IJsbaan open in Zwolle

Zwolle – De twee grote natuurijsbanen in Zwolle zijn vanaf donderdagmiddag geopend voor het publiek. De schaatsen kunnen uit het vet!

westenholte_311_1.jpg

De ijsbaan van IJsvereniging Herfte Wijthmen Zalné (HWZ) in Herfte opent als eerste de poort, om 13.00 uur. De ijsbaan aan de Kuyerhuislaan is geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur en van 19.00 uur tot 22.00 uur. De ijsmeesters in Herfte hebben de baan gekeurd en goedbevonden. De ijsbaan van IJsvereniging WVF in Westenholte gaat 13.30 uur open. WVF laat weten dat er donderdagmorgen nog veel werk te doen op en rond de baan, maar dat daarna iedereen welkom is. De ijsmeester in Westenholte spreekt van een ‘superbaan’. De dikte van het ijs is 8 cm.

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Opwarming van de aarde is wel degelijk gaande. Dat wil niet zeggen dat het overal op de wereld warmer wordt ineen. Er ontstaan allerlei andere stromingen waardoor het op sommige plaatsen zelfs (tijdelijk) een stuk kouder (en in sommige andere gevallen warmer) kan zijn. Het boek Zes Graden is een goede tip als je meer wilt weten8)


    Maak melding

  2. Aan de hattemse kant zou je kunnen schaatsen hoorde ik ook vandaag. Aan de Zwolse kant tussen de IJsselbruggen nog niet. Bij oude IJsselbrug ligt zelfs in de uiterwaarden nog heel groot stuk open (schuin achter boerderij dubbeldam)


    Maak melding

Reageer