Het weer: koude wind

Zwolle – Zondag bepaalt bewolking het weerbeeld. In het uiterste westen kan wat lichte sneeuw vallen, maar veel stelt dit niet voor. De wind draait richting het zuiden en trekt aan tot matig boven land, vrij krachtig aan zee. Ondanks dat de temperatuur hoger uit komt dan vandaag, tussen -2 en -4, voelt het door de wind morgen toch een stuk kouder aan.

04-02-2012_weerfoto_stadsgracht.jpg
Stadsgracht

Maandag probeert een storing het Europese continent op te komen, maar het hogedrukgebied geeft flink tegengas. Vooral in het westen en noorden overheerst de bewolking en kan er sneeuw vallen. In het oosten en zuiden is er iets meer ruimte voor zon en zijn de sneeuwkansen beduidend kleiner. In het uiterste westen kan het misschien even dooien. Elders blijft de temperatuur onder nul. Dinsdag nemen de hogedrukinvloeden weer toe en maakt de bewolking plaats voor zon. Overdag vriest het licht, in de nacht matig tot streng. De dagen daarna blijft het overwegend droog en koud winterweer. Pas aan het einde van de werkweek kan het overdag weer tot dooi komen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Kan iemand mij vertellen waar je kunt vinden of je veilig op de Dobbe kunt schaatsen. Gisteren avond brande er geen verlichting. Maar toch lijkt het alsof de baan geveegd is. Of is dit een restant van de vrijwillige veeg oefening?


    Maak melding

  2. Op de site van de gemeente staat dat het nog niet veilig is. Maan inmiddels heeft het al weer 2 nachten streng gevroren. Dis morgenochtend zal er wel weer gemeten worden. Wanneer zij het veilig vinden wordt er verlichting geplaatst. Park Weezenlanden werd er vanmorgen ook al volop geschaatst.


    Maak melding

Reageer