Zwaan laat zich niet bevrijden

Zwolle – Brandweer en dierenambulance zijn vandaag erg druk geweest met het bevrijden van dieren bevrijden uit het ijs. Zo ook vandaag in Stadshagen. Een zwaan die rond 15.45 uur leek vast te zitten in het ijs aan de Boswalstraat.

zwaan_kleefaan_1.jpg

Voor het bevrijden van de ongeveer 1-jarige zwaan werd ook de duikploeg van de brandweer opgeroepen. De zwaan vertrok geen spier toen er mensen om hem heen kwamen staan. De brandweer kwam ter plaatse en wou eerst weten of de zwaan wel vast zat. Nadat een duiker het water in ging stond de zwaan op en liep weg. Na overleg van de brandweer werd toch besloten het beest mee te laten nemen door de dierenambulance. De mensen van de dierenambulance gingen naar de Zwolse wijk om de zwaan te gaan vangen met een net.  Nadat de duikers te water gingen en richting de zwaan liepen ging de zwaan er vandoor. Toen deze in het nauw gedreven werd koos hij de dicht gevroren sloot als startbaan om airborn te gaan. Hij rende weg en vloog heen. Het leek of hij vast zat omdat 1-jarige zwanen nog niet het gevaar herkennen. Daardoor gaf het beest geen krimp toen mensen hem probeerden op te jagen. De dierenambulance heeft de handen vol aan dit soort dingen.

zwaan_kleefaan_2.jpg

zwaan_kleefaan_3.jpg

zwaan_kleefaan_4.jpg

Mocht u een dier zien die vast zit of lijkt te zitten. Schroom dan niet, en bel gewoon de dierenambulance. Twijfel is geen reden om niet te bellen. Volgens de dierenambulance hoef je geen 144 te bellen, maar gewoon rechtstreeks de dierenambulance. Als er brandweer nodig is zullen zij deze oproepen. Het telefoonnummer van de dierenambulance in Zwolle: 06-25120505.

zwaan_kleefaan_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. in een woonwijk zie je dit….

  maar in de (vrije)natuur 😮 je moest eens weten

  gewoon de natuur zijn gang laten gaan,
  natuurlijk verloop noemen ze dit  Maak melding

 2. War een rare reactie @ ja-tja. Er fietsen daar per dag heel veel kinderen langs dan laat je niet zomaar een zwaan dood vriezen. Beetje respect voor dieren in de kou.


  Maak melding

 3. Ok dierenambulance, maar hebben we in Zwolle/Overijssel ook “caviapolitie” zo ja: had je hun dan ook kunnen bellen?
  Wel zielig zeg! En een open einde

  Hij rende weg en vloog heen. Het leek of hij vast zat omdat 1-jarige zwanen nog niet het gevaar herkennen. Daardoor gaf het beest geen krimp toen mensen hem probeerden op te jagen. De dierenambulance heeft de handen vol aan dit soort dingen.

  Of was het eind gewoon dat de zwaan de vrijheid tegemoed vloog? =

  Hij rende weg en vloog heen.  Maak melding

 4. Vind daar trouwens ook wel wat inzitten RD….maar volgens mij heeft de dierenambulance een soort van (morele?) verplichting om te komen.
  Feit: buiten de stadsgrenzen zou zo’n tafreeltje idd heel anders bekeken worden.
  Ander feit: iedere man pist wild buiten de stadsgrenzen, begin maar niet over de mogelijkheid van bekeuren 8)


  Maak melding

 5. Bericht door kire, op 1 februari 2012 om 21:12

  War een rare reactie @ ja-tja. Er fietsen daar per dag heel veel kinderen langs dan laat je niet zomaar een zwaan dood vriezen. Beetje respect voor dieren

  Hij rende weg en vloog heen.

  :D:D:D

  puur natuur


  Maak melding

 6. @ tja tja…Tjaaa..je hebt dierenvrienden en dan niks..en na een hele tijd…andere mensen.
  Met uw redenering laten we ieder mens en der gewoon creperen…want ach..natuurlijk verloop.


  Maak melding

Reageer