Veel animo Zwolse Schoolkampioenschap schaatsen

Zwolle – Maar liefst 21 Zwolse scholen en ongeveer 700 leerlingen doen a.s. maandag mee aan het Zwolse Schoolkampioenschap Schaatsen (60 meter sprint), voor kinderen uit de groepen 8 van de basisscholen!. Organisator SportService Zwolle kan nog hulp gebruiken. Dat mag ook een dagdeel zijn. Contact: Sanne Winkler via het telefoonnummer 038-4236686.

Naast het kampioenschap verzorgt voormalig schaatstopper Annamarie Thomas enkele schaatslessen. Het Zwols Schoolkampioenschap Schaatsen wordt gehouden op de ijsbaan van IJsvereniging Herfte-Wijthmen-Zalné (HWZ). Daar zal ook Annamarie Thomas de Zwolse leerlingen de fijne kneepjes van het schaatsen bijbrengen. Annamarie geeft al vier jaar schaatslessen voor de KPN Junior Schaatsclub van de KNSB. De schaatsclub is opgezet om kinderen te enthousiasmeren voor het schaatsen en ze te betrekken bij de schaatssport. Annamarie Thomas heeft zelf maar liefst zeven keer deelgenomen aan het WK allround. Op verschillende afstanden wist ze op het podium te eindigen. Ook heeft Annamarie podiumplaatsen behaald bij drie Olympische Winterspelen.

De schaatsdag voor Zwolse basisscholen duurt van 9.00 tot 15.00 uur en wordt georganiseerd door SportService Zwolle, in samenwerking met de KNSB, Schaatsvereniging Zwolle en IJsvereniging HWZ.Unox ondersteunt het evenement en verzorgt gratis broodjes worst voor de kinderen. De hele dag staat in het teken van actie, uitdaging en vooral plezier. SportService Zwolle hoopt zo veel mogelijk groepen 8 op de ijsbaan te mogen verwelkomen!

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Prachtige activiteit, en van alle tijden:

  winter 63: hoogste klas van toenmalige pr. Beatrixschool op de Pierik.
  Almelose Kanaal lag helemaal dicht ; dus schoolkampioenschappen schaatsen (sprint). Eén van onze klasgenoten woonde op een schip in dat kanaal waar de wedstrijd werd gehouden. Iedereen nog op houtjes, en de vraag of onze woonbootbewoner thuisvoordeel had, was niet an de orde.
  Maar, hij won wel! Achteraf werd ook bekend waarom. Zijn vader hoorde van de schaatswedstrijd, en haalde de avond daarvoor flink de vijl over de schaatsen van zoonlief, zodat die de volgende dag eerste werd, door “eenvoudig” hard te lopen op de schaats…..


  Maak melding

 2. Marga Bult (van RTV Twente toch?) vertelt ook grappig (bij Frits Spits op radio 2) over “winters van nu en vrogger”.

  On-topic: Of ze ook naar school is gegaan, werd me niet duidelijk.


  Maak melding

Reageer