Loekie’s Gym wordt Fighting Palace

Zwolle – Wat krijg je als je toptrainers en a-vechters toevoegt aan het toch al zo gerenommeerde team van Loekie’s Gym? Een onverslaanbaar gezelschap dat samen de kroon spant van het nieuwe Fighting Palace waar boksen en kickboksen een nieuwe dimensie krijgen.

Techniek op het hoogste niveau en aandacht voor mentale weerbaarheid maken dat zowel de recreant als de gevorderde met ambitie zich er kind aan huis voelt. Omringd door ‘paleiswachten’ die allereerst voor een veilig en vertrouwd gevoel zorgen. ‘Waar blijven die boksers nu?’ Het is een vraag die menigeen die langskomt voor een eerste proe es bij Loekie’s Gym stelt. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat de andere boksers allang zijn gearriveerd en erg veel op henzelf lijken. Want man en vrouw, jong en oud, bouwvakker en ICT-specialist, je kunt ze allemaal aantreffen bij Loekie’s Gym.

De sportschool van Loek en Francien van den Bos is het adres voor wie wil leren boksen. Recreatief of om onder professionele begeleiding van Loek de stap te zetten naar wedstrijdboksen, dat maakt niet uit. Zoon Ricardo en Pascal Brinkman, beiden A-vechters, assisteren Loek bij de training. Ze creëren samen een veilige, ontspannen plek waar het door vooroordelen ingegeven stereotype beeld van de grote nors kijkende bokser die niets liever doet dan een ander om zijn oren slaan als sneeuw voor de zon verdwijnt. In deze publicatie komt een aantal boksers aan het woord over de sport die je lekkerder in je vel laat zitten.

Jolina Murris zegt zich na a oop van een bokstraining bij Loekie’s Gym helemaal zen te voelen. “Juist als je eigenlijk geen zin hebt om de trainen omdat je een rotdag hebt gehad moet je gaan boksen. Je kunt bij Loekie’s Gym binnenkomen zoals je bent en jij je op dat moment voelt. Ze zien het als je een vervelende dag hebben gehad, vangen je op en vervolgens kun je lekker trainen. Ik boks al drie jaar en het mooie vind ik dat Loek, Ricardo en Pascal precies weten waar ze mee bezig zijn en je beter kunnen maken.

Vroeg of laat verdien je een deel van het lesgeld weer terug weet Kampenaar Arjen Schepenaar. “Een van de mooiste aspecten aan de sport vind ik dat de motoriek toeneemt. Ik merk dat als ik nu een kopje omstoot ik veel meer reactiesnelheid heb om dat op te vangen. Bij Loekie’s Gym tref je een heel diverse groep aan. Het stereotype beeld dat boksers agressief zijn klopt totaal niet. Ik heb hier nog niemand met een bloedneus gezien. Dus ik zou zeggen: laat je vooroordeel varen en kom langs.”

Als geen ander weet Loek een gevoel van veiligheid te creëren vindt Job Boon uit Hattem. Volgens hem zit de kwaliteit van Loekie’s Gym voor een heel belangrijk deel in de trainers. “Waarom ik voor boksen heb gekozen? Nou, het lijkt misschien vreemd maar wat mij bijzonder aanspreekt is dat boksen een sport is die niet blessuregevoelig is. De kans om met voetbal geblesseerd te raken is echt veel groter. Bij boksen is het voetenwerk het belangrijkst en daar weten ze hier alles van.” ‘Hier word ik uitgedaagd’ ‘Zenuwachtig voor wedstrijd’ ‘Lichaam onder controle’ ‘Super workout’ ‘Overal spierpijn’ ‘Je krijgt respect’ ‘Weglopen kan niet’

Recreatief boksen is leuk, maar beter worden en snel stappen zetten ook. Simon Top behoort wellicht tot de meer ambitieuze boksers en daar weten ze bij Loekie’s Gym wel raad mee. “Eerder trainde ik in een boksschool in Groningen. Dat was heel gezellig maar na de warming-up ging iedereen los en deed maar wat. Bij Loekie’s Gym gaat het een stuk professioneler aan toe. De trainers weten precies waar ze mee bezig zijn en wie weet boks ik volgend jaar wel mijn eerste amateurwedstrijd.”

Artikel delen:

Reageer