Bedenk een naam voor speelnatuur in Dieze

Zwolle – Kinderen en ouders werken in de Diezerpoort samen aan het ontwerp van een leuke aantrekkelijke groene speelplek aan de Kastanjestraat. Na de eerste sessie waarbij vooral creatief werd nagedacht over de invulling van het speelgroen, is in de tweede sessie het voorlopig ontwerp besproken.

In het ontwerp zijn 10 thema’s of beweegconcepten opgenomen (bijvoorbeeld verstoppen, opklimmen of balanceren). Bij de 10 thema’s werden ook bijpassende speeltoestellen gepresenteerd. Hieruit mochten de 27 aanwezige kinderen en 12 volwassenen een keuze maken. Ook dachten de kinderen na over regels voor de speelplek. Experts van onder andere de gemeente, zullen de keuzes nog op haalbaarheid en betaalbaarheid toetsen. De ouders zijn nu bezig met voorbereidingen voor de derde en laatste bijeenkomst waarbij het definitieve ontwerp voor de speelplek aan de hele wijk wordt gepresenteerd. Ook denken zij na over hoe en door wie de speelplek aangelegd en onderhouden kan worden. Bedenk een naam!

Op dit moment heeft de nieuwe speelplek nog geen naam. Kinderen uit de Diezerpoort zijn dan ook van harte uitgenodigd om een leuke naam voor dit bijzondere stuk speelnatuur te bedenken. Weet jij een leuke naam voor jouw toekomstige speelplek? Lever deze dan voor 21 februari in bij De Kat z’n Viool aan de Kastanjestraat 36. Wie weet wordt jouw naam dan straks uitgekozen!

Artikel delen:

Reageer