Waarschuwing voor gladheid in Zwolle

Zwolle – Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid op de wegen door de sneeuwval. In het hele land zijn strooiploegen bezig om de wegen begaanbaar te houden.

07-01-2010_zoutopslag_rova_2.jpg

De ROVA in Zwolle is in de loop van de vrijdagmorgen voor de tweede keer op pad gegaan om te strooien, maar nu met sneeuwschuivers op de wagens om daarmee zoveel mogelijk gladheid te voorkomen. Eerder op de dag gaf het KNMI een waarschuwing voor extreem weer in het midden en westen van het land. Er kan daar zo’n drie tot vijf centimeter sneeuw vallen. De sneeuw trekt in de loop van de dag van het noorden naar het zuiden. Rond 16.00 uur zal het sneeuwen stoppen in Zwolle.

sneeuwschuiver.jpg
Foto: Ties v.d. Heide

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Ik hoop dat ze nu eens de fietspaden achter de bushaltes eens schoonmaken het is levengevaarlijk asl je met je fiets over de rijbaan omdat het fietspad niet meer begaanbaar is door de sneeuw.


  Maak melding

 2. Net in Meppel kon ik lekkerder opschieten als de auto’s. Gewoon grotendeels in het autospoor. Op de fiets hoef je niet zo behoedzaam te manouvreren…..moet je ’t wel een beetje kunnen natuurlijk 8)


  Maak melding

 3. Update:

  De ROVA gaat vrijdagavond een grote veeg/borstelronde houden en ze en leggen extra zoutlaag op de wegen. Zo probeert de ROVA aanvriezing van sneeuw te voorkomen


  Maak melding

 4. @ Ingrid, nee dit keer met de auto. Vanmiddag in Meppel, op de dienstfiets, viel me het ook erg mee. Al werd me het zicht soms ontnomen door heerlijk dikke sneeuwvlokken.


  Maak melding

 5. Ja, vond ik wel. Wat rustiger aan doen natuurlijk. Maar vond bijvoorbeeld dat de auto voor me, wel overdreven rustig reed. Dat gedrag zie je ook vaak al het (hard) regent. Volgens mij veroorzaakt dat nog eerder problemen/ergernissen dan wanneer niet spastisch gereageerd zou worden op Nederlandse weersomstandigheden.


  Maak melding

Reageer