Muziekopleiding YOU! XL zoekt jong muzikaal talent

Zwolle – Jongeren die hun muzikale talent op een stevige manier willen ontwikkelen kunnen zich tot 9 mei aanmelden voor YOU! XL. Dit opleidingsprogramma is een initiatief van ArtEZ Conservatorium en Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en bestemd voor getalenteerde jongeren in Overijssel van 13 tot 18 jaar. Tijdens de kennismakingsdagen op 24 en 31 maart kunnen geïnteresseerden eerst uitproberen of deze opleiding iets voor hen is.

Deelnemers volgen, naast de lessen bij hun eigen docent, een uitdagend programma bestaande uit lessen en podiumactiviteiten. YOU! XL betekent hoofdvaklessen bij een hoofdvakdocent van ArtEZ Conservatorium, theorielessen, workshops, ensembledagen en deelname aan concerten en wedstrijden. Er gelden een aantal toelatingseisen voor wat betreft opleiding, motivatie en speelniveau. Op de website www.youxltalent.nl is hier alles over te vinden.

YOU! XL is een initiatief van ArtEZ Conservatorium, Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en de muziekscholen en centra voor de kunsten in de provincie Overijssel. Zij vinden het belangrijk dat jonge muziektalenten meer kansen krijgen zich verder te ontwikkelen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie over het programma en inschrijven is te vinden op www.youxltalent.nl.

Artikel delen:

Reageer