Onderzoek naar fietstunneltje bij Kamperpoort

De bouw van de parkeergarage Willemspoort in de herstructureringswijk Kamperpoort gaat bijdragen, dat er voldoende parkeerplaatsen zijn voor bezoekers aan onze historische binnenstad. Momenteel wordt in Zwolle gesproken over de aanleg van een voet- en fietsbrug tussen het Rode Torenplein en het Nietzmanneiland. Deze voet- en fietsbrug moet een snelle verbinding geven naar de binnenstad.

Swollwacht is van mening, dat er vanaf de parkeergarage Willemspoort naar het Nietzmanneiland i.v.m. de verkeersveiligheid een tunneltje zou moeten worden aangelegd. De gemeente Zwolle zou deze tunnel naar de voet- en fietsbrug op deze locatie moeten realiseren. De fractie vindt, dat voor – mogelijk – weinig méérkosten zou daar een tunneltje  kunnen worden aangelegd. Een tunneltje volgens Swollwacht veel verkeersveiliger zijn voor voetgangers, die vanuit de parkeergarage Willemspoort richting binnenstad willen lopen, dan wanneer deze de rijweg zouden moeten oversteken. Swollwacht wil daarom het college in Zwolle verzoeken een onderzoek te laten plaatsvinden naar de mogelijkheden voor een fietstunneltje en dit vervolgens in de verdere planvorming mee te nemen en uit te werken.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Wat is het Nietzmanneiland? Is dat het Noordereiland? Overigens zijn tunnels doorgaans stukken duurder dan bruggetjes.


    ⚠️ Meld

  2. Wie haalt het in zijn hoofd om een voormalig eiland bekend uit 1545 te verbinden met een voormalig Bastion. Laten ze bij de Gemeente Zwolle de ambtenaren eens verplichten de geschiedenis van de stad Zwolle eens te lezen. Er moet geen brug en ook geen tunnel komen.


    ⚠️ Meld

Reageer