechte prestaties, ontslagen.

  [bewerken] FeyenoordBegin 2011 werd bekend dat Feyenoord Van Geel benaderd had voor een functie als technisch directeur in Rotterdam. [5] Op 24 februari 2011 maakt Van Geel bekend met Feyenoord een akkoord te hebben bereikt over een contract voor onbepaalde tijd dat ingaat in de zomerstop van 2011. Bij Feyenoord wordt Van Geel de opvolger van Leo Beenhakker en gaat hij deel uitmaken van het vijfjaren-plan om de club financieel, en vooral sportief, weer gezond te maken. Met toestemming van Roda JC begon hij op 1 mei 2011 bij Feyenoord.[6  ⚠️ Meld

 120. Vwb Feyenoord had ik echt verwacht dat Been het goed zou doen. Koeman had ik ook niet verwacht….maar zolang is ie daar nog niet. Hij kan ook gewoon het tij, de staf en de TD (KAN dus wel wat) meehebben. Vind het ook jammer dat Ronald bij zoveel clubs heeft gespeeld….al was ie fantastisch bij BARCA.

  EN in Duitsland ’88 We zaten boven de spelerstunnel: kont afvegen met shirt foute man én De Breuk sloeg/duwde gewoon met de platte hand een andere fouterik in z’n gezicht: niet geregistreerd :D:D:D


  ⚠️ Meld

 121. Maar wat vond je van de door JC gebezigde persoonlijke teksten, voor diverse camera’s, richting Danny?

  Makkelijk te verklaren. JC ziet net als een ander dat Blind niet functioneert in een functie die hij niet voor ogen heeft. Dat Johan soms als een olifant door de porseleinkast gaat, ben ik absoluut met je eens. Maar dit geeft de eerlijkheid van de man aan. De beste man ademt voetbal, en houd er niet van als nitwits als Blind zijn visie komen aantasten. Kan nou niet zeggen dat Danny Blind overloopt van eerlijk- en openheid. De voorbeelden die ik hierboven heb gegeven zijn trouwens maar een summiere afspiegeling van het geheel overigens. Daar zal ik verder niet te diep op ingaan.

  Ok Danny Jol (met zijn hofhouding). Weet niet of die eis zo hard was als door (VI en Telegraaf waarschijnlijk) is vertaald? Zouden dit soort zaken écht gewoon onderling zonder ruggenspraak en verantwoording naar een ander toe worden geregeld?

  Blind is meerdere malen woedend het kantoor van Martin Jol binnengestormd en heeft gesprekken “geëist”. In deze korte ontmoetingen heeft hij meerdere malen aangegeven dat Jol zijn zoon meer speeltijd moest gunnen. Jol was hier niet van gediend. Danny heeft eveneens ruzie met Cock Jol gekregen vanwege een salariskwestie t.o.v. hemzelf. En Lindemann (deel medische staf van Martin Jol) was onbegaafd volgens Blind omdat hij niet vast wilde houden aan het TIPS model wat binnen Ajax gelederen geld. Insiders kennen deze methode. Dit is het begin van de hele kwestie gebleken.

  Als alles klopt: misschien kan ie ut idd niet. Als ie niet eerlijk is geweest (verschillende perseptie) lijkt me dat duidelijk! Wie moet em dan “bedanken” en een nieuwe zoeken/structuur aanpassen?

  Zeg maar gerust dat hij er geen pepernoot van kan. Danny moet zich lekker richten op een praktijkfunctie waarbij hij spelers (verdedigers) beter maakt. Bestuursfuncties zijn niet voor hem bestemd.

  Het is heel simpel wat er gaat gebeuren

  1. RvC zal voor vrijdag zijn zetel(s) ter beschikking stellen
  2. Rechter hoeft geen nieuwe RvC aan te wijzen, Ajax zal hiervoor hoogstwaarschijnlijk Theo van Duyvenbode naar voren schuiven
  3. Er komt een voetbaltechnische RvC onder leiding van van Duyvenbode met de intentie om Cruijff het technisch orgaan te laten adviseren (in principe leiden). Cruijff mag niet meer terug in functie bij ajax.
  4. Sturkenboom / Blind worden ontslagen door de nieuwe RvC / Slop (financieel directeur) en krijgen een afvloeingsregeling mee van +- 12 maandjes. Deze kosten worden verhaald op vorige (nu huidige) RvC vanwege nalatigheid en wanordelijk bestuur. Zij hebben immers de functie ingesteld en titulair laten benoemen.
  5. Marco van Basten wordt AD. Wim Jonk gaat de leiding nemen over de toekomst. Bergkamp richt zich meer op de jeugd.

  Adios!  ⚠️ Meld

 122. Sorry Joppuh, bedankt voor je link hoor. Maar om alle commisarissen die nixxx krijgen voor hun diensten stuk voor stuk af te zeiken.

  Zouden ze allemaal nixxx kunnen en JC alles 😮

  Vond je dat dat kon wat Edje naar zijn hoofd kreeg?

  * Zal allemaal wel onder de noemer “humor omdat je het mag zeggen” vallen.

  Ongelooflijk dat ze de tijd er in wilden steken…..maar het hele spul ging gewoon bij JC op audientie…..waarom? Omdat ie zelf niet wilde komen bij een club waar ie toch ook een zware verantwoordelijkheid heeft?

  Oh ja, moet Eppe nog lezen.


  ⚠️ Meld

 123. @ Eppe, tuurlijk

  De beste man ademt voetbal

  Denk ook dat ie er vanalles bijdoet (die foundation etc) om af en toe eens bij die mevr. Danny Coster weg te zijn. Dochter van de 1e grote voetbalzakenman Cor…..en (belletje voor finale ’74) heeft heel wat te vertellen. Hoest eigenlijk met de zoon van “Het orakel van Betondorp”, Jordi? Is het helaas niet helemaal geworden he? Nou ja, woont vast heerlijk en zonder materiële zorgen in mooi Spanje!

  Weet jij precies of JC’s rol bij Barca ook beschreven is?

  El Salvador, vind het toch jammer dat een mens als een vereerd lijkt te worden. Dat nog wel in het ooit zo nuchtere NL. Geloof ook wel dat ie eerlijk is maar vond dat die teksten over Blind niet konden…..JC was zich uberbewust van de aanwezige media. Teksten richting Davids ook niet (buiten het “nogal racistische karakter”) iemand zo neerzetten:

  Jij bent daarvoor en mag alleen dat doen…PUNT….

  Haha is dat echt gebeurd: Danny op visite bij onze Haagse vriend. Tja “voetbalvaders”. Dit gaat te ver natuurlijk.

  Vond het al vreemd dat Ajax accepteerde dat Martin, zijn Cock meenam.

  Zuchts TIPS en andere methoden….zo, binnen deze strakke kaders moet het! Waarom? Omdat IK dat bedacht heb. Een andere trainerT heeft weer een net iets afwijkend concept tot zijn concept gemaakt.

  Trainer van verdedigers: prima! Waar is mijn jeugdheld Ruud Krol (ok communiceert wat lastig) eigenlijk? Maar WE hebben DE BESTE BINNEN:

  JAAP STAM……En besteed g*dsodejuuu maar eens wat meer aandacht aan een elkaar tactisch coachende VERDEDIGING!


  ⚠️ Meld

 124. 1. Klopt
  2. Theo van Duyvenbode: zou mooi zijn!
  3. Er komt een voetbaltechnische RvC onder leiding van van Duyvenbode met de intentie om Cruijff het technisch orgaan te laten adviseren (in principe leiden). MOOI!
  4. Deze kosten worden verhaald op vorige (nu huidige) RvC vanwege nalatigheid en wanordelijk bestuur:

  Ok maar wel errug lullig voor onbezoldigde leden RvC.

  5. Marco van Basten wordt AD. Wim Jonk gaat de leiding nemen over de toekomst. Bergkamp richt zich meer op de jeugd.

  5: PRIMA maar dan mag Wim wel wat meer :):):)

  Nu weer gewoon (als vrogger) de beste jeugd opleiden!

  Is SAR al keeperstrainer (kan er gewoon voor een uurtje of 4 p.week bij toch bij AJAX)? Bedoel als we in Stam de beste verdedigende trainer hebben, zou Sar mooi de best keeperstrainer ter wereld kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 125. Bericht door ingrid, op 8 februari 2012 om 14:16
  @Plantje ook voetbal kan Zwols nieuws zijn

  Kan zeker!

  Ik gun ook iedereen zijn/haar lolletje wel hoor, maar schijnbaar maakt voetbal voor zoveel mensen een belangrijk deel van het leven uit, dat een afzonderlijke rubriek niet zou misstaan.
  Zo ook hier op weblog Zwolle.

  Als voetbal niet je ding is kun je over heeeeeeel veel reacties in het algemene log heen lezen. Bovendien doe je er goed aan geen notificatie op het chat log in te schakelen; je mobieltje blijft immers piepen dat er nieuwe mails zijn. Daarom pleit ik graag voor een voetballog 😀

  Maar wel allemaal met een dikke knipoog! Want nogmaals: ieder zijn/haar pleziertje!


  ⚠️ Meld

 126. En uh Plantman…hoest met muziek in jouw leven 😮

  Bericht door dick, op 8 februari 2012 om 14:18
  @ Plantje, wanneer kunnen we nu in heaven’s name eens van je muziek genieten?  ⚠️ Meld

 127. Nou Dick, we hebben afgesproken, dat als we niet kunnen repeteren omdat iemand niet kan we met de rest even gaan kijken of we nog eens ergens kunnen optreden.

  Onlangs heb ik de programmeur van Popfront gemailed met wat informatie en het verzoek of we tegen een onkostenvergoeding (zeg een paar tientjes) een keer zouden kunnen komen spelen. Helaas heb ik geen ENKELE reactie op mijn mail mogen ontvangen 🙁


  ⚠️ Meld

 128. Kijk:

  met de rest even gaan kijken of we nog eens ergens kunnen optreden

  Heb je (heb ik hier eens geschreven) Anne R. van Hedon niet gevraagd, hun hebben toch een samenwerkingsverband?

  te googlen en staat op “het gezichtenboek” zeg maar dat je “fan bent van VOETBALVERENIGING WVF” dan lukt het vast wel haha: SUCCES!


  ⚠️ Meld

 129. Hans & Koopie, JJ ten B. waarschijnlijk ook….allemaal zo’n mooie muts 😮

  Volop schaatsplezier in ons gebied!

  Het is filevorming vandaag in Noordwest-Overijssel. Mensen zijn druk op de schaats om de Blokzijlermerentocht, de Belterwiede tocht of de Vollenhoofse Toertocht uit te rijden. Een drukte van jewelste dus.

  Collega’s delen de komende dagen mutsen uit bij verschillende tourtochten Noordwest-Overijssel. Met de tekst: Mooi ijs h?! Reest en Wieden regelt het.
  Erwin A. & Henry V. (behulpzame collega’s MURA) staan vanmiddag bij de Blokzijlermerentocht.

  Toertochten
  De onderstaande toertochten worden de komende dagen georganiseerd.

  Donderdag 9 febuari Giethoornse Dorpentocht Giethoorn/ Wanneperveen.
  Donderdag 9 februari Zwartemeer Kadoelerrit (IJsclub de Krieger).
  Vrijdag 10 feburari Natuurtocht Dwarsgracht in samenwerking met Blokzijl.
  Zaterdag 11 februari Belterwiedentocht Belt Schutsloot (onder voorbehoud).
  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 130. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie

  Bestaat ie nog het alg.log.
  Maar @Plantje we doen het OH ‘en precies op de juiste plaats, vrees voor jou dat het nog veel scrollen wordt.:):)

  Hoe gaat het trouwens met Mellanie?


  ⚠️ Meld

 131. Ik denk dat het oan giet mensen:

  Was ik bijna beveiliger geweest bij de elfstedentocht:) #tekoud

  Natascha Sieders
  Dus it giet niet oan
  ongeveer een uur geleden · Vind ik leuk.

  Iris
  Jawel alleen sta ik er morgen niet:)
  10 minuten geleden · Vind ik leuk.

  Natascha Sieders
  MORGEN?
  ongeveer een minuut geleden · Vind ik leuk.

  Natascha Sieders

  Je bedoelt neem ik aan om te zorgen dat mensen het ijs niet op gaan voor zaterdag/zondag?
  ongeveer een minuut geleden · Vind ik leuk.  ⚠️ Meld

 132. Heb je (heb ik hier eens geschreven) Anne R. van Hedon niet gevraagd, hun hebben toch een samenwerkingsverband?

  te googlen en staat op “het gezichtenboek” zeg maar dat je “fan bent van VOETBALVERENIGING WVF” dan lukt het vast wel haha: SUCCES!

