Het weer: ijskoud

Zwolle – Woensdag begint de dag opnieuw met een ijskoude oostenwind. Het is onbewolkt en de aangevoerde lucht is erg droog. De zon krijgt volop de ruimte en de temperatuur stijgt niet hoger dan -2 tot -4 graden. De stevige wind versterkt het koudegevoel. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het oosten tot noordoosten, windkracht 4 tot 5. ’s Avonds kan het onder heldere hemel weer stevig afkoelen. In het westen tot waarden tussen -6 en -9 graden en in oosten -8 tot -12 graden.

31-01-2012_weerfoto_rodetorenplein-peperbus.jpg
Rodetorenplein

Ook donderdag koud en schraal winterweer met veel ruimte voor de zon. Er wordt met een stevige oostenwind koude lucht uit Oost-Europa naar ons land geblazen. De maxima liggen enkele graden onder nul en in de nacht vriest het in vrijwel het hele land 8 tot 12 graden, alleen aan de kust liggen de minima iets hoger: rond -6. Vrijdag trekt een storing vanuit het noordoosten naar onze omgeving. Daardoor wordt vanuit het noorden tijdelijk meer bewolking aangevoerd en is er kans op wat sneeuw. De temperaturen overdag veranderen nauwelijks, maar ’s nachts koelt het minder sterk af. Met minimumtemperaturen tussen -5 en -10 blijft het wel koud.

vorstperiode_1februari.jpg
Bron: www.zwolle.meteostad.nl

In het weekend nemen de bewolking en sneeuwkansen wat toe, maar blijft het ’s nachts nog vriezen en ligt de temperatuur overdag rond het vriespunt. Ook volgende week wordt nog winterse kou verwacht.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. IJskoud, dat is het. Word een beetje kriegel van dat getetter en geromantiseer door sommige weermannen (-) over Dat Zalige Hollandse Winterweer . Ja als het windstil is misschien :P… Wanneer is het windstil
    in de Polder ? Geef mij maar de zomer. Was vanmiddag bezig rondom het huis om de ventilatie gleuven voor de spouwmuur extra te dichten. Op dat de kruipruimten onder de vloeren niet giga afkoelen. De forse NO wind staat precies op de voorgevel, en giert langs de zijgevel . Heerlijk winterweer … niet echt 😮


    Maak melding

Reageer