Sassendonk bestaat 55 jaar

Zwolle – Zaterdagmiddag is op het Grote Kerkplein in Zwolle het feest ter ere van het 55 jarig bestaan van Sassendonk van start gegaan. Na een carnavaleske optocht van de IJsselhallen naar de binnenstad van Zwolle werd er op het stadsplein een defilé afgenomen door burgemeester H.J. Meijer en wethouder N. Vedelaar. Speciale gast was de eerste Stadsprins die in 1957 aantrad, vorst Bennos I.

55_jaar_sassendonk_4.jpg

Diverse groeperingen, verenigingen en blaaskapellen deden aan de optocht door Zwolle mee. Na een rondgang over de Melkmarkt, Diezerstraat, Gasthuisplein en Oude Vismarkt werd onder leiding van stadsomroeper Peter Vader op het Grote Kerkplein de aftrap gegeven voor het jubileumfeest. Horecaman Sander Dol deed dat door het sjabreren van een fles champagne. Vervolgens werd er getoost op 55 jaar Sassendonk. Voor de jeugd en de verstandelijke gehandicapten was het zaterdagmiddag groot feest in de IJsselhallen. Naast een kindercarnaval is er vanaf 20.00 uur voor de ouderen een feestelijk avondvullend programma in de IJsselhallen waar toegangskaarten voor noodzakelijk zijn.

img_6045_1.jpg

55_jaar_sassendonk_7.jpg
Speciale gast Vorst Bennos I

55_jaar_sassendonk_9.jpg

Eind 2009 zijn zo’n 30 mensen bij elkaar gekomen om te brainstormen over een groots gezamenlijk evenement rondom het 55 jaar carnaval in Zwolle (Sassendonk). De ideeën zijn door een werkgroep uitgewerkt en in augustus 2010 is de Stichting 55 jaar Sassendonk opgericht. In deze stichting hebben de volgende personen zitting in het bestuur: Berrie van Duuren (Voorzitter), Hans Platje (Secretaris), Martin van Thulden (Penningmeester), Martin Koekenberg (PR & Communicatie) en Peter Vader (Programma).

img_6041_1.jpg

img_6052.jpg

De stichting wordt ondersteund door een comité van aanbeveling, daarin hebben zitting: Henk Jan Meijer, Hans Paul Visscher, Ton ter Bekke, Louis van Daalen, Wichert aan het Rot, Sjef Evers & stadsprins in functie (momenteel Prins Fit I).

55_jaar_sassendonk_11.jpg

 55_jaar_sassendonk_1.jpg

55_jaar_sassendonk_3.jpg

55_jaar_sassendonk_2.jpg

55_jaar_sassendonk_5.jpg

55_jaar_sassendonk_8.jpg

55_jaar_sassendonk_10.jpg

 55_jaar_sassendonk_12.jpg
Een mooie penning van het Prinsentreffen uit Nijmegen…

55_jaar_sassendonk_13.jpg
De eerste en de laatste Stadsprins naast elkaar. Alaaf!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer