Tóch dance in de binnenstad van Zwolle

Zwolle – Een proefperiode van één jaar om te ervaren of de nieuwe uitgangspunten voor grote evenementen in de Zwolse Binnenstad afdoende zijn om de balans tussen wonen, werken en feesten te bewaken. Dat is de uitkomst van het gesprek tussen de evenementenorganisatoren, ondernemers en vertegenwoordigers van binnenstadsbewoners en de gemeente Zwolle over het houden van grote evenementen in de binnenstad.

“In aanloop naar de nieuw te verschijnen evenementennota ontstond discussie over het al dan niet houden van dancefeesten in de binnenstad. Aan de hand van deze discussies ben ik met de betrokkenen om tafel gegaan en hebben we nog eens goed doorgepraat”, aldus wethouder René de Heer. Bij houden van evenementen in de binnenstad, wordt met name ook aandacht besteed aan het specifieke karakter van de historische binnenstad. “De kleinschaligheid hiervan, de monumentale uitstraling en de relatief beperkte ruimte op straten en pleinen werkt beperkend op de aard en omvang van evenementen”. Met dit als uitgangspunt wordt een evenement, of het nu een dancefeest of een metalconcert is, getoetst aan een viertal criteria.

1. de locatie moet een geschikt decor zijn.

2. er moet balans zijn tussen woongenot en (over)last evenementen;

3. er is geen uitsluiting van een bepaalde muziekstroming;

4. er moet een evenwichtige balans zijn als het gaat om evenementonderdelen binnen een grote gebeurtenis als Stratenfestival of Koninginnedag.

“Met deze afspraken hopen we in de toekomst ook in de Binnenstad feesten te organiseren die passen bij de aard en schaal van de stad en het evenement. Uiteindelijk gaat het erom dat de bezoekers op een verantwoorde en veilige manier kunnen feesten. In sommige gevallen kan dat in onze prachtige binnenstad, voor andere feesten kan een locatie als de IJsselhallen of Park de Wezenlanden geschikter zijn”, aldus De Heer.

De evenementennota wordt binnenkort door het college aan de gemeenteraad aangeboden.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. En terecht. Het getuigde echt van willekeur om 1 bepaalde soort muziek bij voorbaad uit te sluiten. Dus het is een zeer logische beslissing, waar ik ook helemaal niet treurig om ben. En de zogenaamde overlast, die is er amper. Dat is juist de jeu van in de binnenstad wonen.


    Maak melding

  2. Ookal heb ik een hekel aan dit soort muziek en woon ik in de binnenstad, toch ben ik blij dat het door gaat. Iedereen heeft recht op zn feestje. Niet de ene wel en de ander niet natuurlijk.


    Maak melding

Reageer