  Die suggestie heb je inderdaad gedaan Dick…moet ik nog achteraan. Maar wel een beetje krom, dat ze bij Popfront een apart mailadres voor de programmeur hebben, maar dat daar geen reactie op komt.

  Maar @Plantje we doen het OH ‘en precies op de juiste plaats, vrees voor jou dat het nog veel scrollen wordt

  Dat is ook zo: scrollen is mijn deel! En gewoon geen notificaties meer op het algemene log.

  Hoe gaat het trouwens met Mellanie?

  Met Melanie gaat het PRIMA!
  Afgelopen zaterdag heb ik haar krukken terug gebracht naar Icare. Ik was op weg naar de sportschool (normaal gezien doe ik dat hardlopend, nu heb ik tot Icare gewoon gewandeld in mijn hardloopkleding). Melanie vond dat ik eigenlijk had moeten hardlopen met de krukken in mijn hand en aldoor had moeten roepen:”Een wonder! Een wonder!” 😀


  ⚠️ Meld

 133. Bericht door Plantje, op 8 februari 2012 om 15:06
  Bericht door ingrid, op 8 februari 2012 om 14:16
  @Plantje ook voetbal kan Zwols nieuws zijn

  Kan zeker!

  Ik gun ook iedereen zijn/haar lolletje wel hoor, maar schijnbaar maakt voetbal voor zoveel mensen een belangrijk deel van het leven uit, dat een afzonderlijke rubriek niet zou misstaan.
  Zo ook hier op weblog Zwolle.

  Als voetbal niet je ding is kun je over heeeeeeel veel reacties in het algemene log heen lezen. Bovendien doe je er goed aan geen notificatie op het chat log in te schakelen; je mobieltje blijft immers piepen dat er nieuwe mails zijn. Daarom pleit ik graag voor een voetballog

  Maar wel allemaal met een dikke knipoog! Want nogmaals: ieder zijn/haar pleziertje!

  Misschien is het voor @admin een ideetje om een subjectline toe te voegen, zodat iedereen een onderwerp voor zn chat kan aankiezen. Hierdoor kunnen Plantje en ik lekker alle voetbal voorbij scrollen 😀


  ⚠️ Meld

 134. Melanie vond dat ik eigenlijk had moeten hardlopen met de krukken in mijn hand en aldoor had moeten roepen:”Een wonder! Een wonder!” 😀

  hahaha!


  ⚠️ Meld

 135. Zoiets zou ook kunnen. Ik sta in ieder geval niet alleen….dat troost 😉

  Maar het nadeel van WLZ is nog altijd dat je per reactie een mail krijgt. Mensen kijken me wel eens vreemd aan als ik om de twee seconden een mailtje krijg….een hele avond lang… 😉 Als ik dan ook nog tot de conclusie kom dat 90% voetbaluitslagen enz betreft is de teleurstelling bij mij groot! 😉


  ⚠️ Meld

 136. @ Plantje

  een beetje krom, dat ze bij Popfront een apart mailadres voor de programmeur hebben, maar dat daar geen reactie op komt.

  EEN BEETJE? Vind het sowieso zo krom als een hoepel dat mensen binnen een (hardwerk)week niet reageren >:(

  Heb je de org. mail nog? Mail je em nog eens met een paar subtiele woordjes erbij? Of ff bellen, zeker als je een naam hebt?


  ⚠️ Meld

 137. @ Plantje 😮 Je zit jezelf gewoon een héél ander profiel aan te meten voor je omgeving

  Mensen kijken me wel eens vreemd aan als ik om de twee seconden een mailtje krijg….een hele avond lang

  …stuur die psychisch-gefrustreerden maar door naar slachtofferhulp 😉


  ⚠️ Meld

 138. Tja Dick… jouw omgeving is, denk ik, gewend, dat je JIJ degene bent die al die postings VERSTUURD!! Tenminste… tot een aantal maanden geleden dan… 😀


  ⚠️ Meld

 139. @Ingrid; Niet zo goed. Ze ligt nu al sinds maandag in het ziekenhuis en het zullen er nog wel een paar nachten worden, omdat haar leukocytentelling zeer laag is door een infectie onder een kies en omdat ze op haar tong heeft gebeten. En dat alles nog maar na 1 chemo. Ook zijn alle bijwerkingen van die chemo nu al aanwezig… ze heeft het er verschrikkelijk moeilijk mee.


  ⚠️ Meld

 140. @Dick; Weet niet precies, ik gokte een paar maanden geleden, maar weet niet exact wanneer je bijzonder fanatiek was in posten. Die maanden zijn verder nergens om, hoor…


  ⚠️ Meld

 141. mijn agenda…… waar had ik die ookal weer gelaten 😀
  heb op mijn werk een digitale en een vliegende keep voor als ik mijn agenda niet heb ingevuld of zelf geen afspraak mag maken


  ⚠️ Meld

 142. Dorpentocht tussen Giethoorn en Wanneperveen gaat toch door.

  Holland-Ventië is zondag de blikvanger: ook voor wedstrijdrijders….
  Mooi om te zien, op Studio Sport.  ⚠️ Meld

 143. Bericht door dick, op 8 februari 2012 om 16:57
  @ Plantje
  een beetje krom, dat ze bij Popfront een apart mailadres voor de programmeur hebben, maar dat daar geen reactie op komt.

  EEN BEETJE? Vind het sowieso zo krom als een hoepel dat mensen binnen een (hardwerk)week niet reageren

  Heb je de org. mail nog? Mail je em nog eens met een paar subtiele woordjes erbij? Of ff bellen, zeker als je een naam hebt?
  [/quote]
  Zeker heb ik de mail nog.
  Bellen heb ik een hekel aan. Is een beetje een principekwestie. Met bellen ligt niets vast. Bellen kost me tijd. Bovendien zie ik E-mail als een serieus communicatiemiddel; gebruik dat dan ook als zodanig!

  Zeker in de tijd dat ik nog moest solliciteren is me opgevallen hoeveel bedrijven simpelweg NIET reageren op E-mail.

  Een paar jaar geleden heb ik het waterschap een mail gestuurd over de troebelheid van het water achter ons huis. Daar heb ik toen netjes reactie op gehad. Vorig jaar kregen we in het begin van het jaar een folder in de bus. Daarin gaven ze aan allerlei plannen te hebben en er in het najaar op terug te komen. Eerdere plannen waren wegens wijziging in bezetting enz stil gevallen. We hebben wel een maaiboot gezien in de zomer, maar verder geen communicatie meer. Ik heb eind vorig jaar nog eens een mail gestuurd naar het mailadres wat in de folder stond, maar helaas geen ENKELE reactie mogen ontvangen!


  ⚠️ Meld

 144. @Eva, heel vervelend dat het zo slecht gaat met je moeder. Begrijpelijk dat zij het er moeilijk mee heeft. Ongetwijfeld dat het jullie ook niet in de koude kleren gaat zitten!

  Sterkte! En hopen op toch wat vooruitgang!


  ⚠️ Meld

 145. Hij blijft hier (voorlopig ff) op 3fm staan Tim

  Dit draaide Hans Stroeve nog wel eens in De Docter, hoorde em ook wel in “The Fonz”:
  “The Cult —She Sells Senctuary”


  ⚠️ Meld

 146. Morgenmiddag een uurtje schaatsen met collega’s op de Keizersgracht in 020. (en nog betaald krijgen ook..) Lijkt me een uniek gebeuren. Straks schaatsen zoeken.


  ⚠️ Meld

 147. and now, for something completely different: English Football8)

  Zou Hiddink “in” zijn om coach te worden van het Engels voeltbalteam?

  Die van de andere kant van de Noordzee willen graag eerst iemand die “English” is, vervolgens dan maar “British”, en dan komt Guus pas. Misschien alstie ut voor de helft van ’t geld zou doen, misschien?


  ⚠️ Meld

 148. De jongeheren vertrekken hier nu naar Stadshagenees water…m?t koek & zopie. WVF-4 traint nu gewoon door. En ik fiets liever naar mooi Westenholte.

  Veel plezier allen.  ⚠️ Meld

 149. Plantje, ik werd laatst aangenaam verrast toen een mail aan Syntus ovr een gevaarlijke verkeerssituatie direct beantwoord werd en ze ook nog eens – voor zover het in hun macht ligt – actie ondernamen. Het ene bedrijf is het andere niet. Hangt helaas ook vaak af van de persoon die de mail behandelt.


  ⚠️ Meld

 150. Goeiemorgen!

  Beetje laat, maar niet minder waar:

  Er komt geen Elfstedentocht. Voorzitter Wiebe Wieling bracht in het journaal van acht uur (woensdag, Nederland 1, 2.291.000 kijkers) het slechte nieuws. Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) was er niet rouwig om. ??Welkom terug op aarde. Vooral ook de vertegenwoordigers van de media??, aldus de recensent die vindt dat er onnodig veel aandacht is gegeven aan het sportevenement. Er was nog geen enkele zekerheid over de doorgang, maar in de verslaggeving was daar weinig van te merken. Geelen: ??De journalistiek, of wat daar voor door moest gaan, is door het ijs gezakt.??  ⚠️ Meld

 151. Bernard, heb nu ook een muts met:

  “MOOI IJS HE” en op de achterkant:

  “Reest & Wieden regelt het!”

  Lijkt me geweldig als je daar (al loop je er alleen maar rond) in Mokum, hun ijs gaat lopen claimen….Krijg die muts natuurlijk nooit meer op tijd bij jou? Véél plezier en geniet van alles; valt genoeg te genieten daar!!  ⚠️ Meld

 152. Ja mooi idee, ik zou hem absoluut gedragen hebben, maar lukt inderdaad niet meer. Ik ben al op m’n werk. Ik heb ze gisteren wel de foto’s hier op WLZ van de Thorbeckegracht laten zien. Net zo mooi of misschien nog wel mooier dan de grachten in 020.


  ⚠️ Meld

 153. @Dick,

  Beetje laat, maar niet minder waar:

  Ik vind van niet ik heb er van genoten, je weer eens heerlijk onderdompelen in iets waar we naar uit keken, en waar velen plezier aan hebben/ hadden gehad. Zo af en toe iets anders bij het nieuws, dan recessie, opstanden en ander leed. Heeft mij veel plezier gegeven.
  Dus ik ben het niet eens met jou en de schrijver van het stukje.


  ⚠️ Meld

 154. Mee eens ingrid. Kan me nu nog kwaad maken over de middelvinger die een zuivelfabriek aan de route woensdag opstak naar de vele vrijwilligers die de route sneeuwvrij maakten: Zuivelfabriek loost koelwater[/url].


  ⚠️ Meld

 155. Hmm nog eens proberen:

  Jammer dan niet: IJsdikte meten -foto kwam per mail…man ligt op zijn knietjes voor een wak…..met de kop onderwater haha. Nou ja niet te plaatsen dus. tjooo.  ⚠️ Meld

 156. Mutsvervuiling :D:D:D

  Drama; Hoop er morgen te zijn….met tekst op voorkant:

  Mooi ijs he!

  Op de achterkant:

  R & W regelt het!

  Haha, gleuf ut of nie….de vraag is veul groter dan het aanbod. Misschien verkoop ik um morgen wel per opbod….marktwerking op den Zwolschen grachten 😉 Je komt toch ook nog wel ff kijken?


  ⚠️ Meld

 157. @Bernard, het gaat over dat mijn oudste zoon vandaag zijn rijbewijs in 1x heeft gehaald. En Natascha wist dat hij vandaag af moest rijden.
  En Tin mocht vorige week afrijden, maar dat ging door de sneeuw helaas niet door. Die mag over 3 weken afrijden (weet alleen niet welke datum).


  ⚠️ Meld

 158. Ah, ja, nu je het zegt heb ik het al een keer gelezen. Bij deze van harte gefeliciteerd. In 1 keer slagen is heel netjes. Dus nu kun je je rond laten rijden.


  ⚠️ Meld

 159. @Bernard, maar je hebt het gedaan, wie weet hoe lang het weer duurt voor dat je het weer mogelijk is. Morgen dan maar op de Zwolse grachten. Vond het wel mee vallen, niet één keer gevallen?

  En ja in 1x geslaagd maar wel naar iets van 40 lessen. Tis maar waar je voor kiest. 🙂


  ⚠️ Meld

 160. Bericht door ingrid, op 10 februari 2012 om 18:22
  Komt vast goed, je hebt je theorie ook in 1x gedaan, dan lukt dit vast ook.

  2x 😉 had eerste keer 1 fout teveel op theorie en 10 te weinig op gevaarherkenning ;P


  ⚠️ Meld

 161. Gefeliciteerd Ingrid!

  mijn oudste zoon vandaag zijn rijbewijs in 1x heeft gehaald.

  Maat vandaag in 1x Groot Rijbewijs….Scania vond het wel handig als ie em had. Bij de specialist en eens mijn achterbuurman Teun Blok & Arie Huls.


  ⚠️ Meld