Eén hulpverlener voor multiproblemen Palestrinalaan

Zwolle – Huishoudens in de Palestrinalaan met multiproblemen, krijgen vanaf nu nog maar met één hulpverlener te maken. Want het project ‘ZorgSaam in de Palestrinalaan’ wordt nu in de praktijk uitgevoerd. In januari hebben de eerste gezinnen kennis gemaakt met de nieuwe manier van werken.

In september 2011 hebben 23 hulpverlenende organisaties een samenwerkings-convenant ondertekend. Doel is om huishoudens met multiproblemen in de flats aan de Palestrinalaan in Holtenbroek effectiever en efficiënter te helpen. De insteek is één gezin, één aanpak en één hulpverlener. De bewoners krijgen hulp van één professional die vanuit de verschillende disciplines wonen, werk, welzijn en zorg de gezinnen ondersteunt.

Andere wijze van hulp bieden
In de afgelopen maanden is de nieuwe werkwijze zorgvuldig voorbereid. De betrokken organisaties moeten op een andere manier hulp bieden dan dat zij gewend zijn. ZorgSaam werkt over de organisaties heen. Alle hulpverleners zijn vanuit hun eigen organisatie vrijgemaakt voor dit project.

Meer regie voor hulpvrager

Voor een bewoner van de Palestrinalaan met veel problemen, maakt het niet meer uit bij welke organisatie hij aanklopt voor hulp. Hij komt vanaf nu bij hetzelfde team uit. Het doel is dat de hulp beter aansluit bij de hulpvraag, zodat de bewoner meer regie krijgt over zijn eigen leven.

ZorgSaam loopt tot eind 2013. Bij de eindevaluatie wordt gekeken of deze werkwijze verder over Zwolle kan worden uitgerold.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer