Zwolle viert 55 jaar Sassendonk

Zwolle – Sassendonk bestond zaterdag 4 februari 55 jaar, en dat moest gevierd worden! Zaterdagmiddag vond op het Grote Kerkplein de start voor de festiviteiten plaats. Voor de gelegenheid werd de IJsselhallen voor een groot feest gereserveerd. Zo’n 1.300 zotten waren zaterdagavond in de Zwolse evenementenhal te vinden. Ze gingen helemaal uit hun dak!

sassendonk_55_8.jpg

In de IJsselhallen werd feest gevierd met vele artiesten en kapellen waaronder Kiekt Zoere Dopp’n, Pardoes, de dansmariekes, Le Bombardon, Tante Kippe, Thats All, De Wodkapel, Parremetöse, Harm Wolters en Mulder & Mulder (helft vroegere duo De Havenzangers). Deze zaterdag stond voor de carnavalliefhebbers volledig in het teken van 55 jaar carnaval in Zwolle, 55 jaar Sassendonk.

sassendonk_55_2.jpg

sassendonk_55_5.jpg

sassendonk_55_7.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

sassendonk_55_13.jpg

sassendonk_55_1.jpg

 sassendonk_55_4.jpg

sassendonk_55_16.jpg

sassendonk_55_15.jpg

sassendonk_55_3.jpg

sassendonk_55_10.jpg

sassendonk_55_11.jpg

sassendonk_55_12.jpg 

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Ik ben net terug, en het was ontzettend gaaf. Wat een sfeertje!! Het was niet besloten, want je kon gewoon een kaartje voor 11,55 euro kopen. Jammer dat je dat niet wist 😉
  Mooie foto’s ook! En het filmpje is ook sfeervol. Prachtig!!


  Maak melding

 2. Volgens mij is Ja-tja de enigste die niet wist dat je een kaart kon aanschaffen in de diverse Zwolse cafee’s. of moeten we Louis Van G. herhalen………..;)8)


  Maak melding

 3. Het feest is hier wel aangekondigd geweest en het stond ook in de agenda op deze site. Wel is het denk ik zo, dat het een bepaalde vaste kern is die elke keer weer met z’n allen naar de carnaval gaat. Je ziet nl. vaak dezelfde gezichten. Sassendonk mag wat dat betreft wel wat meer open zijn.


  Maak melding

 4. de fotos zien er ind beter uit als smiddags bij de jeugd,
  smiddags was de zaal veeeeeeeeel te groot… maar mijn zoon heeft zich welvermaakt en dan geniet je als ouder toch ook
  😉


  Maak melding

 5. dat klopt sm voor de kinderen was het leuk maar weinig kits de zaal was te groot daar voor.
  het avond programma was pas op het laats gezellig,in begin leek het kappelenfestival!!!,en er liepen die avond 3 hele vervelende mannetje rond die met water pistooltje en balonnen met deeg mensen in de zaal lastig te vallen die zijn laat op de avond de zaal uit gezet en terecht!!!


  Maak melding

 6. Het was jammer dat er pas laat op de avond gekozen werd voor optreden ala Harm Wolters, daardoor kwam de stemming er pas laat in.
  Vond het optreden van het helaas stoppende parametössie (weet niet of ik dit goed schrijf) erg indrukwekkend. In één woord geweldig.


  Maak melding

 7. Ingrid, ik ben wel bij het jubileumfeest geweest.
  Het is me duidelijk dat een select groepje zakenlieden de dienst uitmaken. Ik bedoel, Peter Vader profileert zich steeds meer (om willen van promotie van naam en zijn bedrijf), hij sleept Sander Dol bij de opening, want die mag ook meesnoepen van de publiciteit. Je kan alleen maar de cd van FeestFeest kopen bij de vrienden van P. Vader, De Casteleyn en Rits Inn en ga zo maar door >:(
  Het toppunt is dat de Prins en adjudant Spik totaal geen oprechte vreugde uitstralen. In de wandelgangen sms-en en twitteren ze zich rot, en lopen verder verveeld rond. Ze hebben er zichtbaar niets mee!


  Maak melding

 8. @ sassie, alleen hier thuis vieren ze (zonder club), vierde vrogger ook. Leuk feest maar heb niet zoveel met al die clubs….Dit lijkt me dodelijk, je bent vast niet de enige die het opviel 😮

  Ze hebben er zichtbaar niets mee!  Maak melding

 9. @sassie, ik heb ook gisteravond voor het eerst de stadsprins en zijn adjes live meegemaakt, en vond ook niet dat ze enthousiast overkwam. Jammer inderdaad.
  En Peter Vader, vind dat zo ondertussen ook een beetje te veel Peter Vader worden in Zwolle, maar ja ook bij hem moet er brood op de plank komen, en dat kun je hem dus niet kwalijk nemen.
  En Sander Doll, wist niet eens dat hij het was, zal er wel als afgevaardigde van de horeca Zwolle hebben gestaan.

  En de cd feestbeest, is dat het nummer dat door Wolters en Vader is opgenomen voor het goede doel, wist niet eens dat je hem daar kon kopen. Maar helaas is het zo dat ook bij carnaval de commercie de overhand gaat krijgen.
  Dat was ook al zo toen mijn jongste zoon voor een paar jaar terug adjudent was bij de stads jeugdprinses.


  Maak melding

 10. Vind de foto’s mooi!
  Slap gelul over commercie en zo vind ik niet mooi…
  Was er niet bij gisteravond maar ga over 2 weken helemaal los….. me eigen feessie met vrienden vieren masker op en lekker 5 dagen alleen Sassendonk!!!:D:P8):-*;):):)


  Maak melding

 11. @Mooi, ik denk dat je eigen feestje vieren met vrienden ook het leukste is tijdens carnaval. En de rest………… lekker belangrijk.  Maak melding

 12. de cd is te koop en de opbrengst gaat geheel naar stichting Linda,voor onderzoek naar Melanoom,dus heel goed doel .Teveel Peter Vader hoor ik tegenwoordig vaak,maar laat anderen het dan doen.


  Maak melding

 13. maar laat anderen het dan doen.

  @Wichert, denk jij dat Peter dit “vrijwillig” doet? Ik denk dat dit voor hem zijn werk is. Maar verbeter me wanneer ik het fout heb.

  Dat de cd te koop is, dat begreep ik en dat kon gisteren ook in de zaal. En ik vind de stichting Linda prima. Maar waar hij verder in Zwolle te koop is?


  Maak melding

 14. beste mensen, wees eens positief en kijk vooral naar jezelf. Azijnpissers zijn er al genoeg. Wij vonden het een prachtig feest en hebben genoten. Als je dan ook nog carnavalsmuziek wil downloaden: op onze website is ons jubileumlied van onze CD gratis te downloaden.

  tot over 14 dagen …………


  Maak melding

 15. Kiekt: Zoere doppen, ik ben positief en kijk naar mezelf. Maar een eigen mening hebben is toch niet mis mee. Die geef jij hier toch ook.


  Maak melding

 16. ingrid de cd is o.a bij rits-inn te koop.
  ieder viert karnaval op zijn manier ,ik hou ook niet van die grote menigte maar dit was een uitzondering 55 jaar wilden ze eens wat anders.Waar ik het meeste van genoten heb is de blijheid en het feest die de gehandicapte medemens er van gemaakthebben,daar straalt plezier uit en die mopperen niet .hulde voor de begeleiders


  Maak melding

Reageer