IJsbeeldenfestival Zwolle trekt 140.000 bezoekers

Zwolle – De eerste editie van het IJsbeeldenfestival Zwolle is inmiddels weer achter de rug. Op dit moment is de afbraak in volle gang. Het IJsbeeldenfestival, dat in december en januari aan het Rodetorenplein gevestigd was, is een van de meest succesvolle winterevenementen van Nederland geworden. Maar liefst 140.000 mensen brachten een bezoek aan de magische wereld van ijs en sneeuw, waarin nautische sagen – van walvis tot piraat – werden uitgebeeld.

ijsbeelden_8.jpg

Organisator Alfred Guikema spreekt van een groot succes. “We zijn erg tevreden met de komst van 140.000 mensen.” Het komt dan ook niet als een verrassing dat het IJsbeeldenfestival in Zwolle terugkeert. Aan het eind van dit jaar komen de (inter)nationale kunstenaars weer naar het Rodetorenplein om enorme hoeveelheden ijs en sneeuw om te toveren in magische ijs- en sneeuwbeelden. “De eerstkomende jaren blijven we met het evenement in Zwolle”, aldus Guikema.

IJshotel

Ook het ijshotel keert weer terug. Tijdens de afgelopen editie beleefde Zwolle een primeur voor de Benelux: een heus ijshotel, waar gasten de nacht doorbrachten bij een temperatuur van zo’n vijf graden onder nul. Er werd gretig gebruik van gemaakt. “We spelen wel met het idee om de hotelkamers een halve slag te draaien, zodat de bezoekers van het IJsbeeldenfestival ook een indruk kunnen krijgen van de kamers van het ijshotel.”

Sprookjes van Grimm

De volgende editie van het IJsbeeldenfestival, die te bezoeken is van 1 december 2012 tot en met 27 januari 2013, staat in het teken van de Sprookjes van Grimm. Het is tweehonderd jaar geleden dat de Gebroeders Grimm hun sprookjes optekenden. Ieder kind in Nederland is wel opgegroeid met de bekende verhalen van Roodkapje, De gelaarsde Kat en Doornroosje. Om het tweehonderd jarig bestaan te vieren heeft Zwolle Marketing besloten de stad om te toveren tot Grimmstad. Het IJsbeeldenfestival haakt daar graag op in.

Meer informatie is te vinden via de website www.ijsbeelden.org.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Allereerst vind ik het een super evenement voor de stad Zwolle, wanneer het iets strakker wordt georganiseerd (meer belevenis samen met de kerstmarkt) denk ik dat het kan groeien tot een echt kerstdomein.

  Ten tweede vond ik de ijssculpturen erg mooi! Toch iets te duur voor de grootte van de tent..

  Ondanks dat allemaal ben ik blij dat het een enorm succes is geworden! Tot volgend jaar, hopelijk groter, beter en sfeervoller (hele gebied incl. reuzenrad en kerstmarkt).


  Maak melding

 2. Trippie038 dat ben ik met je eens, de vorige keer in parkwezelanden was de tent met de beelden ook groter dat moet op de rode torenplein ook kunnen volgens mij.


  Maak melding

 3. De ‘grijparmen’ mogen volgend jaar wel vervangen worden door iets anders. Vind ik niet zo passen en volgens mij kwamen daar ook niet veel mensen op af.


  Maak melding

 4. ??8,50 vond ik wel aan de dure kant, maar het was wel de moeite waard.
  Idd volgend jaar er nog meer om heen organiseren.. Dan wordt het een nog beter impuls voor de stad


  Maak melding

 5. Waarom hebben ze de tent niet een paar dagen of een week open gelaten voor de minima,nu word alles gesloopt is toch zond,er zijn mensen genoeg die er wel heen hadden gewilt ,maar niet konden,kun je wel zeggen,, 8,50 ,,je gaat met partner en of kinderen tel uit…dat is dan al gauw een week eten voor de minima…ze hadden bv vrijkaarten kunnen uitdelen bij de voedselbank ,weet je zeker dat het goed terecht was gekomen…dit wilde ik even kwijt,,


  Maak melding

 6. Wat kunnen mensen toch zeuren. In het Wezenlandenpark was de tent net zo groot hoor. Echter zat hier een horeca gelegenheid aan vast gebouwd, waardoor het groter leek. En ??8,50 hoe moet je anders zo evenement bekostigen? Gelukkig komt die grijp automaat volgend jaar niet terug.


  Maak melding

 7. Ingrid, duur is als je teveel betaald voor iets. ?? 8,50 is niet te duur voor hetgeen je ervoor krijgt (kosten-baten). Misschien vind je het persoonlijk teveel geld, das wat anders…


  Maak melding

Reageer