Jos Kamphuis en Berrie van Duuren erelid der Eileuvers

Zwolle – Tijdens de Buitengewone Hofvergadeting van de jubilerende carnavalsvereniging De Eileuvers zijn Jos Kamphuis en Berrie van Duuren benoemd tot ereleden van de vereniging. Beiden hebben een lange staat van dienst binnen de vereniging.

 erelid_berrie_van_duuren.jpg
Berrie van Duuren. Foto’s: Rodrigo Leal Nunes

Berrie Van Duuren was in de jaren ’70 al betrokken bij het kindercarnaval en later maakte hij deel uit van de Senaat van de vereniging. Een groot aantal jaren was Berrie vice-voorzitter en hij nam enkele jaren het voorzitterschap waar. De laatste jaren heeft hij met veel elan het grote feest ter gelegenheid van 55 jaar carnaval in Sassendonk op poten gezet. Met zijn enthousiasme heeft hij vele in de stad achter de plannen weten te scharen om er een groots gezamenlijk carnavalsfeest van te maken. Jos Kamphuis kreeg het carnaval met de paplepel ingegoten. Zijn vader was eigenaar van een aantal horecagelegenheden waar vanaf 1967 carnaval werd gevierd. In 1994 werd Jos gevraagd om Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk te worden. Dat werd het begin van langdurige en intensieve carrière binnen de vereniging.

erelid_jos_kamphuis.jpg
Jos Kamphuis 

Hij was tussen 1997 en 2004 voorzitter van de vereniging. Jos is kennisbank en vraagbaak voor velen, controleur van draaiboeken, kritisch volger van het reilen en zeilen van alles binnen en rond de vereniging. Jos Kamphuis geldt als perfecte ambassadeur van Eileuvers en Sassendonkse carnaval.

Artikel delen:

Reageer