Schaatsen zorgt voor veel ijspret op ijsbaan in Zwolle

Zwolle – Donderdagmiddag gingen de twee grote natuurijsbanen in Zwolle open voor de schaatsliefhebbers. Menigeen maakte daar al gelijk dankbaar gebruik van om hun eerste rondjes van 2012 te gaan schaatsen.

ijs_1.jpg
Henk de Groote is de eerste op de vijver in Park de Wezenlanden…

De ijsbanen waren niet het enige doelwit. Op de vijver van Park de Wezenlanden werd donderdag ook al geschaatst. Assendorper Henk de Groote stond in de nacht van woensdag op donderdag al op het ijs. De liefhebber van het schaatsen kon de drang niet weerstqaan om de plas in het stadpark te testen. Een met succes! Maar pas op, nog niet overal is het ijs betrouwbaar. Er ligt 5 – 8 cm ijs in de vijver, maar aan de oostzijde zijn twee grote windwakken. De vijver bij winkelcentrum De Dobbe in de Aa-landen ligt zelfs nog gedeeltelijk open. De gemeente Zwolle wijst erop dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar veiligheid.

ijs_3.jpg

https://youtu.be/-vHR_2AzeTo
Korte film van de ijsbaan van HWZ in Herfte…

ijs_4.jpg

ijs_7.jpg

ijs_5.jpg

ijs_6.jpg

ijs_2.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het water IN het Engelse Werk en de uiterwaarden tussen Krisman en IJsselbrug waren nog niet dichtgevroren vandaag. Behoorlijk grote wakken ook. Nog niet schaatsen daar dus. Water uiterwaarden zakt ook. Water loopt onder ijs weg aan de randen. Hopen dat di niet verder gaat


    Maak melding

Reageer