Zwols ijs nog steeds onbetrouwbaar

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft de ijsdikte van een aantal waterpartijen in de stad gemeten. De meetresultaten van vrijdag waren dat het ijs, ondanks de gemiddelde ijsdikte van 4 – 9 cm, in alle vijvers nog altijd onbetrouwbaar is! Door sneeuwval is er naar verwachting minder ijsaangroei dan de afgelopen dagen. Doordat het ijs besneeuwd is, zullen slechte plekken niet tot nauwelijks zichtbaar zijn.

Het ijs op de vijver in Park de Wezenlanden is hier en daar al 10 cm. dik, aan de oostzijde van de vijver in het park zijn nog altijd twee grote windwakken waar nu 2 cm. ijs op ligt. Op de grote vijver bij de Dobbe in de Aa-landen zijn twee grote windwakken aan winkelcentrumzijde en achter het eiland. In de Wavin-vijver in de wijk Holtenbroek zijn twee windwakken nog niet dicht door bronnering. In het Engelse Werk zijn op de vijver vier windwakken en een gedeelte aan de spoorzijde is nog niet geheel dicht (ijsdikte 2 – 3 cm). In de vijver bij het Argonautplantsoen (tegenover De Bierton in Zwolle Zuid) zijn achter de brug en aan de bebouwingzijde twee windwakken, waarvan er één gesloten (2,5 cm ijs) en één nog enkele vierkante meters open is. De vijver in het Ittersumpark telt drie windwakken, en die zijn nu gesloten (1,5 – 2 cm ijs). Bij het Stadshagenpark (bij winkelcentrum) ligt 7 – 9 cm ijs met een niet gesloten windwak.

De gemeente Zwolle wijst erop dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar veiligheid. De natuurijsbanen in Herfte (Kuyerhuislaan) en Westenholte (achter Het Anker) zijn geopend.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. 😮 Heb voor 18:00 toch enorm veel mensen (veel kinderen in Stadshagen) op het ijs gezien. Was er al snel van overtuigd dat de ijspret het weer van de sneeuwpret had gewonnen.


    Maak melding

Reageer