Het weer: sneeuw

Zwolle – Vrijdag gaat het vanuit het noorden sneeuwen. In de middag bereiken de sneeuwbuien ook het zuiden van het land. Gemiddeld valt er een centimeter of 3, maar lokaal kan dit oplopen tot 6 centimeter. In de kustgebieden kan het morgen tijdelijk een graadje dooien, in de rest van het land blijft de temperatuur onder 0.

02-02-2012_weerfoto_thorbeckegracht.jpg
Thorbeckegracht / Aan de Stadsmuur

Zaterdag is het weer zonnig en koud met maximumtemperaturen ruim beneden het vriespunt in het hele land. Zondag vindt er een zwakke dooiaanval plaats. Dit levert mogelijk wat sneeuw op in het noorden en westen, maar tot overtuigende dooi komt het niet. De eerste helft van volgende week houden we droog en zonnig winterweer met lichte vorst overdag en matige tot strenge vorst in de nachten. Halverwege de week staan er nieuwe dooiaanvallen op het programma. In hoeverre deze wel succesvol zullen zijn is nu nog onduidelijk.

buienradar_3_feb_09.15_uur.jpg

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Een dik pak sneeuw zal het voor zwolle niet worden. neemt niet weg dat het oppassen geblazen is op de weg en hier en daar verraderlijjk glad kan worden.

  fijne dag ……. 🙂


  Maak melding

 2. als je naar buienradar kijkt dan zou je die conclusie kunnen trekken ja 😉
  een beetje sneeuw zou voor het wintergevoel geen kwaad kunnen.
  temperatuur is nu wel aan het stijgen. zitten nu op -5,4 en stijgende.
  even een half uurtje afwachten nog


  Maak melding

 3. Sovisie…toe maar. Voor al uw teksten. Of ze nu geschreven moeten worden of herschreven.

  Sophie, je gaat maart-juni college geven (tenminste ‘verzorgen’)? Lees ik bij je bezigheden.
  Dat is natuurlijk niet voor iedereen toegankelijk?  Maak melding

 4. Naast allerlei technische info over (semi) automatische stuwen en gemalen en over het waterpeil, voeren we dagelijks overleg met de ijsverenigingen in de Kop van Overijssel.
  Over de te houden toertochten.
  De 1e officiële melding is binnen van de Blokzijlermerentocht op a.s. Zondag.

  DE WINTER IN DE KOP  Maak melding

 5. Beter was: We wisselen allerlei technische info over (semi) automatische stuwen en gemalen en over het waterpeil uit, in deze periode van het jaar. Daarnaast overleggen we dagelijks met de ijsverenigingen in de Kop van Overijssel.
  Over de te houden toertochten.
  De 1e officiële melding is binnen van de Blokzijlermerentocht op a.s. Zondag.

  DE WINTER IN DE KOP

  ——
  10:09 was dan ook geknipt uit een intranet-stukkie 🙁


  Maak melding

 6. Joepie sneeuw.
  Maar het zijn zeker niet de eerste vlokken van 2012. Kennelijk zijn jullie afgelopen zondagavond/nacht vergeten. Het was niet veel maar het sneeuwde wel degelijk. Maar vandaag lijkt het er meer op, fantastisch!


  Maak melding

 7. >:( blaagje, dat dacht ik al toen ik net door de aardige laag sneeuw fietste. De Overijsselse Merentoch (200 kilometer lang) s nog nooit gehouden. In 1997, toen wel de laatste Elfstedentocht werd verreden, was het op een haar na zo ver, maar de dooi viel te vroeg in.


  Maak melding

Reageer