Anneke van Giersbergen naar Hedon

Zwolle – In het kader van haar nieuwe album Everything Is Changing geeft rockzangeres Anneke van Giersbergen vrijdag 10 februari samen met haar band een optreden in Zwols poppodium Hedon. Het voormalig boegbeeld van metalformatie The Gathering heeft al in diverse landen op de podia gestaan maar is nu hard aan het bouwen aan haar indentiteit als solo-artiest. Nieuwsgierig naar het verhaal achter de schermen? Vrijdagmiddag is Van Giersbergen aan het woord in Popfrontcafé.

Anneke beschrijft het creatieve proces rondom het nieuwe werk Everything Is Changing als “het ontdekken van mijn eigen identiteit als solo-artiest”. Het weerspiegelt de veranderingen die ze de laatste jaren doorgemaakt heeft, wat resulteert in een unieke mix van levendige rock, elektronica en natuurlijk Van Giersbergen’s kenmerkende doorvoelde zang. Wanneer Anneke van Giersbergen in 2007 een solocarrière start, is ze maar liefst 13 jaar het boegbeeld van metal pioniers The Gathering geweest. Ze brengt met haar nieuwe band Agua de Annique in vlot tempo een aantal albums uit, die haar direct als solo-artiest op de kaart weten te zetten en zowel door pers als publiek goed ontvangen worden.

Live tourt Anneke van Giersbergen, met en zonder haar band, al vier jaar lang succesvol door binnen- en buitenland. Van Chili tot Libanon, van Mexico tot Finland, als support act van Smashing Pumpkins én voor de Dalai Lama. Op haar nieuwe album “Everything Is Changing” schittert Anneke in een voor haar zo kenmerkende stijl en meer dan ooit vervullen haar tekstuele en vocale talenten een glansrol. Luister ernaar, en “everything might change”.

ANNEKE VAN GIERSBERGEN
support: PAPER FOX

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer : Vrijdag 10 februari

Open : 20:30 uur

Aanvang: 21:00 uur

Entree : € 14,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Popfrontcafé met Anneke van Giersbergen

Locatie : Popfrontcafé, Zwolle

Wanneer : Vrijdag 10 februari

Open : 14:00 uur

Aanvang: 15:00 uur

Entree : Gratis

Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer