Twee ton voor Museum De Fundatie

Zwolle – Op maandagavond 6 februari heeft de BankGiro Loterij op het jaarlijkse Goed Geld Gala een recordbedrag van 64 miljoen euro verdeeld onder in totaal 58 verschillende culturele instellingen. De opbrengst van de BankGiro Loterij steeg in 2011 naar ruim 128 miljoen euro. De helft hiervan – 64 miljoen euro – is bestemd voor cultuur en cultureel erfgoed in Nederland. Dit is de grootste bijdrage die de deelnemers van de cultuurloterij tot nu toe hebben gegeven aan cultuur. Museum de Fundatie, beneficiënt sinds 2008, ontving uit de afdracht van 2011 200.000 euro.

ralphkeuning.jpg
Foto: Roy Beusker

Dit bedrag wordt de komende periode aangewend om de uitbreiding van Museum de Fundatie mede mogelijk te maken. De steun die de BankGiro Loterij sinds enkele jaren aan Museum de Fundatie geeft, vormde voor andere sponsoren en ‘founders’ een extra stimulans zich achter het museum en de uitbreidingsplannen te scharen. Dankzij de bijdragen van de BankGiro Loterij heeft Museum de Fundatie ondermeer een werk van Marc Chagall, de ‘Tafel voor de Ridders van de Wanhoop (VERZET)’ van Jan Fabre en ‘Silk Cut’ van Rob Scholte aan kunnen kopen.

Museum de Fundatie bezit/beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst, die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boymans in Rotterdam, Dirk Hannema en die later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.

Museum de Fundatie wordt ondersteund door de Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle en de BankGiro Loterij. Rabobank IJsseldelta, Hemmink B.V., Baker Tilly Berk, Wijzonol Bouwverven, Nysingh Advocaten-Notarissen, WBOOKS, DSM, Unica, Novon Schoonmaak, DeltaWonen, Windesheim, EposPress, Zehnder Group Nederland/J.E. StorkAir, Bouwfonds Cultuurfonds, Deltion College, NS, Turing Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaalfonds.

Artikel delen:

Reageer