WijZ organiseert Rust zonder Roest

Zwolle – WijZ organiseert de cursus Rust zonder Roest voor senioren die graag meer zicht willen krijgen op hun talent en mogelijkheden. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten waarin de deelnemers hun talenten en mogelijkheden niet alleen ontdekken maar ook handvatten krijgen aangereikt over hoe ze die kunnen ontplooien.

De cursus Rust zonder Roest is ontwikkeld door de Radboud Universiteit Nijmegen. De methode speelt in op het feit dat met het ouder worden, mogelijkheden en interesses ontstaan. Er is immers meer levenservaring en vaak ook meer tijd, terwijl er in fysiek opzicht ook het nodige verandert. Het is dan zinvol om opnieuw te ontdekken waar je talenten en interesses liggen en wat je daar mee kunt. WijZ organiseert  de cursus op donderdagochtenden, de eerste keer is op 1 maart. In de zes bijeenkomsten komt er een tiental thema’s aan de orde. Die thema’s worden inhoudelijk behandeld door de cursusleider maar ook het onderlinge gesprek tussen de cursisten levert veel kennis op. Met het cursusmateriaal kan thuis verder worden gewerkt.

Aan het eind van de cursus hebben de deelnemers inzicht in hoe ze hun talent en mogelijkheden kunnen gebruiken voor zichzelf en voor anderen. Wellicht in de vorm van creativiteit, spiritualiteit, nieuwe contacten, werk, vrijwilligerswerk of activiteiten.Rust zonder Roest vindt plaats op donderdagochtenden 1, 15, 29 maart, 12 en 26 april en 10 mei van 10.00tot 12.00 uur in Kembang Baru, Händellaan 23. De kosten bedragen € 45,- inclusief koffie/thee en cursusmap. Voor aanmelden en informatie: 038 8515700.

Artikel delen:

Reageer