Pascal Diender terug bij VV Berkum

Zwolle – Pascal Diender keert met onmiddellijke ingang terug bij de hoofdselectie van zaterdaghoofdklasser VV Berkum. De vaak spelbepalende middenvelder stopte na het afgelopen seizoen met voetballen, maar keert terug bij zijn club omdat de prestaties van het eerste elftal daar tot nu toe teleurstellend zijn.

 

“Met Pascal krijgen we er een heel veelzijdige speler bij en daar zijn we erg blij mee,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. “Hij is een dragende speler die het hele veld kan bestrijken. Daardoor is hij lastig te verdedigen en dat creëert weer ruimte voor de andere spelers. Bovendien is hij rustig aan de bal en brengt hij ook rust in een elftal. Daar hebben we wel behoefte aan.”

Omdat Pascal, die nu 29 jaar is, na het afgelopen seizoen niet bij een andere vereniging is gaan spelen is hij in principe direct inzetbaar. Zijn conditie heeft hij in de afgelopen periode zelf bijgehouden maar het ontbreekt hem natuurlijk nog wel aan wedstrijdritme. Om daar wat aan te doen zal hij waarschijnlijk in de komende periode worden ingezet in oefenwedstrijden van Berkum omdat er door de winterse omstandigheden op korte termijn geen competitievoetbal zal zijn.

 

Diender speelde voorafgaand aan de huidige jaargang twee seizoenen voor Berkum in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal en in diezelfde competitie kwam hij daarvóór liefst zes jaar uit voor WHC. Daar bracht hij het niet alleen tot aanvoerder maar won hij met zijn team in 2006-2007 ook de Districtsbeker Oost. In het jaar daarna werd hij door de technische staf en supporters van WHC gekozen tot ‘speler van het seizoen’. Vóór zijn periode in Wezep speelde Diender twee seizoenen in het betaalde voetbal bij Heracles in Almelo.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Noodgreep die aangeeft in welke fase de club zich bevindt. Wellicht pakt het goed uit maar een vallend mes moet je niet proberen op te vangen…


    Maak melding

Reageer