Zwolle verliest miljoenen op Stadshagen II

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft de afgelopen jaren 37 miljoen euro moeten afboeken op de grondexploitatie in de nieuwbouwwijk Stadshagen II. Dat zegt Cobouw op haar website.

stadshagen.jpg

Bovenop de 22 miljoen van voorgaande jaren komt er nu nog eens 15 miljoen bij, zo staat in de nota Herziening Grondexploitatie Stadshagen II van het Zwolse college. De gemeente wil het boekhoudkundig verlies oplossen met een tussentijdse winstneming. Dat kan door de winst die geboekt is bij Stadshagen I samen te voegen met het verlies op Stadshagen II. De tegenvaller blijft dan beperkt tot 7 miljoen euro. Hoewel de woningbouw achterblijft, blijft de doelstelling voor Stadshagen II ongewijzigd, namelijk 4350 nieuwe woningen.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Wellicht is het raadzaam dat het college van B&W en de Zwolse gemeenteraad via http://www.uitzendinggemist.nl de aflevering van De Slag om Nederland van gisteren eens gaan bekijken.
  In deze aflevering o.a. het debacle in o.a. Doorn en Deventer met het wegmoffelen van financiele verliezen. Schokkend hoe lokale bestuurders telkenmale ‘gokken’ met geld van haar inwoners. Wie mag er voor deze verliezen opdraaien, inderdaad, u en ik.

  Trieste vertoning.
  Als ik door mismanagement mijn financien niet op orde heb en daardoor bijv niet op zomervakantie kan gaan, en vervolgens het geld uit de spaarpot van mijn kinderen haal, om toch die cruise te kunnen maken met mijn vrouw/vriendin/etc. Dan spreekt iedereen er schande van. Haalt een gemeente ergens anders geld vandaan om een verlies te verdoezelen, dan kan dat zomaar wel.

  Nogmaals, bekijk eens de uitzending van De Slag om Nederland (DSON)van de VPRO van gisteren (6 februari) ….


  Maak melding

Reageer