Indische Buurt maakt eigen ijsbaan

Zwolle – In de Indische Buurt sinds woensdag geschaatst op een eigen gemaakte ijsbaan. Aan de Bankastraat werd door de hulp van vele buurtbewoners en de medewerking van de gemeente en de brandweer een mooie ijsbaan aangelegd.

02-02-2012_ijsbaan_indischebuurt_bewaakt_01.jpg

In de Indische Buurt zijn blijkbaar veel creatievelingen, want hier werd woensdag naar aanleiding van een idee van één van de buurtbewoners, door vele vrijwilligers een ijsbaan gemaakt. Ook de gemeente Zwolle en de brandweer van Zwolle vonden het leuk om aan dit initiatief mee te werken. Het resultaat is daar, een heuse ijsbaan aan de Bankastraat in de Indische Buurt. Wat je al niet kunt doen met een beetje zand en plastic, en water uit de gracht van Zwolle?! Erg jammer was wel, dat de ijsbaan donderdagmorgen nog niet helemaal gereed was. De buurt hoopt dat er donderdagmiddag wel geschaatst kan worden.

02-02-2012_ijsbaan_indischebuurt_bewaakt_02.jpg

02-02-2012_ijsbaan_indischebuurt_bewaakt_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Wat een super initiatief 😀 Gaaf dat men het zo leuk met elkaar kan hebben, ik wens ze nog veel mooie vorstdagen. Ook leuk te lezen dat de gemeente en brandweer hebben mee geholpen 🙂

  Maar wat baal ik dan dat meteen eronder staat te lezen dat de boel is vernield…Er zijn potverdikkie ook altijd mensen, die het een ander niet gunnen en dus maar moeten slopen. >:( Ik zou mijn werkelijke gedachten maar niet neer zetten hier…maakt me zo kwaad dit >:( )


  Maak melding

 2. Wat zijn sommige reacties weer lekker kort door de bocht. Voor deze ene keer zal ik het door de vingers zien: het artikel hierboven is namelijk niet volledig.
  Maandagochtend is men gestart met het aanleggen van een klein ijsbaantje aan de Vlasakkers, dit deed men door de jeu-de-boulesbaan aldaar onder water te laten lopen. Woensdag is men aan het grotere werk in de Bankastraat begonnen en daarna is inderdaad het kleine baantje, wat niet zo goed dichtvroor, ‘gecontroleerd’ gesloopt.
  Zo, en nu jullie weer!:o


  Maak melding

 3. @ Admin/Prikkeprak: Kijk “misverstanden” omdat dit niet in de tekst van het nieuwsbericht stond

  ‘gecontroleerd’ gesloopt

  Bedankt voor de duidelijkheid Prikkeprak! Er is (wat dit betreft) ook helemaal geen – niet gunnen; – jaloezie, -tuig etc. Mooi; uit de wereld lijkt me.

  Misschien kan admin het nieuwsbericht aanpassen?


  Maak melding

 4. Voor de belangstellenden die graag even gezellig willen komen kijken of misschien zelf even een klein rondje wil schaatsen met kinderen of zonder kinderen. Zaterdag zal er ook een koek en zopie tentje staan gesponsord door COOP supermarkt, er zal dan voor een klein bedrag, snert, warme chocolademelk, gluhwein, halve rookworst en knakworsten te verkrijgen zijn. Iedereen is welkom. Groetjes iemand van de organisatie.


  Maak melding

 5. Oh en dat was ik nog vergeten trouwens, als je op mijn naam klikt kom je op de hyve pagina waar de meeste foto’s van dit leuke initiatief op staan, van opbouw tot schaatspret.


  Maak melding

 6. @ Marian

  Bericht door Prikkeprak, op 2 februari 2012 om 18:10
  @Dick, Marian kwam er niet mee, het nieuwsbericht is inmiddels aangepast. Dank @admin!

  Sorry dan… en belachelijk dat ik Admin zomaar onschuldig dacht >:(


  Maak melding

 7. Voor diegenen dit het initiatief hebben genomen en dit voor elkaar hebben gekregen en voor allen dit er aan hebben meegehopen, dikke pluim.Wij wonen er tegenover en het is geweldig om te zien en laten we eerlijk zijn dit kleine wintertje hoort er gewoon bij.


  Maak melding

Reageer