Volkstuinen parallelweg besparen

Het oude spoorwegemplacement in Zwolle kan goed gebruikt worden voor het aanvoeren en stallen van bouwmaterialen bij de aanleg van de Hanzelijn. Zo kunnen de volkstuintjes aan de Parallelweg worden gespaard. Dat zegt  de fractie van GroenLinks/De Groenen in Zwolle. 

Anneke Nusselder van deze partij wil dat de gemeente die optie voorlegt aan ProRail. De volkstuintjes moeten deze zomer verdwijnen omdat Prorail de grond nodig heeft voor de bouw van de Hanzelijn.

Bron: RTV Oost

GL/DG acht het niet realistisch om de grond na het vertrek van Prorail weer biologisch te bebouwen. In de beantwoording van de schriftelijke vragen van Swollwacht lezen zij dat de aandacht van de gemeente vooral is gericht op alternatieve locaties voor de tuinen en niet zozeer op alternatieve manieren om het vervoer van ProRail te regelen. GL/DG is bekend dat er op het naastgelegen spoorwegemplacement oude roestige wagons staan die op de nominatie staan om gesloopt te worden.

GL/DG heeft de volgende vragen aan het college:

1.        Waarom komt Prorail pas zo laat met het plan om het vervoer over de tuingrond te laten plaatsvinden?

2.        Hoeveel sporen van het spoorwegemplacement worden ’s nachts niet gebruikt door de NS?

3.        Is het u bekend dat het emplacement ook gebruikt wordt als stalling voor oude treinstellen die gesloopt zullen worden en die dus ook elders gestald kunnen worden?

4.        Bent u bereid om aan ProRail de toezegging te vragen om de komende jaren geen oude roestige wagons op het emplacement te stallen, zodat er alleen nog maar sprake is van hoogwaardig gebruik van de ruimte?

5.        Bent u bereid er bij Prorail op aan te dringen om de aanvoerweg over het huidige emplacement te laten lopen?

Anneke Nusselder

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Aan de andere kant van de sloot zijn nog weilanden zat voor wat volkstuintjes. Bepaald gezellig heb ik het daar overigens nooit gevonden.. ouwe troep.


    Maak melding

Reageer