Overval op vrouw bij begraafplaats Kranenburg

Zwolle – Een 23–jarige inwoonster uit Zwolle is op donderdag 2 februari rond 13.25 uur, op het terrein van de begraafplaats Kranenburg aan de Bergkloosterweg, overvallen.

politie_logo_4.jpg

Het slachtoffer liep over het pad in de richting van de hoofdingang van de begraafplaats. Hier werd zij aangesproken door twee onbekende mannen die tegen haar schreeuwden, dat zij geld wilden hebben. De mannen grepen haar tas maar het slachtoffer verzette zich hier tegen. Zij werd hierop zowel in haar gezicht als in haar buik geslagen. De verdachten hebben uiteindelijk geld uit haar portemonnee gehaald en 2 bankpassen. Vervolgens zijn ze er snel vandoor gegaan. Het slachtoffer kent de verdachten niet maar kon het volgende signalementen opgeven: Het betroffen 2 blanke lange mannen. Eén sprak Nederlands en de andere een buitenlandse onbekende taal. Ze droegen beiden donkere jassen, heupmodel en hadden ook beiden gympen aan. Een van de verdachten had veel ringen aan één hand en de andere verdachte droeg een fel groen/gele broek. De geschatte leeftijd bedraagt 25 à 30 jaar.

Het slachtoffer klaagde over pijn in haar buik en had een zeer opgezwollen gezicht. Zij werd voor medische behandeling overgebracht naar de 1e hulp van het ziekenhuis. Mensen die getuigen zijn geweest van de overval, of rond het tijdstip nabij de begraafplaats iets verdachts hebben gezien, of op basis van het signalement de verdachten menen te kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Die twee blanke (gelukkig?) mannen waren dus speciaal naar de begraafplaats gegaan om daar hun slag te slaan. Hoe laag is dat?
  Ik schreef ‘gelukkig’ omdat de ‘gevreesde’ allochtonen dat doel op die locatie niet (willen) kennen.
  Wat mij betreft moghen dit soort bewuste acties harder bestraft worden dan nu het geval is! Dat mag wel dubbel!! Ik bedoel, een overval bij een begraafplaats vind ik anders dan één uur ’s nachts op de Voorstraat. Natuurlijk is geen van beide te tolereren.


  Maak melding

 2. Blanke mensen kunnen ook buitenlanders zijn. Een van die daders sprak met buitenlands accent dus het kunnen makkelijk poolse of roemenen zijn. Vindt deze overval erg laf en die daders hebben totaal geen gevoel. Maandje vast zetten? nee, met eerste trein naar land van herkomst (mocht dit van toepassing zijn) of als ze nederlanders zijn.. 5 jaar vast zetten.


  Maak melding

 3. Wat intens triest, je komt daar al niet voor je plezier, maar met verdriet, en dan overkomt je dat.
  Dus Kranenburg bezoeken kun je ook maar beter niet meer alleen doen.
  🙁 En inderdaad zal het wel iets met Poelen of Roemenie te maken hebben :'(


  Maak melding

 4. Als het blijkt dat dit door Polen en/of Roemenen (of ander oostblok tuig) is gedaan, dan moeten we maar weer snel de grenzen sluiten voor dat soort tuig!!!!


  Maak melding

 5. Bericht door marian, op 3 februari 2012 om 13:24
  Weten die Roemenen dan Kranenburg te vinden?? Dat lijkt mij sterk.

  Nee, die weten alleen dat je er iemand kunt beroven.:'(


  Maak melding

 6. Ik weet niet of je de ene overval nog erger kan noemen dan de andere, maar zo voelt dit wel. Wat een hersen- en gevoelloos volk dat dit doet!

  Inbraken bij familie van overledenen, autokraken tijdens de uitvaart, koper van oude graven jatten. Zorgwekkend dat er ‘mensen’ die echt geen grenzen meer lijken te kennen.


  Maak melding

 7. diep en diep triest dit>:(>:(>:(>:(>:
  en je moet ze niet op de trein zetten en dan weg sturen, maar op de rails leggen en dan pas de trein wegsturen 😮


  Maak melding

Reageer