Lotte Brink snelste bij schoolkampioenschap schaatsen

Zwolle – Lotte Brink en Mitchell Benschop zijn de grote winnaars geworden van het Zwolse Schoolkampioenschap schaatsen op de 60 meter sprint voor kinderen uit de groepen 8 van de basisscholen uit Zwolle. Bij de meisjes won Lotte van de Kon. Emmaschool in een snelste tijd van 8.62 seconden. Mitchell van De Wendakker was met een tijd van 8.66 seconden de snelste bij de jongens. Het Zwols Schoolkampioenschap Schaatsen werd gehouden op de ijsbaan van IJsvereniging Herfte-Wijthmen-Zalné (HWZ). Maar liefst 21 Zwolse scholen en ongeveer 700 leerlingen deden maandag mee aan schaatswedstrijd.

06-02-2012_schoolschaatsen_herfte_03.jpg
Annamarie Thomas geeft les…

Naast het kampioenschap verzorgde voormalig schaatstopper Annamarie Thomas enkele schaatslessen voor de Zwolse kinderen.  Daar doceerde Annamarie Thomas aan de Zwolse leerlingen de fijne kneepjes van het schaatsen. Annamarie geeft al vier jaar schaatslessen voor de KPN Junior Schaatsclub van de KNSB. De schaatsclub is opgezet om kinderen te enthousiasmeren voor het schaatsen en ze te betrekken bij de schaatssport. Annamarie Thomas heeft zelf maar liefst zeven keer deelgenomen aan het WK allround. Op verschillende afstanden wist ze op het podium te eindigen. Ook heeft Annamarie podiumplaatsen behaald bij drie Olympische Winterspelen.

06-02-2012_schoolschaatsen_herfte_01.jpg

06-02-2012_schoolschaatsen_herfte_02.jpg

06-02-2012_schoolschaatsen_herfte_04.jpg

De schaatsdag voor Zwolse basisscholen werd georganiseerd door SportService Zwolle, in samenwerking met de KNSB, Schaatsvereniging Zwolle en IJsvereniging HWZ.

06-02-2012_schoolschaatsen_herfte_05.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer