Grote Avond carnavalsvereniging d’Oelewappers

Zwolle – Op zaterdag 18 februari 2012, de zaterdagavond van Carnaval 2012, organiseert carnavalsvereniging d’Oelewappers weer haar jaarlijkse Grote Avond! Dit uiteraard in haar hofresidentie De Vrolijkheid te Zwolle.

Op deze avond zullen van 20.00 – tot 21.00 uur de jaarlijks terugkerende verenigingsonderscheidingen worden uitgereikt, o.a. voor het bereiken van het respectievelijk eventuele 11- jarig, 22-jarig en 33-jarige Hof lidmaatschap, zo ook de onderscheidingen van de Federatie Europese Narren (FEN). De “Dollekamp”, de binnen d’Oelewappers het meest gewaardeerde onderscheiding, zal dan ook blijk van waardering tot uiting brengen aan degene die deze onderscheiding, in de vorm van de hoge hoed in massief zilver aan een lederen veter, uitgereikt krijgt.

Vanaf 21.00 uur zal een wervelende feestavond plaatshebben in de grote zaal van De Vrolijkheid, waarbij verscheidene carnavalsverenigingen, carnavalsgroepen, Oelewapperleden en “loslopende” carnavalsvierders onder de klanken van discotheek Lieverst Sound en kapel That’s All hun opwachting zullen maken bij de Hoogheid der Oelewappers: Prins William I en zijn adjudanten Anita en Richard.

Hoogtepunt van de avond: om 23.11 uur zal de voorzitter van de vereniging bekend maken welke man, vrouw of groep dit jaar tot Primus Inter Pares van d’Oelewappers is gekozen! (Primus Inter Pares: De eerste onder zijn/haar gelijken.)

Deze onderscheiding, welke voor het eerst is uitgereikt in 1982, is een manier waarop d’Oelewappers haar waardering tot uitdrukking wil brengen voor de wijze waarop een man, vrouw dan wel groep zich verdienstelijk heeft gemaakt voor met name het carnaval in Zwolle.

Wie “Primus Inter Pares” van 2012 wordt, behoort, evenals de uitreiking van De Prominent, tot het moment van bekend making tot de best bewaarde geheimen van Sassendonk, mede een reden dat uw aanwezigheid (als altijd) ten zeerste op prijs wordt gesteld!”

Het carnavalsfeest van d’Oelewappers in De Vrolijkheid is een jaarlijks terug kerend evenement, dat in de lift zit. Steeds meer carnavalsvierders die zin hebben in een ongestoord en ludiek feest, en die de zaterdagavond in de stad te druk vinden, weten de weg naar De Vrolijkheid te vinden.

Hopelijk mag carnavalsvereniging d’Oelewappers u deze editie welkom heten in haar midden, u zult het zeker de moeite waard vinden!”

Artikel delen:

Reageer