Gratis seniorentaxi naar het Seniorencarnaval

Zwolle – Dankzij de samenwerking tussen Stichting De Gasthuizen en Carnavalsvereniging De Eileuvers kunnen senior Sassendonkers ook dit jaar weer gratis gebruiken maken van de seniorentaxi, om zich op zaterdagavond 11 februari naar en van het Seniorencarnaval te laten vervoeren. In dit carnavalsjubileumjaar heeft Stichting De Gasthuizen zelfs besloten om extra geld voor de seniorentaxi, zodat nog meer Sassendonkers op leeftijd van deze dienst gebruik kunnen maken.

Sassendonkers van 55 jaar of ouder kunnen in de voorverkoop een gratis Taxistrippenkaart vragen en telefonisch voor 7 februari met RM-Taxi een afspraak maken over het halen en brengen. Per adres kan een senior Sassendonker tot 3 (ook niet senior) mede passagiers mee laten rijden. De voorverkoop start 23 januari bij Rits-in aan de Assendorperstraat en bij fietsgoed.nl Scholten aan de Luttekestraat en de Belvederelaan.

Vorig jaar is de seniorentaxi, na jaren afwezigheid, weer in ere hersteld. Het echtpaar Haverkort dat vorig jaar gebruik maakte van de Seniorentaxi: ‘Het rijden in het donker gaat niet meer zo makkelijk als vroeger, en de seniorentaxi is dan een fijne oplossing om ons veilig in carnavalsfeest te storten. Dit jaar doen we dat zeker weer, want de afspraak is zo gemaakt en de taxi was precies op tijd!’

Achtergrond informatie

Het Seniorencarnaval wordt jaarlijks georganiseerd door CV de Eileuvers op de zaterdagavond voorafgaand aan het carnavalsweekend. CV de Eileuvers beoogt hiermee de senior Sassendonker, die misschien niet meer de energie heeft om zich in de carnavalsdrukte te storten, toch nog het carnavalsfeest te kunnen laten vieren. Maar ook de niet senior Sassendonker weet dit feest te vinden om te genieten van het gevarieerde en creatieve feestprogramma.

Stichting De Gasthuizen stelt financiële ondersteuning beschikbaar voor vereniging en clubs die activiteiten organiseren voor senioren in Zwolle. Zie ook www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer