Waarschuwing voor gladheid

Zwolle – Rijkswaterstaat en weeronline.nl waarschuwen voor gladheid. Vanuit het noordoosten stroomt vochtige lucht het land binnen. Daardoor ontstaat condensatie, met ijsplakkaten op de weg tot gevolg. Waarschijnlijk treedt de eerste gladheid dinsdagavond op.

Volgens meteoroloog Hans Roozen van weeronline.nl moeten weggebruikers rekening houden met verraderlijke gladheid, die bovendien ‘slecht te zien is’. Het vocht uit de lucht slaat neer op het wegdek en vriest daar aan, doordat de vorst in de grond zit en de wegdektemperatuur voorlopig onder nul is. Doordat het de afgelopen tijd zo droog was, hoefden Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten niet te strooien. Komende tijd is dat wel nodig. De waarschuwing voor gladheid geldt ook voor de komende dagen, zeker ook voor woensdagochtend.

Dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag is het een stuk minder koud dan afgelopen nacht. Met temperaturen van min 5 tot min 8 vriest het matig. Er is bewolking en overal in het land kan een vlokje sneeuw vallen.

Bron: ANP

Artikel delen:

Reageer