Stripboekenbeurs komt naar Zwolle

De stripboekenbeurs zal dit jaar op 12 mei 2007 plaatsvinden in de IJsselhallen te Zwolle!

Omdat de organisatie het 10-jarig bestaan van de beurs viert zal het evenement in het teken staan van feest! Ze pakken groots uit met veel (nationale en internationale) tekenaars, veiling, speciale beurseditie en nog veel meer. Ook zal Dik Bruynesteyn een signeersessie geven in de stand van het Nederlands Stripmuseum.

Workshop door Dik Bruynesteyn

Op 7 juli van dit jaar wordt Dik Bruynesteyn 80 jaar en natuurlijk moet dat ook op onze beurs worden gevierd. Exclusief voor de beurs zal Dik Bruynesteyn een workshop geven. Hij zal tijdens de workshop de ontstaansgeschiedenis van Appie Happie toelichten. Daarbij zal hij ingaan op het nieuwe album van Appie Happie “Appie Happie terug van weggeweest”. Dit album, dat het eerste is sinds 1985, zal in juni verschijnen en is volgens Dik “het beste werk wat ik ooit gemaakt heb”.

Eddy Paape signeert in Zwolle!
De organisatie is trots om te mogen melden dat één van de grootmeesters van het stripverhaal, Eddy Paape in Zwolle komt signeren. Eddy Paape, geboren in 1920, stond samen met Franquin, Wille, Jije en Morris aan de basis van het succes van het weekblad Robbedoes. Hij werd bij het publiek bekend met strips zoals Jan Kordaat, Oom Wim, Flip Flink en later Luc Oriënt.

Tijdens de beurs is het mogelijk een tekening te laten zetten in een boek van de tekenaar. Ook zijn er originele platen van hem op de beurs te koop. Gezien zijn hoge leeftijd is het bijzonder dat Eddy Paape speciaal voor onze beurs naar het noorden afreist!

 

Artikel delen:

Reageer