Zevende Gemeenschapskring komt in Berkum

Zwolle – Dinsdag 7 februari start om 19.30 uur in de Ichthuskerk aan de Campherbeeklaan 69 de Gemeenschapskring “ Hart voor Berkum “. Het is de zevende gemeenschapskring in Zwolle. Iedereen vanuit de wijk Berkum is welkom om meer te horen over deze Gemeenschapskring.

Berkum is vanouds een wijk waar gemeenschapszin nog een belangrijke rol speelt, veel Berkumers kennen elkaar en zijn bij elkaar betrokken. Natuurlijk is de individualisering ook Berkum niet voorbij gegaan. Mink de Vries: "Toch heerst er in Berkum, maar ook in Westenholte, een andere cultuur dan in de andere, meer stadse wijken van Zwolle. De gemeenschapskring wil daar graag bij aansluiten, en dat wat er aan sociale betrokkenheid al is, versterken. Tijdens de City Battle van afgelopen woensdag bleek al dat de meeste ideeen in Zwolle zijn opgebouwd rond de waarden gemeenschap en verbinding. Waarden die deel uit maken van de identiteit van Zwolle naast bijvoorbeeld water, vrijheid, eenvoud(gewoon Zwolle ! ), zorg en leren. "Trendvolgers in Nederland en Europa geven juist deze waarden aan als waarden van de toekomst. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar crisis heeft Zwolle vaak goed gedaan."

"In deze maanden worden vooral de fundamenten gelegd van de gemeenschapskringen. Dat zal gebeuren in alle wijken van Zwolle. De voorlopig laatste gemeenschapskring, de vijftiende, krijgt half mei gestalte in het Veerallee kwartier en de Kamperpoort. Vanuit het fundament worden de gemeenschapskringen langzaam opgebouwd, stap voor stap en passend bij de wijk."

"Op dit moment vallen er vele zekerheden weg vanwege de bezuinigen. Gemeenschapskringen zijn nu bezig in kaart te krijgen waar precies gaten vallen in de zorg, het onderwijs, de economie, cultuur,en bij de maatschappelijke organisaties. Nieuwsgierig geworden ? U bent welkom 7 februari om 19.30 uur in Berkum. "

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer