Bijeenkomst over de vernieuwing PvdA

Zwolle – Op woensdag 22 februari aanstaande organiseert de Zwolse Partij van de Arbeid een interessante avond over de vernieuwing in de partij in het Historisch Centrum Overijssel. In deze bijeenkomst zal de vernieuwing van de SDAP in de jaren 30 worden vergeleken met de huidige vernieuwingsdiscussie in de PvdA.

De avond wordt ingeluid door Jan Slijkhuis, raadslid voor de PvdA in Zwolle. Hij zal een inleiding houden over Wiardi Beckman en zijn rol in de vernieuwing van de Sociaaldemocratie in de jaren 30 van de vorige eeuw. Speciale gast deze avond is Monika Sie Dhian Ho. Mevrouw Sie Dhian Ho is directeur van de Wiardi Beckmanstichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. Zij houdt een inleiding over het project ‘Van Waarde’, het onderzoek in de Partij over de waarden van de Sociaaldemocratische beweging en hoe hier mee om te gaan in de 21e eeuw. Beide inleiders gaan vervolgens de discussie met de zaal aan. De avond vindt plaats in het Historisch Centrum Overijssel aan de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Aanvang is om 20.00 uur en de zaal is vanaf 19.30 uur open.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ok…goed gevonden: paralellen ‘vernieuwing jaren ’30/2012’ In Historisch Centrum. Verhaal over “Van Waarde (en waarden)”

  Maar waarom schijnbaar toch (zelfs in 2012) krampachtig vasthouden aan

  waarden van de Sociaaldemocratische beweging

  ?

  * Bedoel: Wie kent nu nog preciés de Sociaaldemocratische waarden? Laat staan dat iemand dit weet in den lande

  Gerardus Horre?s de Haas (1879 – 1943) was een hervormde predikant en voorzitter van de SDAP in Zwolle. Hij heeft zich ingezet voor de viering van 1 mei in Zwolle. Nog steeds vindt ieder jaar op de Dag van de Arbeid een korte plechtigheid plaats bij zijn graf.

  Natuurlijk, doorgaan met de plechtigheid op 1 mei, maar kun je je partij niet gewoon “sociaal” noemen “Open voor iedereen van élk geloof….ja ook het Christelijke?

  Ben zelf wel een makkelijke PvdA-stemmer. Bewust geen lid (ook een goed punt van Hans Spekman). Zou op geen enkel niveau een alternatief weten. 1 naam? Spekman….3 in voorkeursvolgorde? Bos, Spekman, Plasterk en ik heb zéker nixxx tegen Job (ok, misschien het feit dat ie niet precies wist wat een brood kostte bij Twan Huys ;)) Veel vertrouwen ook in Asscher[/url]. Sterker nog, zou zo geen zwak punt weten te noemen.

  —–

  Sorry, was maar een spontane overweging. Veel succes/plezier/hoge opkomst en wijsheid de 22e….en met de partij natuurlijk!


  Maak melding

 2. socialisten (allebei) sluit de rijen:
  ————————————–
  PvdA’ers die op zoek zijn naar een nieuw aansprekend verhaal moeten het volgens mij voorlopig niet in het grote en meeslepende zoeken. Het zijn de kleine verhalen van ijverige deelraadsleden, wethouders en vrijwilligers die oplossingen zoeken voor de problemen die je nu eenmaal hebt als je met veel mensen de koek, de straat, of de lucht moet verdelen. Misschien is het grootste probleem van de PvdA de laatste jaren wel geweest dat ze pretendeerde dat al die problemen van staatswege uniform konden worden opgelost.
  Mei Li Vos


  Maak melding

Reageer